2 סלטים לראש השנה של ארז קומרובסקי
השף ארז קומרובסקי מנדב שני מתכוני סלטים שמורכבים מכל הדברים הטובים שמניבה אדמת הארץ: סלט שומר וליים וסלקים צלויים בבלסמי מצומצם
נראה שבכל שנה הירקות והפירות האלו, שמזוהים בדרך כלל עם הנחליאלי, מגיעים יותר ויותר מוקדם. אולי בסוף לא תהיינה עונות בכלל וכל השנה תורכב רק מ-365 ימים וזהו. אבל בראש השנה אני לא מתכוון להיות אידיאולוג של עונות.
מישהו הצליח לארגן שומרים באדמה שלו (אפילו שהוא גידל אותם באוגוסט וכנראה לא ידע את זה עד השנה)? הוא נהדר לסלט של התחלות. מישהו ארגן סלק טעים? עוד יותר טוב. אז רגע לפני שהתאנים מפסיקות לרדת מהעצים ולכבוד האגסים שיורדים ממש ברגעים אלו, הארטישוק הירושלמי, הרשאד, הקולורבי וכל הירקות החדשים האלו שהתגעגעתי אליהם - הנה לכם מבחר מתכונים אידאלי לארוחת החג.
סלט שומר, זעפרן, דבש וליים
השומר הפריך כבר בא, הליים עוד לא הלך. שילוב מנצח!
המרכיבים:
4-5 שומרים צעירים
קורט זעפרן
מיץ משני ליים בשלים (ום אין - אז לימונים!)
2 כפות דבש פרחי בר
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
1 כוס עלי פטרוזליה מופרדים המגבעולים
מלח ים גס - לפי הטעם
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- חוצים את השומרים ומנקים את הגלדים החיצוניים הגסים. פורסים דק ומשהים במי קרח לחצי שעה בערך.
- פותחים את הזעפרן ב-2 כפות מים חמים. מניחים להתקרר בטמפרטות החדר ומערבבים עם דבש, מיץ ליים ופלפל ירוק חריף קצוץ. מוסיפים שמן זית ומערבבים קלות. מסננים את פרוסות השומר הקרות במי קרח. מערבבים עם הרוטב ועלי הפטרוזיליה.
- להגשה: בוזקים מעט מלח ים גס מלמעלה לפי הטעם.
סלק ברוטב בלסמי מצומצם
המרכיבים:
1 ק"ג סלקים קטנים
1 כוס בלסמי איכותי
3-4 כפות דבש פרחי בר
1/2-1 פלפל אדום חריף ללא גלעינים, חתוך באמצע
2/3 כוכבי אניס
4-5 כפות שמן זית עדין
מלח ים גס
אופן ההכנה:
- מכינים את הסלקים: צולים את הסלקים על מלח ים גס בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה וחצי עד שעתיים או עד שהסלקים הופכים רכים (נוגעים בהם עם האצבעות ולוחצים). מוציאים, מניחים להתקרר מעט וקופלים אותם בעדינות.
- מכינים את הרוטב: מצמצמים את הבלסמי בסיר קטן עם דבש, פלפל אדום וכוכבי אניס. כשהבלסמי מגיע ל-1/3 מנפחו המקורי, מורידים מהלהבה. חותכים את הסלקים הקלופים לשמיניות ומערבבים עם הרוטב.
- הגשה: בוזקים מעט מלח ים גס, מטפטפים שמן זית מלמעלה ומגישים. המנה תהיה נפלאה לצד הכבד קצוץ.