שתף קטע נבחר

 

משודרג: נובאק ג'וקוביץ' הוא שוב הטוב בעולם / נקודות משחק

לאחר השנה הגרועה בקריירה והפסדים מבישים לשחקנים שנהג להביס בקלילות, ג'וקוביץ' חזר להיות הכוח הגדול והמשמעותי ביותר בטניס העולמי. אל תתפלאו אם בקצב הזה הוא ישאיר את נדאל ופדרר מאחור גם בספרי ההיסטוריה. וגם: הדמעות והגאווה הענקית של דל פוטרו


נובאק ג'וקוביץ' (צילום: AP)
שוב כאן ושוב בפסגה. נובאק ג'וקוביץ'(צילום: AP)

 

אינפו נובאק ג'וקוביץ' ()

אחרי חמש שנים עם "יוניקלו", בחודש מאי שעבר הוכרז נובאק ג'וקוביץ' כפרזנטור החדש של חברת "לקוסט". באירוע חגיגי במונטה קרלו שנערך ביום הולדתו ה-30 הוא דיבר על ההתחלות והשינויים בחייו (כמו הרגלי תזונה חדשים שסיגל לעצמו וכללו הפחתה של גלוטן וסוכר), נשמע נרגש ואמר בפתיחות ש"אני עובד קשה מאוד בכל יום כדי לא לפחד".

 

בפעם השלישית: נובאק ג'וקוביץ' זכה באליפות ארה"ב

ג'וקוביץ': "זה הרגיש כמו משחק כדורגל"

 

נראה שג'וקוביץ' לא פחד מהעתיד לבוא, גם אם אותו אירוע תפס אותו בתקופה לא מזהירה. בקצה המנהרה אפשר היה לזהות קרן אור מבצבצת אחרי כמה תוצאות משופרות, וג'וקוביץ', שנישא על גלי אופטימיות, הגיע לרולאן גארוס עם תקווה אמיתית לצאת לדרך חדשה.

 

תנין על המגרש. גם לקוסט בעצמם בירכו את הפרזנטור שלהם

 

 

 

כבר ברבע הגמר התקווה הזאת התנפצה במכה. ג'וקוביץ' המאכזב של 2017 לא הביא בשורה אחרת לפריז. שנה אחרי שצייר לב על החימר כשניפץ את מחסום רולאן גארוס הפרטי שלו עם זכייה ראשונה בתואר, הוא היה במקום שונה לחלוטין בהפסד לדומיניק תים. במערכה האחרונה כבר לא נשאר שום שריד לקיר הברזל האנושי שזלל תארים בשרשרת ב-2015: היא נגמרה ב-6:0 משפיל, הבייגל השלישי בלבד שלו בגראנד סלאמים והראשון אחרי יותר מעשור. ג'וקוביץ' קרס אל תוך עצמו.

 

ומאז ההספק שלו היה פשוט מטורף. ביולי הודיע שיחמיץ את שארית העונה בגלל פציעה במרפק, בספטמבר הפך לאבא בפעם השנייה עם לידת ביתו טארה, בנובמבר צירף לצוות שלו את שחקן העבר ראדק סטפנק ובהמשך שינה יחד איתו ועם אנדרה אגאסי את טכניקת ההגשה שלו שנועדה להעמיס פחות על היד.

 

קרס אל תוך עצמו. ג'וקוביץ' ברולאן גארוס בשנה שעברה (צילום: AP) (צילום: AP)
קרס אל תוך עצמו. ג'וקוביץ' ברולאן גארוס בשנה שעברה(צילום: AP)

 

כבר שקל להניף דגל לבן. ג'וקוביץ' באוסטרליה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
כבר שקל להניף דגל לבן. ג'וקוביץ' באוסטרליה(צילום: EPA)
 

 

בינואר נעצר אצל היון צ'אנג באליפות אוסטרליה כבר בשמינית הגמר, ואז עבר ניתוח, הפסיד לשחקנים שבימים כתיקונם היה טורף כנראה לארוחת בוקר, פירק את שיתוף הפעולה המתוקשר עם אגאסי שהתחיל עוד לפני המפלה ברולאן גארוס והתאחד עם מריאן ויידה, שהחל לעבוד איתו ב-2006 ונפרד ממנו קצת לפני אותה מסיבת עיתונאים במונטה קרלו. ג'וקוביץ' הסביר אז שהוא רוצה "למצוא את הניצוץ המנצח על המגרש שוב", ותיאר את ההחלטה להיפרד מהצוות שלו כ"טיפול בהלם".

 

במהלך עונת החימר האחרונה שב לעבוד עם מאמן הכושר גבהרד פיל-גריטש ועם ויידה, שתיאר בראיון ל-sport.sk הסלובקי את הרגע שבו ג'וקוביץ' התקשר אליו ושאל אותו מה הוא חושב על הטניס שלו. הוא לא היה בטוח איך המשחק שלו צריך להיראות. ויידה נענה לאתגר, ויחד הם יצאו לדרך חדשה-ישנה.

 

הגעת ליעד

בווימבלדון הדרך הזאת הובילה אותם אל היעד שרצו. אחרי שג'ון איזנר וקווין אנדרסון סיימו לכתוש אחד את השני במגרש המרכזי במרתון היסטורי של שש שעות וחצי, ג'וקוביץ' ורפאל נדאל נתנו את הגרסה שלהם לחצי גמר אגדי. נראה היה שכל המשחקים והקרבות ביניהם לאורך שנים מגיעים לשיא מרהיב שנמתח על פני חמש שעות ו-15 דקות. שניהם הוציאו אחד מהשני את המיטב באחד ממשחקי הראש בראש הטובים ביותר מאז תחילת היריבות האלמותית ביניהם.

 

המגרש המרכזי בווימבלדון עם הגג סגור (צילום: רויטרס)
נולה ונדאל סיפקו קרב ראש בראש ענק. חצי גמר ווימבלדון השנה(צילום: רויטרס)

 

ג'וקוביץ' שיחק טוב עוד לפני המלחמה הזאת, אבל היא הייתה ללא ספק נקודת המפנה של הקאמבק שלו. כל מה שקרה בשבועיים האחרונים בניו יורק הוא במובן מסוים המשך ישיר של אותו ניצחון מונומנטלי, שסלל לו את הדרך לזכייה שגם ויידה בעצמו, כפי שכתב פול נוימן ב-independent, לא ראה אותה באה. מבחינתו, זאת הייתה ההפתעה הכי גדולה שג'וקוביץ' סידר לו אי פעם. "חשבתי שזה ייקח יותר זמן", הוא הודה. "אולי שלושה, ארבעה, חמישה חודשים. שאולי אליפות ארה"ב תהיה הזמן הנכון".

 

ובסופו של דבר, אליפות ארה"ב הייתה המקום שבו החזרה של ג'וקוביץ' לתקופה שבה שלט בטניס העולמי ביד רמה מקבלת משנה תוקף. פתאום נדאל שוב נותר מאחור, גם רוג'ר פדרר נסוג אחרי התחייה המרגשת האחרונה, היריב לשעבר אנדי מארי בכלל לא בפריים, ונולה בשיאו, ביכולת פנומנלית. אחד המחזירים הטובים בעולם, אשף הקו האחורי שיודע לגוון את המשחק ולהגיע לרשת ביעילות, שחקן הגנה מדהים שהצליח להכות ווינר אחד יותר (32) מחואן מרטין דל פוטרו במהלך הניצחון עליו בגמר, אלוף מנוסה שקשה לשבור מנטלית במעמדים האלה. כל מה שצריך בשביל לכתוב עוד דף בספרי ההיסטוריה, ולצמק את הפער בטבלת הגראנד סלאמים לשלושה בלבד מנדאל ולשישה מפדרר, עם 14 זכיות (כמו פיט סמפראס). ובגלל שג'וקוביץ' 2.0 לא פחות איכותי מהגרסה הקודמת שלו, פדרר כבר בן 37 וסימני השאלה סביב הבריאות של נדאל שוב צפו, יש סיבה טובה לחשוב הבוקר שהפער הזה יכול להצטמק בקרוב מאוד.

 

נובאק ג'וקוביץ' (צילום: EPA)
חזר לשלוט. נובאק ג'וקוביץ' טס על המגרש(צילום: EPA)

 

נובאק ג'וקוביץ' (צילום: MCT)
ותודה לצוות האימון והמשפחה. נובאק ג'וקוביץ'(צילום: MCT)

ראש מועדון הזהב

אחרי השיגעון של גמר הנשים, גמר הגברים התרכז בלספק טניס נטו, וזה היה טניס משובח. את טקס הסיום לא ליוו הפעם שריקות בוז מחרישות אוזניים, שופטת הכיסא אליסון יוז לא עמדה במוקד הערב, והפוקוס היה על הדבר שלשמו התכנסנו. סוג של חוויה מתקנת. ג'וקוביץ' שוב לא איבד מערכה, אבל הפעם היה מדובר במשחק הכי ארוך שלו באליפות, שיכול היה לקבל תפנית בכמה רגעי מפתח.

 

הראשונה שבהן הגיעה במערכה הראשונה, במצב של 3:4 לג'וקוביץ', כשההגשות של דל פוטרו והוא מוביל 0:40 במשחקון. ג'וקוביץ' חזר מהפיגור הזה לשבירה, והרקורד שלו במצבים האלה מדבר בעד עצמו. בדיקה של ה-ATP שהתפרסמה בחודש יולי הראתה שמתוך 25 הראשונים בעולם (נכון לאותו זמן) ומאז תחילת 2015, ג'וקוביץ' הוא השחקן שחזר הכי הרבה פעמים ממצב של 40:0 לשבירה. אתמול היכולת המיוחדת הזאת באה לידי ביטוי בתזמון מושלם, והכניסה את דל פוטרו למצב מרדף כבר בהתחלה.

 

זה לקח לו זמן, אבל במערכה השנייה דל פוטרו מצא סדק במנגנון של ג'וקוביץ', שיצא זמנית מהאיזון שלו. המשחקון השמיני המתמשך, שהסתיים אחרי יותר מ-20 דקות, היה ההזדמנות הגדולה שלו לשנות כיוון. באחת הנקודות באותה מערכה הוא הצליח להחזיר למגרש סרב של ג'וקוביץ', שקיבל כדור יחסית פשוט וחבט אותו ישר לפורהנד של דלפו במקום לצד הנגדי שהיה ריק. את בחירת החבטות הלא טובה, השגיאה הכפולה, תנועת ההשתקה ליציע והעצבים הוא תיקן עם הגעה לרשת בזמן אידיאלי שהצילה לו עוד נקודת שבירה, שלישית באותו משחקון.

 

נובאק ג'וקוביץ' וחואן מרטין דל פוטרו (צילום: EPA)
צריך להרגיש הרבה גאווה. דל פוטרו עם ג'וקוביץ' בסיום(צילום: EPA)

 

שובר השוויון באותה מערכה היה זה שנתן את המכה הסופית. גם בו דל פוטרו קיבל הזדמנות משמעותית כשעלה ליתרון 1:3 - ובסוף דווקא הפורהנד המפורסם שלו בגד בו. ג'וקוביץ', שניסה לתקוף במהלך הערב את הבקהנד של דל פוטרו, קיבל על מגש כמה טעויות קריטיות דווקא מהמניה הבטוחה יותר של הארגנטינאי, ויותר מזה הוא לא היה צריך כדי לקחת עוד תואר.

 

במשחקון הרביעי של המערכה השלישית קיבלנו לקינוח אחת הנקודות היותר מפוארות מהגמר הזה, שג'וקוביץ' לקח רק אחרי שהוציא להוציא לדלפו את המיץ עם כישורי ההגנה הנפלאים שלו. דל פוטרו, שלפני יותר משנתיים חגג בדמעות ניצחון על דומיניק תים בסיבוב הראשון מדריד כמדורג 274 בעולם, נתן לדמעות לצאת גם אתמול כמדורג שלישי, בסיום הפסד בגמר גראנד סלאם. אחרי שהן התייבשו, הייתה לו סיבה להרגיש גאווה גדולה על המקום שהגיע אליו.

 

נובאק ג'וקוביץ' (צילום: getty images)
נוגע בשמיים וגם מדגדג את נדאל ופדרר. נובאק ג'וקוביץ' והגביע(צילום: getty images)

 

ב-2008 ג'וקוביץ' זכה באליפות אוסטרליה, נדאל ברולאן גארוס ובווימבלדון ופדרר באליפות ארה"ב. ב-2018 פדרר זכה באליפות אוסטרליה, נדאל ברולאן גארוס וג'וקוביץ' בווימבלדון ובארה"ב. עשור עבר, והשלישייה הזאת עדיין חולשת על כל התארים. ג'וקוביץ', פעם מצטרף טרי למועדון הזהב של הטניס העולמי, חוזר לעמוד בראשו כשחקן הטוב בעולם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים