שתף קטע נבחר
 

סודות מחדר המנהלים: איך הגיעה התוצאה של הדרבי לדו"ח השבועי?

בארגונים רבים נהוג שמנהלים בכל הרמות שולחים דו"ח מצב אחת לשבוע, אחת לחודש, או כשמאיימים עליהם בפיטורים אם לא ישלחו אותו עד מחר... אך האם בכלל מישהו מסתכל מה כתוב בדו"ח הזה? אודי הרשקוביץ מגלה עוד סוד מחדר המנהלים ומציע לשתול בדו"ח משפט לא ממש קשור לענייני עבודה ולראות עד איפה הוא יגיע

עשיתי טעות ובדקתי אימיילים לפני השינה, קצת אחרי חצות. זה היה מייל קצר מהמנהל שלי: "תזכורת למי שלא שלח עדיין – דו"ח חודשי עד סוף היום". כך שברבע לאחת בלילה אני מוצא את עצמי מול המחשב, מנסה להיזכר מה לכל הרוחות הצוות עשה לפני ארבעה שבועות, ואת מי זה בכלל מעניין.

  

צפו בטיפים להתמודדות עם הדו"ח השבועי:

 

  

סודות מחדר המנהלים: היום שבו הפכתי למנהל קטן בחברת הייטק גדולה

 

הפעם השקעתי, אבל שכחתי ללחוץ SEND

ישנה בעיה מובנית בכתיבת הדו"חות האלה. מצד אחד אתה יודע שרוב הסיכויים הם שאף אחד לא קורא אותם, מצד שני מקנן בך החשש, שאולי מישהו בכל זאת יקרא את זה. בסופו של דבר החלטתי להשקיע הפעם וכתבתי דו"ח ארוך, כולל טבלה מפורטת עם סטטוס של כל הפיצ'רים ולוחות זמנים מעודכנים. הלכתי לישון בשתיים וחצי בבוקר, עייף אך מרוצה. כמובן שרק למחרת בצהרים גיליתי ששכחתי ללחוץ על ה "Send" והמייל בכלל לא נשלח, אבל אז היה כבר מאוחר מדי, המנהל שלי כבר שלח את הסטטוס שלו הלאה למנהל המחלקה, ללא העדכונים שלי.

 

אז כמה נגמר הדרבי? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אז כמה נגמר הדרבי?(צילום: shutterstock)

המקרה הנ"ל עורר בי את הרצון לברר האם למישהו בכלל איכפת מהעובדה שלא שלחתי את הסטטוס שלי. אמנם המניה של החברה ירדה בשני אחוז אותו יום, אך אני משוכנע שהיו גורמים נוספים לירידה מעבר לעובדה שלא שלחתי סטטוס. לכן מצאתי לי קצת זמן פנוי, וערכתי מחקר קצר בנושא הדו"חות השבועיים, שתוצאותיו מוצגות להלן:

 

 

המתעלם, הקורא, וזה שעושה קופי פייסט 

WSR הוא ראשי תיבות של הביטוי Weekly Status Report, או בעברית: דו"ח שבועי. בארגונים רבים נהוג שמנהלים בכל הרמות שולחים דו"ח מצב אחת לשבוע, אחת לשבועיים או לחודש, או כשמאיימים עליהם בפיטורים אם לא ישלחו את הדו"ח עד מחר. את מנהלי קהילת ההייטק ניתן לחלק לארבעה סוגים מרכזיים על פי יחסם לדו"חות השונים שהם מקבלים בהמוניהם לתיבת הדואר הנכנס.

 

המתעלמים - לסוג זה משתייכים רוב אנשי ההייטק. המתעלם בדרך כלל אינו פותח כלל את הדו"ח ומעביר אותו אחר כבוד לתיקיית הפריטים שנמחקו. המתעלם המתקדם אף יגדיר כלל שימחק באופן אוטומטי כל מייל שמכיל בתוכו את אחת המילים: Status, Report, Weekly, Monthly. כל איש הייטק ממוצע יודע שאם היה בדו"ח משהו חשוב באמת, המנהל שלו כבר יגיד לו את זה בכל מקרה.

 

הקוראים - סוג זה הוא פחות נפוץ בעולם ההייטק, ובישראל אף נפוץ פחות מאשר בשאר העולם. על קוראי הדו"חות נמנים על פי רוב מהנדסים שאין להם כוח לעבוד, והדו"ח מספק להם תירוץ נהדר איך להעביר עוד רבע שעה בלי שיחשבו שהם מתבטלים. תת סוג של קוראי דו"חות הם רודפי הכבוד, שמנסים לראות האם שמם הוזכר בדו"ח כתגמול על ההשתתפות במאמץ ההירואי לשחרר גירסה בשבוע שעבר. או גרוע מכך, האם שמם הושמט מרשימת הקרדיטים ("מה, גם לפנות את המקום שלי במעבדה זה חשוב, לא?").

 

יקרא או לא יקרא? זו השאלה (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
יקרא או לא יקרא? זו השאלה(צילום: Shutterstock)

המגיבים - תת קבוצה של הקוראים. אלו הם אנשים שטורחים לקרוא בעיון את המייל עם הססטוס ואף להשיב במייל למחברו. המגיבים מתחלקים לשתי קבוצות מרכזיות. יש את אלו שבאמת איכפת להם (זן נדיר ביותר), והם שולחים תיקונים ועדכונים. אך רוב המגיבים, פשוט מנצלים את ההזדמנות להביך את כותב הדו"ח, בכך שהם מראים עד כמה אין לו מושג מה הצוות שלו עושה ומה בכלל המצב של הפרוייקט, מה שאגב הוכח כנכון לגבי רוב המנהלים. ישנו ז'אנר נוסף של מגיבים, אלו הם מגיבי ה"תודה רבה", אבל הם שווים טור נפרד.

 

המנהלים הבכירים והמנוסים - אינו קורא את הדו"חות שהוא מקבל מהמנהלים שמדווחים אליו (מנהלים בכירים באמת, לא קוראים מיילים בכלל, יש להם מישהו שקורא בשבילם את המיילים), הוא פשוט עושה העתק הדבק של כל הדו"חות של המדווחים אליו לדו"ח שלו ושולח את זה למנהל שלו. בפי אנשי המקצוע זה מכונה דו"ח רקורסיבי. אגב אני ממליץ בחום לנסות לשתול משפט לא קשור לענייני עבודה, כמו תוצאת המשחק של הדרבי האחרון, או משפט מהמלט, ולראות עד כמה גבוה הוא יגיע בדו"חות של ההיררכייה הניהולית…

 

 

והמהנדס החכם אומר: אורך הדו"ח עומד ביחס הפוך לעבודה שהתבצעה בפועל (ולמהנדסים הפחות חכמים: כמה שהדו"ח ארוך יותר, סימן שעבדת פחות).

 

הכותב בעל נסיון ניהולי, וממשיך לצבור חוויות בהיי-טק על בסיס יומיומי.

 


פורסם לראשונה 23/09/2018 08:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים