שתף קטע נבחר

איכילוב נתבע: זירוז בלידה גרם לאובדן רחם

בני זוג טוענים לרשלנות של הצוות בבית החולים משום שההתעקשות על זירוז צירים באמצעות פיטוצין, במקום לעבור לניתוח קיסרי, הוביל לכריתת הרחם

בני זוג טוענים לרשלנות קשה של בית החולים איכילוב שהובילה לאובדן רחם של האישה בשל התנהלות הצוות הרפואי במהלך הלידה: בתביעה שהוגשה לאחרונה לבית משפט השלום בתל אביב נטען שההתעקשות לזרז את הצירים באמצעות פיטוצין במקום להעביר את האישה לניתוח קיסרי גרמה לכך שהיא לא תוכל להביא עוד ילדים לעולם.

 

לפי כתב התביעה שהוגש באמצעות עורכי הדין אסף גרינבוים ואסף אודיז, האישה (36) הגיעה לבית החולים עם צירים בשבוע ה-39 להריונה החמישי. במהלך הניסיונות לגרום ללידה טבעית ניתנה לה תרופה מסוג "פיטוצין" לחיזוק הצירים, אולם הניסיון ליילוד נרתיקי לא צלח ואחרי כחמש שעות היא הועברה לניתוח קיסרי עקב חשד לקרע הרחם. בסופו של דבר החשד התאמת והתובעת נאלצה לעבור כריתת רחם.

 

לתביעה צורפה חוות דעת רפואית של מומחה מיילדות וגניקולוגיה שקבע באופן חד-משמעי שהתנהלות הרופאים הייתה רשלנית וסטתה מהפרקטיקה המקובלת. זאת משום שהיולדת נותחה קיסרית בעבר ולכן אסור היה בשום פנים ואופן לתת לה את תרופת הזירוז הגורמת לקרע הרחם. הוא ציין כי לטעמו הרופאים לא בדקו לעומק את מצבה של התובעת לפני שהוחלט על הזירוז ולא קיבלו את הסכמתה בהתאם לחוק.

 

בתביעה נטען כי ישנו קשר סיבתי מובהק בין מהלך הלידה הרשלני לבין הנזק שנגרם לאישה – שאיבדה את הסיכוי להרות שוב, נפגעה נפשית כתוצאה מהטראומה, ואם תרצה להרחיב את המשפחה תיאלץ לפנות להליכי פונדקאות.

 

עוד נטען כי הרופאים פגעו באוטונומיה שלה תוך הפרת חוק זכויות החולה, כשלא קיבלו את הסכמתה המודעת למתן הזירוז. לפי התביעה, הרופאים לא הסבירו לאישה על הסיכון הרב שבמתן התרופה, ולו הייתה יודעת שהיא עלולה לאבד את היכולת להרות הייתה מעדיפה לבצע ניתוח קיסרי.

 

טענה נוספת שהועלתה נגעה לתרשומת הרפואית החסרה של מהלך הלידה, שלא חושפת כיצד התקבלו ההחלטות בעניינה של התובעת. בסיכומו של דבר נטען כי הצוות הרפואי נהג בזלזול בתובעת ובבן זוגה, לא ביצע בדיקות נחוצות והתעלם מנתונים רפואיים שהעידו במובהק כי אסור לה לקבל זירוז.

 

כל אלה, נטען, הובילו לפגיעה של ממש בבני הזוג. מעבר לבעיות הרפואיות שמהן תסבול התובעת עד יומה האחרון, צוין כי היא ובן זוגה זכאים לפיצויים גם על עוגמת נפש וכאב וסבל עקב אובדן היכולת להרחיב את המשפחה בצורה טבעית.

 

בית המשפט התבקש לפסוק לתובעת ולבן זוגה פיצויים עד גבול סמכותו - 2.5 מיליון שקל - מתוכם 600 אלף שקל על הוצאות רפואיות, הפסדי השתכרות ועזרת הזולת, והיתרה כפיצוי כללי שכולל בין היתר מימון הליכי פונדקאות ופגיעה באוטונומיה.

 

לדברי עו"ד גרינבוים, לנוכח הסיכון הטמון במתן פיטוצין ליולדת שעברה ניתוח קיסרי בלידה קודמת, היה על בית החולים להתייחס בקפידה למהלך התפתחות הלידה ולמדוד את מצב הרחם. החלטת בית החולים לאפשר מתן פיטוצין הייתה שגויה וגרמה לקרע ברחם, שהביא בסופו של דבר לכריתתו תוך סיכון חיי היולדת. ממשרד הבריאות נמסר כי ילמדו את התביעה ויגיבו בבית המשפט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים