שתף קטע נבחר

 

הלמן אלדובי למשרד האוצר: אפשרו להוריד עוד את דמי הניהול

אחרי שזכתה במכרז קרנות הפנסיה המוזלות, יחד עם 3 קרנות נוספות והודיעה כי תוזיל את דמי הניהול אף מעבר לשיעור בו נקבה במכרז, קרן הפנסיה הלמן אלדובי מבקשת להפחית את דמי הניהול מהצבירה לשיעור אפסי. ברשות שוק ההון קבעו שיעור מינימאלי של 0.05%

יממה לאחר הזכיה כאחת מארבע קרנות הפנסיה המוזלות של משרד האוצר, ולאחר שהודיעה על הורדת דמי הניהול מהצבירה ל-0.05% בלבד, בקרן הפנסיה הלמן-אלדובי פנו היום במכתב לשר האוצר, משה כחלון, ולרשות שוק ההון בבקשה לאפשר להם להוריד את דמי הניהול מהצבירה לרמה אפסית של 0.001%.

 

שיעור זה דומה לדמי הניהול אותם גובה כיום בית ההשקעות במסגרת המכרז הראשון של רפורמת הפנסיה בו זכה לפני כשנתיים.

אילוסטרציה: חיסכון (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

נזכיר, כי אמש פורסמו ארבע הקרנות שזכו בהליך הבחירה, כפי שהיה צפוי - אלטשולר-שחם, מיטב דש, פסגות והלמן-אלדובי.

 

על פי התוצאות שפרסמה רשות שוק ההון, תעריפי דמי הניהול המרביים של החברות הנבחרות יהיו: 1.49% מההפקדות החודשיות ו-0.1% מהצבירה בקרן באלטשולר-שחם, 1.49% ו-0.05% בהלמן אלדובי, 2.49% מההפקדות החודשיות ו-0.05% מהצבירה בקרן במיטב-דש, ו-1.68% מההפקדות החודשיות ו-0.0905% מהצבירה בקרן בפסגות.

 

בהלמן אלדובי טענו כי דמי הניהול הנוכחיים המותרים לבתי ההשקעות גבוהים משמעותית מאלו של המכרז הראשון ואין כל סיבה שהציבור ישלם כעת מיליארדי שקלים נוספים, במצטבר.

 

נזכיר, כי רשות שוק ההון קבעה בהליך הבחירה שיעור מינימאלי לדמי הניהול מההפקדות – 1% ו-0.05% מהצבירה. לטענתה, מתחת לדמי ניהול אלו אין היתכנות כלכלית וזה היה גם הזרז שהביא את בתי ההשקעות אלטשולר שחם ופסגות להציע את הצעתם בהליך.

 

בהלמן אלדובי טוענים מנגד כי גם בדמי ניהול אפסיים מהצבירה, ישנה היתכנות כלכלית לביצוע הרפורמה. 

 

על פי המתווה, קרנות הפנסיה המוזלות אמורות להתחיל בצירוף עמיתים חדשים בתחילת חודש נובמבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים