שתף קטע נבחר
 

גולשי ynet בחרו את השם כורש לנמר הפרסי מר"ג

הנמר הפרסי הצעיר והנדיר שהגיע בחודש שעבר מיוון לספארי ברמת גן , זכה לאינספור הצעות לשם מישראל, איראן ומהעולם. גולשי ynet הצביעו עבור השם כורש ובספארי החליטו להקדיש את השם החדש לזכרו של הצלם הוותיק כורש והדטי שעלה מאיראן לישראל והלך לעולמו בשבוע שעבר

נמר פרסי    (צילום: שי בן נפתלי, עריכה: ארז ארליכמן)

נמר פרסי    (צילום: שי בן נפתלי, עריכה: ארז ארליכמן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מסע הבחירות למציאת שם חדש לנמר הפרסי בספארי ברמת הגיעו לסיומו. שישה שמות נבחרו מתוך עשרות שמות שהגיעו לספארי מגולשים בארץ, מאיראן ומהעולם, ביניהם: רסתם, כורש, כנדלוס, ראמבד אזאדי ואמיד.

 

אלפי גולשי ynet בחרו בשם כורש ברוב קולות של 27 אחוז. בנוסף, נערכו משאלים בעמוד הפייסבוק של ידיעות אחרונות והספארי ברמת גן. 

 

נמר פרסי בספארי רמת גן (צילום: שי בן נפתלי)
(צילום: שי בן נפתלי)

 

 

המסע של אלכסנדרוס מיוון לרמת גן

הנמר הפרסי מצוי בסכנת הכחדה בטבע ומספרם של הנמרים הפרסיים בטבע הוערך לפני כ-13 שנה על ידי איגוד השימור העולמי (IUCN) בכ-1,300 פרטים בלבד. מאות נמרים עדיין חיים ברחבי איראן ואפגניסטן. בארגון גני החיות החלו בהקמת תוכנית רבייה של הנמרים הנדירים, בהם לוקחים חלק גם גני חיות מישראל.

 

לאחר מותו של פלי, הנמר הקשיש בספארי ברמת גן בשנה שעברה נבחר נמר צעיר בשם אלכסנדרוס, בן שנה ושלושה חודשים מגן החיות אטיקה באתונה ביוון. בין שני גני החיות נוצר קשר והחלו בהליך הבירוקרטי המפרך לקבל אישור להטיס את הנמר לישראל, מאחר והוא מוגדר כבעל חיים מוגן שאסור בסחר עקב מצבו הרעוע בטבע.

הנמר הפרסי אלכסנדר / כורש ביוון (צילום: Kiriakos G. Kontadakis Photography)
הנמר הפרסי כורש / אלכסנדרוס כגור ביוון(צילום: Kiriakos G. Kontadakis Photography)

 

"אלכסנדרוס נולד ביוני 2017 ויש לו אחות בשם קליאופטרה. אביו, קיאן, בן התשע נולד בגרמניה והגיע לפני כשנתיים אל גן החיות. האם אמירה בת השלוש הגיעה מגן חיות מהונגריה באותה שנה כדי לקחת חלק בתוכנית האירופאית לרביית מינים בסכנת הכחדה של הנמרים הפרסים", אומרת ל-ynet אנדריאה קרני מגן החיות אטיקה באתונה ביוון.

 

לדבריה, בגן החיות ישנם תשעה מיני חתולים, אך קיאן ואמירה הם הנמרים הראשונים בגן החיות. "זה מאוד מאתגר לטפל, להרבות ולדאוג לכל צרכיו של הנמר, מאחר והם בעלי חיים שונים לגמרי ממיני חתולים אחרים. הם ביישנים מאוד ובמידת הצורך, יכולים להיות גם מאוד מסוכנים".

 

הנמר הפרסי אלכסנדר / כורש ביוון (צילום: Kiriakos G. Kontadakis Photography)
הנמר הפרסי כורש (אלכסנדר) עם האם אמירה ביוון(צילום: Kiriakos G. Kontadakis Photography)

 

גדל עם הוריו ביוון ועבר לישראל

היא מציינת כי שני הוריו של אלכסנדר הם ביישנים מאוד מטבעם. "האם אגרסיבית ותוקפנית כשזה נוגע להגן על הגורים שלהם, בדיוק כמו שאמא צריכה להיות וגם האב מגן עליהם. בטבע לזכרים יש תפקיד חשוב בגידול הצאצאים והוכח, כי הם מבקרים את הנקבות עם הגורים ומשחקים עימם רבות", היא מפרטת.

 

"הדבר נחוץ לשיפור יכולות הציד שלהם ולכן גם אפשרנו לאב לאחר תקופה של כעשרה חודשים לבקר את אמירה ואת הגורים ומאז הם לא נפרדו, שיחקו רבות בעיקר במהלך הלילה".

 

אנדריאה מגלה כי מאז האיחוד עם האב, אלכסנדר בילה רבות עם אביו וקליאופטרה עם האם עמירה. "הוא אוהב לאכול ארנבות ובשר סוסים".

 

הנמר הפרסי אלכסנדר / כורש ביוון (צילום: Kiriakos G. Kontadakis Photography)
(צילום: Kiriakos G. Kontadakis Photography)

 

הצעות מאיראן ומהעולם לשם חדש לנמר

הנמר הצעיר הגיע בחודש שעבר לספארי והחל בהליך התאקלמות הדרגתי. בספארי נוהגים לבחור שם לחיות שהינו בעל קשר לארץ מוצאן. זואלוגית הספארי, קרן אור, לד"ר תמר עילם גינדין, מומחית לאיראן מהמרכז האקדמי שלם ומרכז עזרי, בבקשה לסיוע בבחירת שם פרסי מתאים לנמר החדש.

 

גינדין פרסמה פוסט בפרסית בפייסבוק שלה ובקבוצות שונות לבחירת שם לנמר והתגובות לא איחרו להגיע. "הגיבו איראנים שחיים בחו"ל. איראנים שחיים בתוך איראן כתבו לי בפרטי וכתבתי את הצעותיהם בדיון וגם איראנים ישראלים", סיפרה בשבוע שעבר ל-ynet.

 

הצעות לשמות לנמר מתוך עמוד הפייסבוק של תמר עילם גינדין (צילום מסך)
הצעות לשמות לנמר מתוך עמוד הפייסבוק של תמר עילם גינדין. בצילום: פלי הנמר(צילום מסך)

 

לדבריה, מספר גולשים איראניים חשבו בשוגג כי הנמר נלקח מאיראן "ודרשו" את השבתו. עשרות שמות הוצעו על ידי גולשים איראניים מכל העולם במהלך השבועות האחרונים ובספארי צמצמו את הרשימה לשישה שמות בלבד ומתוכם נבחר השם כורש על ידי גולשי ynet כמתאים ביותר. כורש ה-2 "הגדול" היה מלך פרס ב-559-529 לפנה"ס, מייסד האימפריה האחמנית פרסית והתיר ליהודי גולי בבל לשוב לארץ ישראל לאחר שממלכתו השתרעה מהודו ועד מצרים. 

 

הנצחת זכרו של הצלם כורש והדטי

בספארי ציינו כי משפחתו וחבריו של הצלם כורש והדטי, שהלך לעולמו בשבוע שעבר, פנו אליהם וביקשו להנציח את זכרו. הדטי שעלה מאיראן לישראל, נחשב לאחד מעמודי התווך של עולם הצילום בישראל, בעל אוסף עצום של צילומי ארץ ישראל והיה בעליה של חנות הצילום הוותיקה "יוגנד" בתל אביב.

 

"כמעט כל צלם מקצועי או חובב הכיר את האיש המיוחד הזה שהיה בעלים של חנות הצילום יוגנד, סייע לכולם בשמחה וזכה לאהבה גדולה וקהל מעריצים. כורש בעצמו היה צלם מוכשר שאהב לשבת שעות, לצפות בבעלי החיים ולהנציח את חיות ארצנו. לאחר ששוחחנו עם נציג המשפחה, החלטנו לקרוא לנמר כורש ולהנציח בדרך זו את שמו של כורש האיש", מסרה שגית הורוביץ, דוברת הספארי ברמת גן.  

 

נמר פרסי בספארי רמת גן (צילום: שי בן נפתלי)
נמר פרסי בספארי רמת גן(צילום: שי בן נפתלי)
 

 

בסכנת הכחדה בטבע

מספרם של הנמרים הפרסיים בטבע הוערך לפני כ-13 שנה על ידי איגוד השימור העולמי (IUCN) בכ-1,300 פרטים בלבד. ציד, הרעלות על ידי חקלאים לאחר שהנמרים טרפו צאן ובקר, פגיעה באזורי המחייה הטבעיים של הנמרים מאיימים על המשך קיומם בטבע. בטבע טורפים הנמרים הפרסיים צבאים, איילים, יעלים וחזירי בר.

 

תוחלת החיים שלהם בטבע היא בין 10-15 שנה ובשבי מצליחים להגיע ל-20 שנה. בשנים האחרונות הושבו מספר נמרים פרסיים בחזרה לטבע ברוסיה, חלקם אף בעידודו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

 

כיום חיים 100 נמרים פרסיים בלבד ב-44 גני חיות באירופה, כחלק מתוכנית רבייה של מינים בסכנת הכחדה חמורה בטבע וביניהם גם בספארי ברמת גן ובגן החיות התנ"כי בירושלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Kiriakos G. Kontadakis Photography
נמר פרסי מיוון לפני שהגיע לישראל
צילום: Kiriakos G. Kontadakis Photography
מומלצים