שתף קטע נבחר
 

משה ברקת: לא פיטרתי את הנהגת ביומי הראשון, המשרה לא היתה מאוישת

יו"ר רשות שוק ההון החדש כתב לנציבת שוויון הזדמנויות בעבודה מרים כבהא, בעניין הנהגת: "לא גייסתי ולא העברתי מתפקידו אף אדם ביומי הראשון לעבודה, לרבות משרת הנהג אשר לא הייתה מאוישת במועד כניסתי לתפקיד. למיטב ידיעתי עומדות לזכותי מספר משרות אמון אותן אוכל לאייש כרצוני באנשים בהם יש לי אמון ונוח לי לעבוד איתם"

 

 

צילום: אורי דוידוביץ'

צילום: אורי דוידוביץ'

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יו"ר רשות שוק ההון הנכנס, משה ברקת, מכחיש כי הדיח את הנהגת שלו עם כניסתו לתפקיד. הוא טוען שהמשרה לא היתה מאוישת עם היכנסו לתפקיד ומבקש מהנציבות הנחיות כיצד לנהוג.

 

"שיעסיק אישה אחרת כנהגת": הפיתרון של נציבת שוויון הזדמנויות

#לאהתלוננתי כי "לא רציתי להתפטר": איך מתמודדים עם הטרדה מינית בעבודה

שיא בפניות עובדים שהופלו על רקע מילואים ולאום - אך המצב האמיתי חמור בהרבה

 

בעקבות הפרסומים בנושא בדק נציב שירות המדינה הנכנס, פרופ' דניאל הרשקוביץ', אם ברקת עבר על יישום התקשי''ר, הקוד האתי של עובדי ציבור, ושיגר מכתב בנושא לברקת.

 

ברקת שיגר הערב (ג') מכתב לנציבת שוויון הזדמנויות בעבודה, מרים כבהא, שבו נתן את גרסתו לאירוע שבו ביקש להחליף את הנהגת האישית שלו בנהג גבר, כדי שלא להיות חשוף לתלונות על הטרדה מינית.

משה ברקת (צילום: אוראל כהן)
משה ברקת(צילום: אוראל כהן)

במכתבו כתב ברקת: "נכנסתי לתפקיד ב-22.10. נמנעתי מלבצע כל פעולה ולקבל כל החלטה טרם אישור הממשלה וכניסתי לתפקיד. ממילא לא גייסתי ולא העברתי מתפקידו אף אדם ביומי הראשון לעבודה, לרבות משרת הנהג אשר לא הייתה מאוישת במועד כניסתי לתפקיד. למיטב ידיעתי עומדות לזכותי מספר משרות אמון אותן אוכל לאייש כרצוני באנשים בהם יש לי אמון ונוח לי לעבוד איתם, בהתאם ועל פי דרישות כל תפקיד ונסיבותיו. אין בכוונתי לעבור על שום חוק במילוי משרות אלו".

 

במכתב שהגיע ל"כלכליסט" אומר ברקת עוד כי "מעבר לדרישות החוק, על פי ערכיי, אמונתי ודרכי, אני רואה באפליה על רקע מגדר דבר פסול ומגונה. אני רואה

 

בהנחלת שוויון בשוק העבודה ערך מרכזי, בין היתר, אך לא רק, על רקע מינו של אדם. במהלך הקריירה שלי פעלתי תמיד חדור בהכרה זו. בין היתר פעלתי להרחבת ייצוגן של נשים, גיוסן וקידומן בעבודה עד למשרות הבכירות ביותר ודאגה לתנאי עבודתן, תוך מתן דגש אישי, בין היתר לאימהות לילדים רכים. אני רואה בזה חלק משליחותי, כמו הדאגה לקידום שכבות חלשות בחברה".

 

ברקת טוען כי הכתבה שעסקה בנושא "אינה מתבססת על שיחה איתי, בנושא זה או בכל נושא אחר, ובין היתר לא מביאה דברים כהווייתם ומוציאה דברים מהקשרם. הטרדות מיניות במקום העבודה הן דבר בזוי ומגונה בעיניי שיש להילחם בו ולמגר אותו מן השורש. אישה וגם גבר, צריכים להרגיש בטוחים, מוגנים ובנוח במקום עבודתם. אני דוחה כל ניסיון לקשור את המקרה שלפנינו עם העניין הזה בכל צורה ודרך".

 

כאמור ברקת מבקש הנחיות כיצד לנהוג. "למען הסר כל ספק, בכוונתי לפנות אל נציבות שירות המדינה ולקבל הנחיות ברורות באשר לאיוש משרות האמון להן אני זכאי. בכוונתי למלא אחר כל הכללים על פי ההנחיות שאקבל ולעמוד בכל חוק, בין היתר תוך כיבוד מלא של שוויון הזדמנויות בעבודה, על פי פרשנותו על ידי הנציבות במקרים אלו".

 

לאחר פרסום הפרשה ברקת  צוטט בהודעה שפרסמה רשות שוק ההון, בדברים הללו: "אני מתנצל אם דבריי פגעו במישהו, כוונתי לא הייתה לפגוע בנשים,לרבות הנהגת. לאורך כל תפקידיי כיבדתי וקידמתי נשים. מדובר בתפקיד המאויש במשרת אמון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים