בצל גל הסגירות: 20 מסעדות חדשות בארץ
רק התבשרנו על סגירה של מסעדה נוספת, אבל בפועל לא פחות מ-20 מסעדות חדשות נפתחו בשבועות האחרונים ברחבי הארץ
בשבת הקרובה תיסגר מסעדת "בליני" הוותיקה בנווה צדק בתל אביב, אחרי 24 שנים של פעילות. הוילון ירד החודש גם על מסעדת "מיטבול" בראשון לציון, שנסגרה במפתיע אחרי 14 שנים של פעילות. כמעט שאי אפשר להישאר אדישים למצבו העגום של עולם המסעדנות נכון לשנת 2018.
"היום העלויות הן כאלה, שאם אתה לא עובר רף מסויים אתה מפסיד הרבה כסף", אומר מסעדן וותיק בתחום. "היום הרווחיות נמוכה מאוד, והסיכון גדל פי עשר. ענף הבילוי המועדף היום על רוב הישראלים זה מסעדות, רק שהבילוי הזה הפך יקר מאוד למבלים, וכנראה יהיה עוד יותר יקר בהמשך, עם השינוי בעניין הטיפים. זה יקטין את הרווחיות הקטנה ממילא ויגדיל את העלויות לסועד - הגבוהות ממילא".
אבל נראה ששום דבר לא עומד לעצור את המשקיעים הצעירים, ואת אלה שמסעדנות זורמת להם בעורקים: עוד ועוד מסעדות נפתחות ברחבי הארץ, ונותנות אשליה נעימה שאולי הכל עוד אפשרי.
ארוחות ערב באלחנן
במאפייה "אלחנן" הממוקמת בפינה ירוקה בכניסה לקיבוץ משמרות, החלו להגיש ארוחות ערב, ובכך אפשר להכריז על המקום שהוא מסעדה אמיתית.
השף אלדד שמואלי, שעבד בעבר ב"צפון אברקסס" של אייל שני, מכין תפריט שמזכיר לעתים אלמנטים מהתפריט של שני: מאזטים כמו עגבניות עם אנשובי וסרדינים כבושים, ומנות כמו פיצה לבנה המיוצרת במאפייה, סשימי טרחון, קציצות דגים, פרנץ טוסט ומוס שוקולד. צפו בביקור במסעדת "אלחנן".
בכניסה לקיבוץ משמרות, 04-8838200, תפריט ערב - ראשון-חמישי 22:00-18:00, שישי 15:00-8:00
Abie
לפני מספר ימים נפתחה המסעדה החדשה והמדוברת של השף אסף דוקטור ("קרפצ'ו בר", שיפודיית "האחים" ו"דוק", ולפני כן "אורקה", "טפאו" ו"הלנה בנמל").
המקום החדש שלו מוגדר כמסעדה בסגנון ים-תיכוני, בה מעשנים וצולים על האש או מעל גחלים אידרות דגים, ג'רבידות וג'מבו שרימפס. ואגב, למרות שתפריט ההרצה טרם גובש סופית, נוכל לספר כבר עכשיו כי הוא כולל בעיקר דגים ופירות ים.
לינקולן 16 תל אביב, 03-7775161, שני-שבת 22:00-18:00, לא כשר
נינה סושי
מסעדת סושי כשרה וחדשה, שנפתחה לאחרונה ברחוב גורדון בתל אביב. מדובר בסניף ישראלי שני שמצטרף לזה הפועל בנתניה, כששני הסניפים הישראליים הם למעשה שלוחות של מסעדת "נינה סושי" הפריזאית.
התפריט כאן מציע מגוון סלטים עם סלמון אפוי, עם עוף או עם שניצל (48-45 שקלים), ומנות ראשונות כמו מרק מיסו, אדממה ואגרול קריספי (41 שקלים). בנוסף, מגישים שם מבחר של קערות אורז עם סוגים שונים של טרטר: סלמון עם אבוקדו (מנה קטנה - 39 שקלים, מנה גדולה - 54 שקלים), טונה אבוקדו (58-46 שקלים) ועוד.
יש שם גם מנות טרטר ללא אורז (69-62 שקלים) ומנות צ'יראשי (68-60 שקלים), פיצטה טונה וסביצ'ה דניס, מנות סושי טאקו, מבחר גדול של רולים של סושי וסשימי וקומבינציות במחיר שנע בין 120-59 שקלים.
בנוסף, אפשר למצוא שם מנות מפתיעות של בייגלה, המבורגרים, דגים נאים המוגשים עם קרוסטיני וגם נודלס ושיפודי יקיטורי. בגזרת הקינוחים יש רול סושי מתוק וקרפים.
גורדון 2 תל אביב, 077-2315654, ראשון-חמישי 24:00-10:30, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש-24:00
ערוסה ישראלית - אוכל מוכן
ברחוב אבן גבירול בתל אביב, צמוד למקום שנפתח רק לפני כמה חודשים ומציע מנת עראיס ב-15 שקלים, נפתחה לאחרונה מסעדת אוכל ביתי עם מטבח בסגנון ערבי. מחיר מנה אחת כאן הוא 40 שקלים, והתפריט עצמו מתחלף ומשתנה מידי יום וכולל שווארמה, ממולאים, מג'דרה ועלי גפן ממולאים.
לקראת סופי השבוע אפשר למצוא שם מנות מפוארות יותר כמו מנסף, למשל, אותן אפשר לקנות הביתה במשקל.
אבן גבירול 3 תל אביב, 03-5925917, ראשון-חמישי 22:00-10:00, לא כשר
ז'ותי וג'וליה
בית קפה צמחוני-טבעוני, שנפתח במקום ה"חומוס קונטיינר" ששכן באותו מיקום. בעלי המקום - שי סליס ואלמוג שדה, מציעים שם ארוחת בוקר טבעונית (49 שקלים) ומנות בוקר כמו פרנץ' טוסט מלחם בריוש וחמאה (38 שקלים).
התפריט כולל גם חומוס שמכינים במקום על הבוקר וטוחנים מיד לאחר ההזמנה, שמוגש לצד פיתות, בצל חי, חמוצים וסחוג ירוק וחריף במיוחד מעשה יד (27-22 שקלים). לצד אלו, תמצאו שם גם מנות בריאות כמו "בודהה בול אסייתי" (44 שקלים) וקערות Smoothie, ובוויטרינה ממתינים מאפים, סנדוויצ'ים ועוגיות טבעוניות.
אבן גבירול 37 תל אביב, 052-5663535, ראשון-חמישי 22:00-7:00, שישי 16:00-7:00, לא כשר
רוזנברג
מסעדה עם מטבח בסגנון ערבי, שנפתחה לא מזמן בהרצליה פיתוח על ידי מנור דנה ואבי רוזנברג. המסעדה מחולקת לשתי קומות, כשבקומת הכניסה יש בר ושולחנות ישיבה והקומה השנייה היא קומת גלריה המיועדת לאירועים פרטיים.
התפריט כאן מחולק למנות קטנות, בינוניות וגדולות וכולל, בין היתר, שווארמה שוק טלה (74 שקלים), טרטר בקר עם מח עצם ובייגל שרוף (49 שקלים) ופילה מוסר עם תבשיל עדשים ירוקות (104 שקלים).
משכית 32 הרצליה, 09-8980088, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
Marcos
פיצרייה חדשה שנפתחה בקניון "דרך הים" בעתלית, ומציעה פיצות מבצק שעובר תהליך התפחה ארוך במיוחד של 24 שעות. יש שם פיצה אישית (26 שקלים) ו"פיצה לרעבים" (50 שקלים) והשוס - את רוטב העגבניות הקלאסי, אפשר להחליף כאן ברוטב שמנת ופטריות או שמנת ופסטו.
פיצות קצת יותר משודרגות עם מבחר תוספות יעלו לכם כאן בין 74-67 שקלים, ומלבדן תוכלו לזלול כאן גם מבחר פוקצ'ות, פסטות טריות (49-45 שקלים), רביולי וניוקי, חונקי כמרים ללא גלוטן (48 שקלים) ועוד מיני פסטות איכותיות וגם מבחר סלטים, לנמנעים מפחמימות. את המנות אפשר לקבל גם במשלוח.
דרך הים 2 עתלית, 04-7799844, ראשון-חמישי 23:30-9:00, שישי 14:30-9:00, שבת 24:00-19:00, כשר
Oz Patisserie
הקונדיטוריה החדשה שנפתחה ב"גן הצפון" היא הגשמת חלומו של הקונדיטור עוז שחרי, שצירף להרפתקאה הקולינרית גם את חברתו הטובה, ג'ני קוטלר. שחרי, שעבד במטבחים מאז שהיה בן 16, למד קונדיטוריה בבית ספר מוכר לבישול ואפייה בארץ, עבר השתלמויות בפריז ולפני שפתח את הפטיסרי, ייצר ומכר קינוחים ביתיים.
במקום החדש שלו אין שום דבר קבוע, ומבחר המאפים והעוגות נקבעים בבוקר של אותו היום. מה שתמיד יהיה במקום הם קרואסונים ומאפי בוקר נוספים (12-7 שקלים), מאפים מלוחים, בריושים בטעמים, קינוחי צנצנת (27 שקלים) וטארטים (35 שקלים לטארט אישי או 60 שקלים לטארט גדול).
לצד הקלאסיקות של הפטיסרי הצרפתי, תמצאו אצל שחרי גם שילובים מעניינים בין הקונדיטוריה הצרפתית והגלילית כמו שימוש בסומק וג'יבנה, או קינוח יצירתיים של שסון תפוחי עץ עם בלסמי וגבינה כחולה. ואם תגיעו לשם בימי שישי (בין השעות 14:00-09:30) תוכלו ליהנות מבראנץ' מפנק שמציע בופה עם ריפיל חופשי הכולל מיני מאפים וסלטים, חלות, עוגות שמרים, עוגות בחושות ועוגיות, אותן גם תוכלו לקנות הביתה (75 שקלים לסועד).
מתחם גן הצפון, 050-3020167, ראשון-חמישי 18:30-6:30, שישי 14:00-6:30, שבת 18:30-9:30, לא כשר
פינת עישון
מסעדת ברביקיו חדשה שנפתחה לאחרונה בצומת יסוד המעלה שבגליל העליון, ומגישה תפריט בסגנון ה"אולד סקול" של דרום ארה"ב. את המקום הקים דורי רביחיא, איש עסקים והבעלים של שלוש מסעדות "סטייק האוס" מצליחות בשם DORIS METROPOLITAN, הפועלות בדרום ארה"ב ובקוסטה ריקה.
"פינת עישון", היא למעשה מסעדת ברביקיו אמריקאית שבה שמגישה בשרים שעוברים תהליך עישון במעשנה, אותה רביחיא בנה בעצמו, שנמצאת מאחורי קירות זכוכית שקופים. המקום עצמו לא דומה לשום מעשנה אחרת, מהן יש בשפע בארץ; יש כאן בר ארוך, דלפק עם ויטרינה מלאה בתוספות, שולחנות בר גבוהים ו-100 מקומות ישיבה. נתחי הבשר מוגשים שם על מגש גדול, כשלצידם תפוחי אדמה, בטטות ובצל מעושנים, סלט קולסלאו, סלסה מקסיקנית ונאצ'וס - ממש כפי שנהוג להגיש בטקסס.
בין נתחי הבשר שתוכלו לזלול כאן: פיקנייה (שפיץ), שורט ריב, חזה בקר, ברוסט טלה, אסאדו טלה, ויש גם עופות וחזה אווז. מנה של 600 גרם בשר תעלה לכם כאן 220 שקלים, ויש גם מנה של 800 גרם (240 שקלים) ושל קילו מאתיים (360 שקלים). ואם כל זה לא מספיק - את האלכוהול מציעים כאן במחיר עלות. שווה.
צומת יסוד המעלה, 04-8301644, שני-שישי 22:00-12:00, שבת 17:00-12:00, לא כשר
ORO
הבעלים של "אורו" מגדירים אותו כבר יין ודלי - למעשה מדובר בבר יין-מעדנייה שבה אפשר לטעום הרבה יין תוך זלילה של גודיז שבאים טוב ליד.
תפריט האוכל שם מהודק במיוחד, ומציע פלטת גבינות (ובה גם גבינות ממחלבת "עברי"); סלט רחוב איטלקי; כריכוני ביס ארוזים בלחמנייה עגולה (החל מ-16 שקלים) וכריכים גדולים (28־42 שקלים), אליהם מומלץ לצרף כוס יין בוטיק מקומי או מיובא (36-25 שקלים).
לבונטין 12 תל אביב, 052-3948263, ראשון-חמישי 24:00-7:00, שישי 16:00-7:00, מוצ"ש-24:00, לא כשר
Boost FM
מסעדה חדשה שנפתחה לא הרחק מהיכל נוקיה בתל אביב, המשלבת בין אומנות ויזואלית (בדמותן של תערוכות פופ-אפ משתנות שמוצגות במקום), למופעי מוזיקה ואוכל.
שף המסעדה הוא איליה סוזין ("דיקסי", "פטרה", "קנקון") שיצר שם תפריט עם מנות ראשונות כמו, קרפצ'יו, סביצ'ה, חציל בלדי וסלט גרוזיני (48 שקלים), ונשנושים כמו שרימפס בציפוי פנקו (59 שקלים) ופיש אנד צ'יפס (49 שקלים). בגזרת העיקריות, יש מנות דגים, פירות ים ובשר, כשגולת הכותרת היא מנת הפילה שאטו בריון (148 שקלים) ולחובבי מאכלי הים - גם קילו מול מרינייר (85 שקלים).
נירים 1 יד אליהו תל אביב, 03-9463438, ראשון 17:00-12:00, שני-חמישי 24:00-12:00, שישי-שבת 1:00-19:00, לא כשר
הסביח של אורן
מקום חדש שנפתח לאחרונה בפרדס חנה-כרכור, המציע את מנת הסביח הטובה ביותר באזור (כך לפחות על פי כמה מהפודיז שטעמו אותו), השוכן במבנה גדול ומרווח עם גינה מרוהטת ברהיטי עץ שכיף לשבת בה בימים לא חמים מידי.
על פתיחת המקום אחראיים אורן ואשתו, שאחרי חמש שנים בהן מכרו סביח בעגלת הדרכים שניצבה בכניסה ליישוב מאור, החליטו להשתכן במקום קבע שם הם אורזים בתוך פיתה דקה וגמישה חצילים מטוגנים, חומוס, טחינה ועמבה שהם מכינים במקום, מלפפון חמוץ, סלט ירקות טרי וביצה. התוצאה שמתקבלת היא סביח בטעמים מדויקים, שכל ביס ממנו הוא חלום שמתגשם בפה.
על מנת סביח תשלמו שם 18 שקלים, חצי מנה תעלה לכם 10 שקלים ואפשר גם לקבל סביח ללא פיתה בקערה (26 שקלים). מלבד הסביח, מציעים שם גם פלאפל לא פחות טעים (15 שקלים למנה, 10 שקלים לחצי מנה ו-20 שקלים לקערה).
בנוסף, על אחד מקירות המקום תלוי לוח שמציע "ארוחה בהמתנה לחייל", כך שכל מי מהסועדים שמעוניינים שחיילים יקבל ארוחה או שתייה ללא תשלום - משלמים את מחירה, ואורן תולה על הלוח מגנט עגול שימתין לחייל שיכנס וייהנה מארוחה חינמית.
המייסדים 29 פרדס חנה כרכור, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר למהדרין
טאבולה ראסה
בית אוכל טבעוני שנפתח לא מזמן בקרית שמונה, המציע אוכל ביתי שמתומחר במחירים הוגנים, מוזיקה טובה וחלל מרווח ונעים לישיבה. בין היתר, תוכלו למצוא שם סלטים (25 שקלים), מרק משתנה (15 שקלים), פלטת ירקות בתנור (25 שקלים), פלפלים ממולאים באורז עגול וירקות (20 שקלים), קוסקוס מרוקאי וסבזי פרסי (25 שקלים) וקציצות דגים ללא דגים.
מתחם יוסף כביש 99 קרית שמונה, 04-9556919, ראשון-חמישי 21:00-11:45, שישי 14:30-10:00, כשר
Sasha coffee
בית קפה חדש שנפתח בלב שכונת נווה זמר ברעננה, הקרוי על שמו של המלחין סשה ארגוב. מדובר בבית אוכל עם אג'נדה קהילתית וסביבתית, שמציע תפריט חלבי וכשר הכולל אצבעות מוצרלה קראנצ'ים (33 שקלים), מבחר כריכים וטוסטים וארוחות בוקר המוגשות לאורך כל שעות היום (51 שקלים לארוחת בוקר ישראלית). בנוסף, בימי שישי, מציעים במקום בראנץ' בסגנון בופה עם ריפיל חופשי ב-65 שקלים לסועד.
בגזרת העיקריות, אפשר לזלול כאן פיצה שעשוייה מבצק שמיוצר במקום, פוקצ'ה שווארמה טבעונית (48 שקלים), פיש&צ'יפס (48 שקלים) ופסטות כמו רביולי ארטישוק (62 שקלים) ובלרינה סלק (49 שקלים).
סשה ארגוב 34 רעננה, 09-9747965, ראשון-חמישי 22:30-8:00, שישי 17:30-8:00, כשר חלבי
פתורא אוכל רחוב אותנטי
"פתורא" (שולחן בארמית) היא מסעדת "סטריט פוד" שפתח במרכז ירושלים פיינליסט תוכנית הריאליטי "מאסטר שף", יהוידע ניזרי. המקום משלב בין לחם ובשר ומציע תפריט עם שלושה תבשילי בשר שונים: כבש ובקר בבישול של 15 שעות בקדרות חרס; אסאדו עם יין, דבש, ערמונים ועשבי תיבול וצלעות בקר.
את התבשילים אפשר לזלול שם או בג'בטה של מאפיית "טלר" הירושלמית, או בצלחת מעל תפוחי אדמה אפויים ומרוסקים ותוספת של קרם חצילים עם נענע, טחינה, עמבה, איולי-קארי, קרם לימון כבוש, פפריקה חריפה וסלט כרוב.
בקרוב, ייכנסו לתפריט גם באן ממולא בבשר מפורק ומעין פריקסה במילוי בשר צלעות שיוגש לצד תפוחי אדמה, אריסה, טחינה ולימון כבוש (מחיר כל המנות נע בין 64-32 שקלים).
שמאי 8 ירושלים, 052-6070501, ראשון-רביעי 23:00-12:00, חמישי 1:00-12:00, כשר מהדרין
פאב 55 אוכל ובירה
רשת הברים "פאב 55 אוכל ובירה" בבעלותו של היזם ואיש העסקים איציק אדרי (מבעלי ה"טמפל בר", Black ו"טרנטינו"), הגיעה למתחם "ישפרו פלאנט" בבאר שבע, ופותחת שם את הסניף החמישי שלה.
בסניף החדש, שמשתרע על פני 250 מטרים וכולל גם מרפסת גדולה, יוצעו 55 סוגי בירות מהחבית וארוחות עסקיות בימים ראשון-שישי עד השעה 20:30 בערב, ובשבת עד השעה 18:00בערב. בנוסף, המקום עצמו מצויד במסכי ענק עליהם יוקרנו שידורי ספורט.
ישפרו פלאנט ברוך קנטיקא 2 באר שבע, 08-6671919, ראשון-שישי 1:00-17:00, שבת 1:00-13:00, לא כשר
לחם ארז
רשת בתי הקפה "לחם ארז" משיקה סניף נוסף והפעם בנתניה במתחם "סוהו", המשלב גם מעדנייה והוא כולל כ-100 מקומות ישיבה עם מרפסת חיצונית.
במקום יוגשו מנות כמו פפרדלה פטריות ופסטו (52 שקלים), פוקצ'ה פריזאית עם ממרח פלפלים פיקנטי, ביצת עין וגבינת קשקבל, סלט קינואה (54 שקלים) ועוד.
מפי 5 מתחם סוהו נתניה, 09-8950499, ראשון-חמישי 22:30-7:30ף שישי 15:30-7:30, מוצ"ש-23:30, כשר
ג'קו סאן
בר קוקטיילים חדש מבית היוצר של מסעדת "ג'קו סטריט" הירושלמית, שעומד להיפתח במהלך חודש דצמבר. הכניסה למקום תהיה מתוך המסעדה עצמה, והאוכל שיגיש במקום השף זכאי חוגה (שאמון גם על המטבח של ה"ג'קו") יחבר בין המטבחים האסייתים לזה הירושלמי.
לדברי הבעלים, ה"ג'קו סאן" עתיד להפוך לילד הנועז והחצוף של המסעדה, והולך לצאת מהקווים הברורים שלה ולהפוך לבר קולינרי שיגיש קוקטיילים ואוכל באווירה ניו יורקית עם די ג'יי שיתארח במקום מידי שבוע וירים את האווירה.
אגריפס 74 ירושלים, 02-5817178, כשר
Nina Bianca
מסעדה חדשה שעומדת להיפתח בעוד כשבוע בצומת בילו, שמאחורי הפתיחה שלה עומדת קבוצת יזמים שמחזיקה במספר עסקים נוספים, ביניהם גם מסעדה. על המטבח במקום הופקד השף איתי עטיה (לשעבר מסעדת WEST במלון "רויאל ביץ'"), שיציע כאן ביסטרו ים-תיכוני כשר וחלבי עם תפריט יצירתי שיכלול דגים ופסטות.
בוסי סנט ג'ורג' 9 צומת בילו, 08-9480080, כשר
סיפתח בר אוכל ים-תיכוני
במהלך השבועות הקרובים, ייפתח גריל בר מעוצב ואופנתי ברחוב אבן גבירול בתל אביב. לדברי הבעלים, זו תהיה סוג של שיפודייה משודרגת שבה מבטיחים להפוך את המילה "שישליק" לסקסית.
הישיבה תהיה מסביב לבר או בפינות ישיבה מאובזרות בספות עור, ויהיה גם חלל מרווח עם שולחנות וכיסאות. במקום יפעל גריל בשרים ענק, עליו יועלו שיפודים ובתחילת הארוחה יוגשו סלטים למרכז השולחן שיעשו את הסיפתח.
אבן גבירול 25, תל אביב