השאלות הגדולות על הסמארטפון המתקפל
אחרי שנים של ציפייה חשפה סמסונג את המכשיר החדשני שלה, עם מסך מתקפל בגודל טאבלט שבצדו השני מסך בגודל של סמארטפון רגיל. ובכל זאת הצליחה ענקית הטכנולוגיה להשאיר אותנו עם לא מעט תהיות
אתמול זה קרה סוף סוף: אחרי שנים של ציפייה, חשפה אתמול (יום ד') סמסונג בכנס המפתחים שלה בסן פרנסיסקו מכשיר עם מסך מתקפל. אמנם מפתה לומר שמדובר בטלפון חדש של החברה, אך למען האמת, טלפון לא ראינו - המכשיר הופיע בתוך מארז על במה מוחשכת כדי לא לחשוף את פרטי העיצוב שלו. האם יש מאחוריו כבר עיצוב צרכני, או שמא מדובר באב-טיפוס שהתצורה הסופית שלו עוד לא נקבעה? אנחנו לא יודעים. למעשה, רב הנסתר על הגלוי כשמדובר במכשיר הזה. הנה השאלות שטרם קיבלנו עליהן מענה.
האם זה הגלקסי S או הגלקסי נוט הבא?
אנחנו לא יודעים, אבל אפשר להניח שלא. הן סדרת ה-S והן סדרת הנוט מהוות חלק מרכזי באסטרטגיית המובייל של סמסונג, ולהשיק אחד מהם עם דור ראשון של מסך מתקפל יהיה סיכון גדול מדי. בנוסף, המכשירים האלה נמכרים בעשרות מיליוני יחידות, ולא ברור כמה מהיר יהיה פס היצור של המסך המתקפל.
השמועות שהופצו בשבועות שלפני ההכרזה דיברו על השם Galaxy F - ולמסך של הטלפון אכן קוראים Infinity Flex Display - אבל השם הזה לא הוכרז כשמו הסופי של הטלפון, אז בינתיים זהו פשוט "הטלפון עם המסך המתקפל של סמסונג".
מתי נראה אותו על המדפים?
נכון לעכשיו, התוכנית היא להשיק את הטלפון ב-2019. בסמסונג לא דיברו על טווח זמנים, רק אמרו שהמכשיר ייכנס לייצור המוני בחודשים הקרובים. עם זאת, בכנס מפתחים של גוגל (שהתקיים גם הוא אתמול), אמר סמנכ"ל ההנדסה, דייוויד ברק, כי החברה עובדת עם סמסונג על תמיכה במסך מתקפל עבור טלפון שיושק בתחילת השנה הבאה.
כמה הוא יעלה?
שאלת השאלות. שמועות מאוד לא מבוססות דיברו על מחיר גבוה במיוחד, של כשני מיליוני וון קוריאני (כ-1,700 דולר). כן, זה המון בהשוואה לכל טלפון אחר שאינו מצופה בזהב ויהלומים. אך מצד שני, בשנתיים האחרונות הורגלנו כבר לכך שמכשירי דגל יכולים לעלות יותר מ-1,000 דולר, וכאן מדובר בטלפון ייחודי עם מסך חדשני, אז לא באמת מדובר במחיר מופרך.
איך המכשיר יעבוד עם אנדרואיד?
אם שואלים את סמסונג וגוגל, התשובה היא "מצוין". שתי החברות עובדות יחד על התאמת מערכת ההפעלה לממשקים מתקפלים, ומעבר נוח בין חוויית הצפייה על מסך מקופל בגודל 4.5 אינץ' לחוויה על מסך פרוס בגודל 7.3 אינץ'. הטלפון של סמסונג צפוי, אגב, לתמוך בהצגה של שלוש אפליקציות בו זמנית.
האם המכשיר יהיה ייחודי?
שאלה קשה. נכון לעכשיו, ראינו רק חברה אחת - Royole שמה - עם מכשיר נייד בעל מסך מתקפל. הוא צפוי להיות מושק בצורה רשמית בחודש הבא לשוק הסיני וכגרסת מפתחים לשוק האמריקני. אך בורסת השמועות מדברת על כך שגם וואווי, שיאומי ו-LG עובדות על טלפונים עם מסכים מתקפלים. תערוכת הסלולר הגדולה MWC, שתיערך בסוף פברואר, עשויה להיות המקום שבו נתחיל להבין כמה טלפונים מתקפלים יהיו בשוק עד סוף השנה.
האם המכשיר יהיה נוח לשימוש?
שאלה מסובכת קמעה. סמסונג הגיעה למעמדה העולמי מכיוון שלאורך שנים ייצרה סמארטפונים טובים ואמינים. אבל לחברה יש נטייה, במיוחד בשנים האחרונות, להעדיף חדשנות או עיצוב על פני שימושיות. מספיק להיזכר במיקום הנורא שנבחר עבור קורא טביעות אצבע בגלקסי S8 - ממש לצד המצלמה. גם השוליים הקמורים של מכשירי הדגל בשנים האחרונות שלה אינם בדיוק החלטה ארגונומית. הם נראים מצוין, אבל הופכים אינטראקציות עם שולי המכשיר לנוחות פחות מבמסך ישר.
האם זו באמת פריצת דרך טכנולוגית?
גרסאות אב-טיפוס של מסכים מתקפלים ראינו כבר לפני חצי עשור. הפריצה הטכנולוגית האמיתית תתרחש כאשר יחל הייצור ההמוני שלהם, במחירים שיאפשרו לשלב אותם במוצר צרכני.
למה בעצם צריך סמארטפון מתקפל?
קשה להתווכח עם הטיעון שעדיף לסחוב מכשיר אחד שיכול לתפקד גם כסמארטפון וגם כטאבלט - אך בלי לתפוס הרבה מקום כשאין צורך במסך גדול - מאשר לקחת שני מכשירים. גם היכולת לבצע פעולות על מסך קטן ואז להעבירן למסך גדול היא שימושית. אבל כמו בכל מכשיר חדשני בדור הראשון שלו, קהל היעד יהיה בעיקר אנשים שרוצים את המכשיר החדש והמעניין ביותר.
למה סמסונג החליטה להציג את המכשיר, למרות שאינו גמור?
אם החברה באמת מתכננת להשיק את הטלפון הזה בתחילת השנה הבאה, היא רוצה שמפתחי אפליקציות יתחילו לחשוב כבר היום איך להתאים את התוכנות שלהם למסך המתקפל. לא בכדי הוא הוצג לראשונה בכנס המפתחים של החברה, כשפרטים נוספים עליו הגיעו מכנס מפתחי אנדרואיד של גוגל. חוץ מזה, תמיד נחמד לשלהב את הקהל לקראת עונת הקניות של נובמבר - אולי כמה מהם יחליטו לוותר על רכישה של טלפון חדש עכשיו, לטובת המתנה לטלפון המתקפל.