שתף קטע נבחר

 
צילום: אוהד צויגנברג, אלעד גרשגורן

חברים בוועדת גולדברג: "מנסים לפגוע באדרי"

במהלך הדיונים בוועדת גולדברג התעורר ויכוח בין התומכים למתנגדים למינוי משה (צ'יקו) אדרי למפכ"ל. התומכים במינוי אמרו: "הטענות נגד אדרי לא חדשות". ביום ראשון יובא לאישור הממשלה ממלא מקום זמני. היועמ"ש מקיים דיונים בנושא

שניים מארבעת חברי ועדת גולדברג סברו כי יש לאשר את מינויו של משה (צ'יקו) אדרי למפכ"ל המשטרה הבא. אחד מהם אמר בוועדה כי יש מי שמנסה לפגוע במועמד למפכ"ל. בסופו של דבר הכריע יו"ר הוועדה, השופט בדימוס אליעזר גולדברג שלא לאשר את המינוי.

 

ארדן: "מסע הכפשות ושקרים נגד אדרי"    (צילום: אלי מנדלבאום)

ארדן: "מסע הכפשות ושקרים נגד אדרי"    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במהלך הדיונים בוועדה התעורר ויכוח בין התומכים למתנגדים למינוי. שני החברים התומכים אמרו: "אנחנו לא רואים שום סיבה שלא לקבל את ההסברים של אדרי לגבי הפגישה עם פישלר. המסרונים של אדרי ופישלר מחזקים את הגרסה שלו. הטענה הזאת רק מחזקת את התחושה שיש מי שמנסה לפגוע בכל מחיר במועמדות של אדרי. הטענות לא חדשות".

 

מקור המקורב לוועדה הדגיש כי חבריה לא עסקו בשאלה אם מינויו של אדרי חוקי משפטית. "היא עסקה במינוי מבחינה ערכית, אתית ומוסרית. בהיבט זה חשבו שניים מחברי הוועדה שאין זה ראוי ציבורית להמליץ על אדרי", הוסיף המקורב.

 

בינתיים מסתמן כי השרים יתבקשו לאשר ביום ראשון בישיבת הממשלה השבועית מינוי מפכ"ל זמני. המינוי יובא על ידי השר לביטחון פנים גלעד ארדן וממלא המקום יהיה לפרק זמן קצר - עד שהעניין יבוא על פתרונו.

 

רוני אלשיך גלעד ארדן ומשה אדרי (צילום: מוטי קמחי)
אדרי, ארדן ואלשיך(צילום: מוטי קמחי)

 

במקביל, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מקיים התייעצויות עם הגורמים הרלוונטים, בראשם השר לביטחון פנים, על מנת לגבש את עמדתו המשפטית. במסגרת זו מובאים בחשבון כל הנתונים הדרושים לעניין.

 

עורך הדין והפגישה

הסיבה לפסילה, לפי הוועדה, היא פגישתו של אדרי עם עורך דין שמייצג מתלונן נגדו, שלושה ימים לפני הופעתו הראשונה בוועדה. בהודעת הוועדה נאמר כי "במהלך הדיונים התברר שאדרי נפגש עם עו"ד פיני פישלר שמייצג את רפי רותם, שהתלונן בעבר על אדרי, שלושה ימים לפני הופעתו הראשונה של אדרי בפני הוועדה. המחלוקת בין עו"ד פישלר לאדרי הייתה על סיבת קיומה של הפגישה ועל הנאמר בה".

 

יו"ר הוועדה גולדברג וחברת הוועדה פרופ' טליה איינהורן ציינו שגם אם יעדיפו את גרסת המועמד כי בפגישתם לא דיברו כלל עם רותם, רואים הם את עצם הפגישה עם עו"ד המייצג מתלונן נגדו, שעה שהוועדה מקיימת דיוניה, ובכלל זה גם באותה תלונה, ככשל בהתנהגות ובשיקול הדעת שמגיע לכדי התנהגות בלתי ראויה, ולא רק בגדר "טעות" כהגדרת המועמד.

 

בניגוד להם, סברו שני החברים האחרים בוועדה - משה טרי ופרופ' דניאל הרשקוביץ - שאין הם רואים בפגישתו של אדרי עם עו"ד פישלר כדי לשנות מההתרשמות הקודמת שהייתה לוועדה כולה שיש להמליץ על מינויו. הם ציינו כי הפגישה התמקדה בביקורת שיש לפישלר על תפקוד המשטרה ולא עסקה בעדותו של רותם בפני הוועדה. אשר על כן לא ראו בפגישה דבר פעולה המעידה על פגם בטוהר המידות. בנוסף, לדעתם ממצאי דו"ח המבקר לא קבעו שנפל פגם בטוהר מידותיו של אדרי. מדובר בכשל מערכתי ואי הקפדה על מינהל תקין בכל הקשור לאופן בדיקת הבקשות שהובאו ואי הנמקה מספקת, אבל במפורש לא פגיעה בטוהר המידות. אך מכיוון שליו"ר הוועדה קול נוסף, התוצאה הייתה שהמינוי נפסל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
משה (צ'יקו) אדרי
צילום: מוטי קמחי
מומלצים