אחרי שנים של הסתרה: בית הכנסת הראשון של דובאי
אז מסתבר שיש קהילה יהודית גם בדובאי, ויש לה אפילו בית כנסת ראשון במדינה: הקהילה המקומית פועלת בתוך וילה באזור מגורים מרכזי, הכוללת אזור תפילה, מטבח כשר ומספר חדרי שינה המיועדים עבור שומרי שבת: "אני מרגיש שהשלטונות היו רוצים שנרגיש בנוח ונוכל להתפלל בה בגלוי"
אחרי פעילות של שנים מתחת לראדר, הקהילה היהודית הקטנה של דובאי חונכת רשמית את בית הכנסת הראשון במדינה, כך מפרסמת סוכנות הידיעות בלומברג.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>
כל מה שרציתם לדעת על חנוכה - בעמוד המיוחד שלנו. היכנסו
עד כה קיימה הקהילה המקומית, שמורכבת בעיקר מאנשי עסקים בתחום הפיננסים, האנרגיה והיהלומים - פעילות דיסקרטית בתוך וילה הממוקמת באחד מאזורי המגורים המרכזיים. הווילה כוללת אזור תפילה, מטבח כשר ומספר חדרי שינה המיועדים עבור שומרי שבת. כעת תעשה הפעילות הזו בגלוי וללא הסתרה מיוחדת.
עוד חנוכה בערוץ היהדות :
- אנחנו הרוב הדומם: האנשים השקטים שרוצים להיטיב
- "באתי לסגור מעגל": הרב הראשי הדליק נרות בפרלמנט הפולני
במקום אנני ופסטיגל: הלהיטים של הילדים הדתיים
אחד מחברי הקהילה, אלי אפשטיין מניו-יורק שתרם את ספר התורה עבור המבנה היהודי, אומר כי "עברנו דרך ארוכה מאז שהתחלנו לעבוד עם דובאי לפני 30 שנה. בזמנו, אנשים אמרו לי שלא כדאי לי להשתמש בשמי האמיתי כי הוא נשמע 'יהודי מדי'".
התחממות זהירה
חשיפת הפעילות היהודית היא עוד חלק מהתחממות היחסים בין ישראל למדינות המפרץ. בבלומברג מציינים את הביקור הפומבי המפתיע של נתניהו בעומאן בחודש שעבר, ואת העימות הסעודי-איראני, שגורם מצידו להתחזקות היחסים בין סעודיה לישראל.
למרות חשיפת בית הכנסת, רבים בקהילה היהודית המקומית ששמרו לאורך השנים על דיסקרטיות, היו מעדיפים להמשיך בדרך הזו. דעת הקהל במדינה היא ברובה פרו-פלסטינית וישנם מקומיים אשר רואים בחימום היחסים עם ישראל סוג של בגידה. עם זאת, כפי שאומר אחד מחברי הקהילה - עורך הדין רוס קריאל - "אני מרגיש שהשלטונות היו רוצים שנרגיש בנוח ושנוכל להתפלל בה בגלוי וללא הסתרה".
בשבתות ובחגי ישראל מתאספים בווילה כמה עשרות מתוך כ-150 חברי הקהילה היהודית, לתפילה ואירועים משותפים. לקהילה עצמה אין רב, אך יש לעיתים ביקורים של רבנים שמגיעים למקום. לאחר התפילה, שכוללת גם ברכה לשלומו של נשיא דובאי, מתיישבים הנוכחים לסעודת שבת הכוללת חמין מסורתי – אם כי ללא בשר, מכיוון שלא ניתן להשיג בשר כשר במדינה.