שתף קטע נבחר

 

פורנו, חיסונים ופקטורים: החוקים שיתגלגלו לכנסת הבאה

מהחוק שיהפוך ביום אחד מאות רבות של מתמחים לעורכי דין ועד זה שמתמודד מול סרבני החיסונים: בליץ החקיקה הסתיים עם פיזור הכנסת, אבל חלק מההצעות אושרו רק בקריאה ראשונה, וניתן יהיה להמשיך בחקיקתן מנקודה זו. אלו החוקים שאושרו סופית, אלו ההצעות שיחכו לכנסת הבאה

 

אושר סופית: מצלמות יותקנו בבתי אבות    (צילום: אלי מנדלבאום ואלי סגל)

אושר סופית: מצלמות יותקנו בבתי אבות    (צילום: אלי מנדלבאום ואלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בליץ חקיקה, רגע לפני פגרת הבחירות: לפני התפזרותה היום (ד') של הכנסת ה-20, שבוע בדיוק לאחר אישור הקדמת הבחירות במליאה, ערכו חברי הכנסת בליץ חקיקה ביומיים האחרונים, במטרה לאשר כמה שיותר הצעות חוק לפני פתיחתו הרשמית של המרוץ לכנסת הבאה.

 

חלק מהצעות החוק - ובהן האיסור על צריכת זנות , חיוב בתי אבות להתקין מצלמות ואיסור שינוי שם על עבריין מין - אושרו בקריאה שנייה ושלישית ונכנסו באופן רשמי לספר החוקים. חלק אושרו רק בקריאה ראשונה וכבר לא יספיקו לעלות להצבעה סופית בכנסת היוצאת. על הצעות אלה חל דין הרציפות - והן ימשיכו לכנסת הבאה בדיוק מאותו שלב חקיקה שאליו הגיעו בכנסת היוצאת.

 

דיון בוועדת הכנסת בנושא "חוק הפורנו"    (צילום: ערוץ הכנסת)

דיון בוועדת הכנסת בנושא "חוק הפורנו"    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
אחד החוקים שאושרו השבוע בקריאה ראשונה במליאה, והכנסת הבאה תצטרך להידרש אליו הוא חוק לשכת עורכי הדין, שעברה בקריאה ראשונה ברוב של 32 תומכים, ללא מתנגדים ונמנעים. לפי הצעת החוק, נבחן שקיבל ציון 55 בבחינת ההתמחות של לשכת עורכי הדין, מהמועד שנערך בנובמבר 2015 ואילך, יראו אותו כמי שעבר את בחינות לשכת עורכי הדין.

 

בדברי ההסבר של ההצעה, של הח"כים אסנת הילה מארק (הליכוד), עיסאווי פריג' (מרצ), אמיר אוחנה (הליכוד) וח"כים נוספים, נכתב: "לאחרונה, בשל שינוי מתכונת בחינת לשכת עורכי הדין, שהביאה לירידה קיצונית באחוז המעבר (עד כדי 12% בלבד, לפני תיקונים), עלתה השאלה האם בסמכותם של שר המשפטים ו/או הוועדה הבוחנת להחליט על מתן תוספת ניקוד (פקטור) לנבחנים. מאחר ולשון החוק אינה מתייחסת באופן ישיר וברור לסוגיה, מטרת הצעת חוק זו היא להסמיך באופן מפורש ועל פי חוק את שר המשפטים ו/או הוועדה הבוחנת לעשות כן".

העלאה לקריאה שנייה ושלישית של חוק פיזור הכנסת במליאה (צילום: אלכס קולומויסקי)
הסתיימו ימים של חקיקה מואצת(צילום: אלכס קולומויסקי)

בלשכת עורכי הדין מתנגדים בתוקף להצעת החוק. לדבריהם, ההחלטה תגרום לכך שלא פחות מ-2,000 מתמחים יהפכו בן יום לעורכי דין. לנוכח העברת החוק בקריאה ראשונה, התפטרה הוועדה הבוחנת את בחינות הסמכה, ובלשכת עורכי הדין הבהירו כי גם אם החוק יעבור בקריאה שנייה ושלישית הם לא יכירו בו ויעתרו לבג"ץ.

 

גם חוק הפורנו שאושר אתמול במליאה בקריאה ראשונה יאלץ לחכות לכנסת הבאה. "חוק סינון אתרים", בשמו הרשמי, מבקש "להגביר את המודעות לסכנות הנשקפות מהשימוש באינטרנט ומהחשיפה לאתרים ותכנים פוגעניים, בעיקר לילדים ובני נוער".

 

על פי הצעת החוק - של חברי הכנסת שולי מועלם-רפאלי (הימין החדש), מיקי זוהר (הליכוד) וח"כים נוספים - ספק הגישה לאינטרנט יחויב לשלוח לכל מנויים, בדרך אלקטרונית, הודעה בדבר זכותם לקבל ממנו שירות יעיל לסינון של אתרים ותכנים פוגעניים באינטרנט. שירות הסינון יסופק באמצעות תוכנה שהמנוי יוכל להתקין בעצמו.

דיון בוועדת הכנסת (צילום: עמית שאבי)
"המציאות הקיימת חושפת ילדים ובני נוער לתכנים פורנוגרפיים הפוגעים בהם". ח"כ מועלם-רפאלי(צילום: עמית שאבי)
 

מנוי שהודיע כי אינו מעוניין בשירות הסינון, יקבל מהספק תזכורת אחת לשלושה חודשים לפחות בדבר האפשרות לקבל את שירות הסינון בכל עת. שירות הסינון יינתן למנויים שיבקשו זאת ללא עלות נוספת על התשלום בעד שירות הגישה לאינטרנט שמספק הספק. הצעת החוק קובעת גם שהספק יקבל מהמדינה סכום שלא יעלה על 2 שקלים עבור כל מנוי שקיבל ממנו את שירות הסינון, ובלבד שהסכום הכולל מדי שנה לא יעלה על 5 מיליון שקלים. המימון מהמדינה יהיה לתקופה של עשר שנים מיום תחילת ההסדר המוצע.

 

ח"כ מועלם-רפאלי אמרה לאחר אישור החוק: "ח"כ מיקי זהר ואני ראינו חשיבות רבה בהעברת החוק בקריאה ראשונה כדי להשיג דין רציפות לכנסת הבאה ואז בתחילת המושב הראשון להעבירו בקריאה שנייה ושלישית. המציאות הקיימת כיום החושפת ילדים ובני נוער לתכנים פורנוגרפיים הפוגעים בהם, מחייבת שנפעל באופן מיידי".

 

הצעת חוק נוספת שממשיכה לכנסת הבאה היא חוק החיסונים, או בשמו הרשמי, מדיניות חיסונים לאומית ומתן תמריצים להתחסנות. הצעת החוק של חברי הכנסת הכנסת מירב בן-ארי (כולנו), יואל חסון (התנועה) ומועלם-רפאלי, עברה בתמיכתם של 23 ח"כים, ללא מתנגדים ונמנעים. הצעת החוק מגדירה לראשונה מדיניות לאומית בנושא החיסונים וקובעת דרכי טיפול ב'סרבני החיסונים'.

חיסון (צילום: shutterstock)
הרחקה וקנס של 2,000 שקל. הסנקציות המוצעות בחוק החיסונים(צילום: shutterstock)
 

לפי ההצעה, משרד הבריאות יחויב לנהל מעקב אחרי ילדים שלא חוסנו, להתריע על כך בכתב בפני הוריהם, ואם ההתראה לא תעזור - ההורים יזומנו למפגש הסברה מיוחד שבסיומו יתבקשו לחתום על טופס סירוב. הורה שיתעלם מכך יהיה חשוף לסנקציה כלכלית בדמות שלילת נקודת זיכוי במס הכנסה בשווי של עד 2,000 שקלים. בנוסף, ההצעה מאפשרת למשרד הבריאות להרחיק ילדים לא מחוסנים ממוסדות חינוך בעת חשש להתפרצות מחלה.

 

בדברי ההסבר של הצעת החוק נכתב "בשנים האחרונות צומחת בעולם המערבי תופעה מטרידה של הורים המתנגדים לחסן את ילדיהם. לצד ההורים המתנגדים לחיסונים מסיבות אידאולוגיות, קיימת קבוצה שנייה של הורים שעקב צריכת מידע שגוי, חוסר תשומת לב או קשיי נגישות אינם מקפידים לחסן את ילדיהם. כמו כן, קיימת קבוצה שלישית של הורים שדווקא מכירים בערך הרפואי של החיסונים, אך מעדיפים שאחרים יחסנו את ילדיהם מתוך הנחה שאם רוב הילדים מחוסנים, ממילא ילדם מוגן ואין סיבה לחסן דווקא אותו. הצעת החוק מבקשת לאמץ פתרון מערכתי וארוך טווח לסוגיית החיסונים".

 

חוק נוסף שאושר השבוע במליאה בקריאה ראשונה ורק בכנסת הבאה נדע אם יאושר באופן סופי, הוא תיקון לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, שמבקש לאפשר למבוטחים עם שיתוק מוחין טיפולי שיניים בחינם. ההצעה הוגשה על ידי ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת), ואליה הוצמדה הצעה דומה של ח"כ נורית קורן (הליכוד).

 

בדברי ההסבר נכתב: "פגיעה מוחית בימיו הראשונים של התינוק, לפני הלידה או זמן קצר אחריה, גורמת לאיחור בהתפתחות הגופנית של היילוד או להפסקת ההתפתחות האמורה. אנשים עם שיתוק מוחין 'ששפר עליהם גורלם' מוגדרים כבעלי יכולת שכלית תקינה ולכן חיים בקהילה, נאלצים לממן מגמלת הנכות שמשולמת להם גם את טיפולי השיניים, הפה והלסת. מוצע לקבוע, שטיפולי שיניים, פה ולסת לאנשים עם שיתוק מוחין ייכללו בסל שירותי הבריאות שבחוק ביטוח בריאות ממלכתי ללא השתתפות עצמית". בהצעת החוק הזו תמכו 21 חברי כנסת, ללא מתנגדים ונמנעים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
מליאת הכנסת
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים