שתף קטע נבחר

חמישה סימנים שמאותתים לך שהמועמד לא יחזיק מעמד בתפקיד

איך יודעים אם מועמד יחזיק מעמד לאורך זמן בתפקיד? הנה כמה סימנים מקדימים שיכולים לאותת על סיכויים לא מזהירים

 

 

המושג "שוק עבודה תחרותי" הפך בשנה האחרונה לשגור גם בפיהם של מגייסים. הכוונה היא שלא רק עובדים ומחפשי עבודה תופסים אותו כתחרותי וכמציב רף ציפיות גבוה, אלא גם עבור המעסיקים הוא הופך להיות כזה. כשמבקשים מאנשי גיוס לתאר במשפט אחד מהו גיוס מוצלח רובם יענו את התשובה הבאה: "כזה שמאריך ימים".

 

מדריך: איך מוצאים עבודה מיד בסוף התואר

איך מתמודדים עם גיוס עובדים בעסק קטן?

לכבוד חנוכה: 8 עצות לגיוס עובד חדש בדרך הנכונה

 

אבל איך, בתקופה שבה עובדים מחליפים עבודות במהירות שיא, נצליח לשמור על העובדים שגייסנו? כדי למצוא את העובד המתאים, ולדאוג שהוא גם יחזיק הפעם, לא חייבים להסתמך רק על ניסיון העבר, אלא אפשר (ורצוי) להישען גם על ידע של אחרים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

לפניכם 5 סימנים שאמורים לאותת לכם שעם המועמד הבא - אל תצפו לעתיד ארוך טווח:

 

1. המועמד לא התאים את קורות החיים לתפקיד

לא כל המועמדים יודעים שצריך להתאים את קורות החיים למשרה אליה מגישים מועמדות. זה לא חדשות, ואף אחד לא מלמד אנשים לכתוב קורות חיים - לא בבית הספר ולא בלימודים גבוהים יותר.

 

יחד עם זאת, אם מועמד נראה לכם כבעל פוטנציאל, אבל קורות החיים שלו לא יושבים בול על התפקיד, אפשר לנסות לדבר ולבקש ממנו להתאים אותם למשרה. זאת כדי שיהיה קל יותר להגיש אותו למי שמקבל את ההחלטה בסופו של דבר.

 

אם המועמד לא מעוניין לשפר את קורות החיים שלו עבור התפקיד, כנראה שהוא לא כל כך מעוניין בו - סיבה טובה להבין שאין פה מספיק דבק שיחזיק אותו, גם במידה ויתקבל.

 

2. הבעת זלזול במעסיק נוכחי או קודם

נכון, יש גם מעסיקים קשים שם בחוץ, ולא מעט סיפורי זוועה על בוסים מהגיהינום ומקומות עבודה שפשוט לא בריאים לאף אחד. למרות זאת, טאקט נחוץ מאוד כשבאים להציג את הדברים למעסיק העתידי.

 

מועמדים עשויים לבלבל בין ריאיון עבודה לבין שיחת נפש ומקום שבו אפשר להוציא ולשחרר את מה שעבר עליהם, כשבעצם זה המקום להסביר בצורה קצת יותר מאוזנת את השתלשלות הדברים. קשה לזהות אינטליגנציה רגשית אצל המועמד בהצגת מצב רגיש כל כך, אך שם טמון ההבדל בין מועמד שנוטה לקחת דברים בצורה רגשית, לבין כזה שידע להציג סיטואציה בצורה עובדתית ולא מחפש רק לזרוק את הסיבה של סיום התפקיד רק על המעסיק שלו.

 

3. לא נערך שום תחקיר לגבי מקום העבודה

המועמד מגיע לראיון "טאבולה ראסה", ואין לו מושג ירוק מה החברה עושה בכלל. למה זה סימן לא טוב? כי בעידן שלנו, ממש קל לקבל מידע מקיף לגבי פעילות החברה והמבנה שלה. ולכל המעט, מועמד שרוצה את התפקיד, יעשה עליה תחקיר בסיסי ואולי קצת יותר.

 

מה זה לא אומר: אל תצפו ממועמדים לענות לכם על שאלות שאפילו העובדים הקיימים לא ידעו להשיב עליהן. אם המועמד רוצה לעבוד אצלכם ומביע עניין בעיסוקיה של החברה, לא אומר שהוא צריך לבצע תחקיר מעמיק, אלא פשוט לדעת מה החברה עושה ולהכיר מספר נתונים שמלמדים על מושג בסיסי. רוצים להיות מקוריים? שאלו אותו איך לדעתו יוכל לתרום לחברה.

 

4. המועמד לוחץ לקבל מידע על הטבות - מוקדם מדי

בואו נשים את זה על השולחן - אף אחד לא עובד בהתנדבות. שאלות הנוגעות לגובה השכר הינן שאלות חשובות ועבור המון אנשים יש קווים אדומים בנושא הזה. מעבר לזה, למועמדים יש לגיטימציה מלאה לברר את גובה השכר המוצע לתפקיד ורצוי שישאלו זאת מוקדם - בראיון הטלפוני למשל, כי ראיון עבודה פרונטאלי מיותר יבזבז בסופו של דבר זמן וכסף, לשני הצדדים.

 

 

אז מתי השאלות האלו הופכות לתמרורי אזהרה? ובכן, אם דרך השאלה נדמה לכם שהתפקיד לא מעניין את המועמד במיוחד, זה סימן. ובמצב קיצוני יותר, המועמד ממש חוקר את נושא ההטבות הנלוות, עוד לפני שבכלל הגעתם לשלב הזה בתהליך - פה כדאי להתחיל לבחון אם יש עניין אמיתי בתפקיד או שיש לכם מועמד בררן שהמוטיבציה שלו למילוי התפקיד, אולי לא נמצאת במקום הנכון.

 

5. חוסר רספונסיביות והיעלמויות

אנשים שמחפשים עבודה הופכים להיות בן לילה יותר רספונסיביים - לשיחות טלפון וגם להודעות. כי מי יודע, אולי השיחה הבאה תהיה ממעסיק פוטנציאלי. יחד עם זאת, אנחנו יודעים שכמחצית ממחפשי העבודה הם אנשים עובדים שמחפשים עבודה תוך כדי עבודה, מה שהופך את היכולת לתקשר לקצת יותר איטית (כי לא תמיד אפשר לקבל שיחות ממעסיקים ליד קולגות).

 

מתי צריך לדאוג? כשלא מדובר בעיכובים לגיטימיים שנובעים מהסיבות היומיומיות ההגיוניות של כולנו, אלא בעיכובים של יום שלם ויותר, או באופן כללי תקשורת מקוטעת ומעצבנת שמעכבת את כל התהליך. למשל, מועמד שעונה ביום אחד, ביום שלאחר מכן נעלם לחלוטין (גם בווצאפ) או שמתנהל ברצף ואז מתאדה כשצריך לחתום על חוזה או להתקדם באופן משמעותי בתהליך, לתאם ראיון וכיוב'.

 

לסיכומו של עניין: סימני האזהרה שצוינו כאן, הם כאלה שמוכרים לכל מי שעוסק, או עסק אי פעם, בגיוס. יחד עם זאת, חשוב לזכור שלפעמים גם כשדברים נראים לא טוב, יש לזה סיבה הגיונית ולא כדאי לשפוט את האדם שמולכם מבלי לתת לו סיכוי להסביר את עצמו. במקביל, כדאי להטות את תשומת הלב ולנסות לקרוא בין השורות - אולי מדובר באמת בסימנים שמאותתים לכם שעם המועמד הזה לא כדאי להתקדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים