"כבר יש מחסור בבשר": הקהילה היהודית בבלגיה יוצאת למלחמה
"ההחלטה לאסור את השחיטה הכשרה היא ענן שחור מעל יהודי המדינה בפרט ואירופה בכלל", אומר רבה הראשי של בלגיה, ומספר כי הקהילה היהודית במדינה ערערה לבית משפט לחוקה במדינה. השלב הבא: פנייה לבית הדין הגדול לזכויות אדם באירופה
שתיים משלוש היחידות הפדרליות המרכיבות את בלגיה כבר אוסרות בפועל על השחיטה הכשרה, לאחר שבתחילת החודש נכנס לתוקף החוק האוסר על שחיטה כשרה באזור פלנדריה שבצפון בלגיה, תוך התעלמות מהקהילה היהודית הגדולה באנטוורפן. הקהילה היהודית במתח, כפי שמעיד רבה הראשי של המדינה וחבר ועידת רבני אירופה, אברהם גיגי, בראיון לאולפן ynet.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>
"כבר יש מחסור בבשר טרי", הוא אומר, "וכבר התחלנו לשחוט מחוץ לבלגיה. זו בעיה גדולה, וההחלטה הזו היא ענן שחור מעל יהודי המדינה בפרט ואירופה בכלל". הוא מדגיש כי האיסור החדש הוא הראשון למעשה במדינה שיש בה אוכלוסייה יהודית גדולה: "עד היום השחיטה הייתה אסורה בארצות שאין הנן קהילות גדולות, בארצות הצפון, למשל".
קראו עוד בערוץ היהדות :
- "חלק מהמדרכות בפראג עשויות ממצבות של יהודים"
- "מגייסים בנות דתיות בעל כורחן"
- עופר שכטר ואורנה בנאי: תן לה גט
לדבריו, המניע איננו אנטישמי, כי אם "הומני" – אך מטריד בהיותו תקדימי לגזרות נוספות במדינות נוספות: "אנחנו חוששים שכעת יאסרו את השחיטה הכשרה למשל באמסטרדם ופולין".
בדרך לבית הדין האירופי
הקהילה היהודית לא שותקת: "הגשנו ערעור לבית משפט לחוקה בבלגיה, ואנחנו מקווים שהוא יבטל את הגזרה כי היא נגד חופש הדת. אם חס וחלילה בית המשפט לחוקה לא יעזור לנו, נפנה לבית הדין הגדול לזכויות אדם באירופה, כי המלחמה היא לא של בלגיה בלבד, אלא של אירופה כולה".
מול הקהילה היהודית והמוסלמית, שגם בה נאסר ה"חלאל", פועלים גופים פרוגרסיביים חזקים. "קיים לחץ לאסור שחיטה בלי הימום מצד ארגוני צער בעלי חיים, על הפרלמנטרים ועל כל גופי הממשל, כי לטענתם השחיטה הזו מצערת את הבהמות. אנחנו הבאנו הוכחות מווטרינרים נחשבים מאוד באירופה ומרופאים מומחים שכולם מעידים כי השחיטה הכשרה פחות מצערת את הבהמות מאשר השחיטות שלהם".
לדברי הרב גיגי, הקהילה המוסלמית יזמה פנייה נפרדת לבית המשפט לחוקה. "כל דת עובדת לבד כי אנחנו חושבים ששחיטה וחלאל אלה שני סוגי שחיטה דומים אך שונים".
בעקבות החקיקה הודיעו במשרד החוץ כי הם מתכוונים לזמן את שגריר בלגיה בישראל לשיחת הבהרה. בישראל יביעו חשש מפני התפתחויות שליליות נוספות ופגיעה נוספת בחופש הדת. החשש המרכזי בירושלים הוא מחקיקה האוסרת על ברית מילה, שכמוה נדונה בשנים האחרונות במדינות באירופה.