ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה בסלקום; עובדי בזק: נשבות עוד שבועיים
הסכסוך הוכרז לאחר שמגעים עם ההנהלה למציאת תוכנית התייעלות שתמנע פיטורים - הגיעו למבוי סתום. אתמול אושר סכסוך עבודה גם בבזק, על רקע העברת השליטה הצפויה וחשש העובדים שהמהלך יפגע בזכויותיהם
חברות הסלולר מדממות: 250 עובדים הם רק ההתחלה
אסיפת חירום של עובדי סלקום: "לא נהסס להשבית את החברה"
מנכ"ל סלקום לעובדים: ותרו על תוספות שכר, ולא - נפטר 250 איש
לפי הודעה לעיתונות שפרסמה ההסתדרות, הסכסוך הוכרז אחרי שהמגעים עם ההנהלה למציאת פתרון התייעלות - שימנע במידת האפשר פיטורים - הגיעו למבוי סתום. העובדים דורשים, בין השאר, לקיים מו"מ על תנאי המפוטרים, אם אכן יתבצעו פיטורים, ולהציג תוכנית פרישה מרצון.
"אני מצר על כך שהנהלת סלקום מסרבת לשתף פעולה עם נציגות העובדים, במטרה לגבש חלופות כלכליות מוסכמות אשר יאפשרו התייעלות ללא צורך בפיטורים", אמר יו"ר ההסדרות, אבי ניסנקורן, בהודעה לעיתונות. "מדובר בהתנהלות אשר פוגעת ביחסי האמון שנבנו בין הצדדים. ההסתדרות מגבה באופן מלא את הוועד, ותפעל בכל האמצעים שעומדים לרשותה על מנת להגן על מעמדם ועל ביטחונם התעסוקתי של העובדים".
יו"רית ועד עובדי סלקום, מיה יניב, הוסיפה: "הניסיונות הכושלים של מנכ"ל סלקום לעשות הפרד ומשול בין עובדי החברה לוועד העובדים לא יצליחו. בשבועות האחרונים הצעתי עשרות חלופות להנהלת החברה כדי לאזן את מצבה, אך כולן, לצערי, נדחו. אלפי עובדי סלקום לא יהססו לנקוט בעיצומים ארגוניים בגיבוי מלא של ההסתדרות, אם הנהלת סלקום לא תחזור בהקדם לשולחן המו"מ".
מסלקום נמסר בתגובה: "עמדת ההנהלה ברורה, אנו תמיד בעד דיאלוג אמיתי וכן". בחברה ציינו עוד שההנהלה הציעה לוועד העובדים עשרות חלופות כדי להימנע מפיטורי עובדים, אך הוועד דחה את כולן. במכתב שהוציא אתמול מנכ"ל סלקום, ניר שטרן, לעובדים הסביר, בין השאר, שניתן למנוע את הפיטורים באמצעות הקפאת תוספת השכר לעובדים בת 3% לשנה, ביטול פעילויות רווחה כגון נופש בחו"ל בעלות של ארבעה מיליון שקל ומסיבת פורים בעלות של שני מיליון שקל, ואירועים נוספים בעלות של מיליונים. לדברי סלקום, שכרו של שטרן קוצץ ב-2018 ב-50% ביחס ל-2017 והוא יקוצץ משמעותית גם ב-2019, יחד עם שכרם של שאר חברי ההנהלה.
עובדי בזק: נשבית את החברה בעוד שבועיים
בתוך כך, ועד עובדי בזק הודיע היום כי הוא מאיים להשבית את החברה החל מ-5 בפברואר, לאחר שאתמול אישרה ההסתדרות סכסוך עבודה בחברה. זאת, על רקע העברת השליטה הצפויה בחברה וחשש העובדים שהמהלך יפגע בזכויותיהם, וכן בעקבות הרחבת ההעסקה של עובדי קבלן.
בהודעה בנושא שהועברה להנהלת החברה, נמסר שלשביתה המתוכננת יש שני מניעים. הראשון, כוונת החברה להעביר את השליטה בה. "זה דבר שיש לו השלכות על ציבור העובדים", נכתב. "נציגות העובדים דורשת כי ינוהל עמה מו"מ בכל הנוגע להעברת השליטה, לצורך חתימה על הסכם קיבוצי, במסגרתו תשמרנה מלוא זכויות העובדים - לרבות ביטחונם התעסוקתי, האיתנות הפיננסית ותגמול העובדים, לרבות שיתופם בפירות הקנייה והמכירה ועיגון נושאים שונים המצריכים הסדרה".
כן מוחים העובדים על החלטת בזק, אותה הם מגדירים "חד צדדית", לאפשר לעובדי קבלן להפעיל את ציוד המיתוג של החברה ולבצע פעולות שעד עתה בוצעו בבלעדיות על ידי עובדים מן השורה. "להחלטה זו השלכה על ביטחונם התעסוקתי של העובדים והיא עלולה לגרום לפיטורים", הם מתריעים.
מבזק נמסר בתגובה: "הנהלת בזק תעשה כל מה שניתן על מנת שפיתוח תשתיות התקשורת והשירות ללקוחות בכל אזורי הארץ ימשך כסדרו. יחד עם זאת, הרגולציה הפוגענית והחד צדדית המופעלת כלפי החברה ולקוחותיה, מגבירה את חששם של העובדים בהקשר וזה בהחלט מובן".