שתף קטע נבחר
 

איפה אוכלים בגליל העליון?

מאפייה ובית קפה בשביל עצירה נעימה בדרך, סנדוויץ' בשר רציני שיחזיק אתכם במהלך הנסיעה או שבכלל אתם בעניין של אוכל מרוקאי? כל מה שחדש בגליל העליון ויעשה לכם טעים בפה

 

צילום: לין לוי

צילום: לין לוי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בגליל העליון יש לא מעט מסעדות ותיקות כמו "קלומפוס" ו"פוקצ'ה" במתחם גן צפון, "התחנה" במטולה, "טאלי" ההודית בנופית חרמון ו"צ'יז" האיטלקית בבית הלל. על כל אלה, כבר סיפרנו לכם לא פעם בעבר.

 

אבל מה שאתם אולי לא יודעים, זה שבשנה האחרונה נפתחו באזור מסעדות חדשות שמגישות אוכל טוב. ביניהם, מעשנה, ביסטרו שף, מסעדה טבעונית, פטיסרי, מאפייה עמוסה עד אפס מקום ואפילו מלון קולינרי שיש בו שוק אוכל.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: יח
אז מה אוכלים בגליל העליון? מסעדת מלון "הגושרים"(צילום: יח"צ)
 

אז מה אוכלים בגליל העליון? הצטרפו אלינו.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

מה אוכלים בגליל המערבי?

איפה אוכלים בדרך לחרמון?

מסעדות במושבים ובקיבוצים בגליל המערבי

 

בנג'ולינה

בחלל קטן ואינטימי עם מרפסת מקורה, פועל הביסטרו של בן וענת קנור, שלפני ארבע שנים ארזו את הפקלעות ועברו מהמרכז לצפון הרחוק. הם הכירו במהלך עבודתם ב״קופי בר״ ועבדו במסעדות מוכרות נוספות, וכאן הם עושים קצת מכל מה שלמדו אבל עם הרבה אהבה וטאץ׳ אישי.

 

המקום מאוד נעים ובעיקר אישי, ובזמן שבן עמל במטבח, ענת פוגשת כל אורח שנכנס בדלת המקום. בתפריט שמציעים שם תוכלו לזלול מנות ראשונות כמו פטה כבד במרקם של ממרח חמאתי (42 שקלים), סלט אגסים וגבינה כחולה (44 שקלים), מנת שרימפס עם חזה אווז צרוב ותירס טרי (56 שקלים),

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)
 

עוד תמצאו שם את הריזוטו שרימפס של אולג (98 שקלים) ואת ההמבורגר סלק פלדין עם קוביות סלק, גבינת פלדין כחולה ופירה בצד (89 שקלים). לאחרונה, אף השיקו בני הזוג תפריט עסקי חדש שכל המנות בו עולות 50 שקלים (כולל שתייה קלה או חמה לבחירה), והוא כולל המבורגר שייטל ושפונדרה, עראיס בחלה, שניצל וצ׳יפס, פסטה ברוטב פטריות וערמונים ועוד.

 

מתחם נופית חרמון, 04-6600876‏, שני-שישי 21:30-12:00, שבת 18:00-12:00, לא כשר

 

לחמק'ה

מאפייה ובית קפה קטן שנמצא בבעלות ישי ונטע גרבר. המקום החל לפעול לפני כחמש שנים, וביום שישי הוא עמוס באנשים ואין אפילו מקום כדי לעמוד בו. בכניסה לחלל יש מרפסת חיצונית, ובפנים יש מדפים עמוסים בלחמים ומאפי בוקר, חלות וקרואסונים - את כולם מכינים במקום.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)

ובזמן שישי ("רפאל", "טוטו") מוציא מהמטבח הקטן נות המבוססות על לחם, נטע עסוקה באירוח ואחראית גם על המלצרים הזריזים שבמקום. אגב, את ידו המקצועית של ישי תוכלו להרגיש היטב הן במאפה במילוי עם גבינת ריקוטה ודובדבנים והן בכריך הקורנדביף המפנק שמגישים כאן.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)

עוד בתפריט של לחמק'ה: כריכים מושקעים במיוחד, ביניהם כריך פורטובלו קונפי עם ירקות שורש (41 שקלים), כריך BLT עם חזה אווז צרוב (41 שקלים) וכריך חזה הודו וברי (45 שקלים). יש גם סלטים כמו סלט ארטישוק וקורנדביף (46 שקלים) ומנות בוקר מושחתות כמו בריוש ביצה (45 שקלים) ופרנץ' טוסט מלוח או מתוק.

 

מתחם נופית החרמון, 04-6441978‏, ראשון-חמישי 16:00-8:00, שישי 14:00-8:00, לא כשר

 

פינת עישון

מסעדה גרובית חדשה שמתמחה בבשר מעושן. את המקום פתח לפני כמה חודשים דורי רבי חיא, שאי שם, בתחילת שנות ה-2000, הקים את מסעדת הבשר הוותיקה - "דוריס קצבים". את המעשנה האימתנית הוא מיקם בתוך חדר זכוכית, ומלבד הבשר המעושן יש בתפריט גם מנות כמו קרפצ'יו סינטה מושלם (49 שקלים) סטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם (129 שקלים) והמבורגר (67 שקלים), עליו אפשר להוסיף אסאדו טלה, ביצה עלומה, ריבת אגסים ועוד.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)

מנת הדגל במקום היא מנה זוגית של בשר מעושן במשקל 700 גרם שכוללת אסאדו בקר, בריסקט, צלעות טלה, צ'וריסו ושוק אווז המוגשים לצד תפוח אדמה אש, בצל ובטטה מהמעשנה, סלט ירוק, תבשיל שעועית, חמוצים ומטבלים (240 שקלים).

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)

האווירה במקום מגניבה, ברקע מתנגנת מוזיקה בקצב הנכון ובמרכז החלל יש בר ארוך המציע מגוון יינות במחירי עלות ובתוספת של 30 שקלים דמי חליצה.

 

צומת יסוד המעלה, 04-8301644, שני-שישי 22:00-12:00, שבת 17:00-12:00, לא כשר

 

נגה ולואיז

אחת המסעדות היותר צבעוניות ומדליקות באזור, ובארץ בכלל. יש בה אווירה קלילה ולא מחייבת, ומרפסת מקורה בה ימתינו לכם כרבוליות מחממות, ועוד מרפסת אחת פתוחה. את החלל עצמו מקשטים לא מעט פריטי וינטג', שמוסיפים המון הומור למקום והשולחנות עשויים מחלונות ישנים.

 

ומה אוכלים כאן? התפריט משלב בין הגלגול הקודם של המקום - "חומוס נגה" לבין בגטים באורך של חצי מטר עם מגוון מילויים, ביניהם שניצל, מיקס בשרים, חזה אווז, חביתת קבנוס ותבשיל של כבדים ופטריות (45-25 שקלים). 

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)

תמצאו שם גם תשע מנות חומוס שונות (36-21 שקלים), ביניהן חומוס כבדים ובצל ו"חומוס חברים" שמורכב מחצי צלחת חומוס וחצי צלחת של סלט ירקות (30 שקלים), וגם מגוון סלטים טריים וארוחת בוקר אחת (55 שקלים). טיפ שלנו: הכי מומללץ להגיע למקום בימי שלישי בערב, אז מתארחים כאן אומנים להופעות חיות.

 

מתחם יוסף כביש 99, 04-6709993, ראשון-חמישי 22:00-9:00, שישי 16:00-9:00, לא כשר

 

המסעדה במלון הגושרים

מלון "הגושרים" הוקם על שרידיו של ארמון החורף של האמיר פע'ור, שהיה השליט העות'מני של צפון עמק החולה ורמת הגולן - ומלבד מרכז ספורט, ספא, בריכה מחוממת וחמאם טורקי, יש שם גם פלגי מים טבעיים שזורמים ישירות מנחל הדן, מעיינות, מפלים, גשרים וחורש טבעי.
בתי אוכל בגליל העליון (צילום: יח
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: יח"צ)

בחדר האוכל של המלון - שפתוח גם לקהל הרחב - השף מוסא פתאלי והסו שף איתי תמיר, מציעים בופה ארוחת בוקר הכולל פשטידות, מאפים, סלט שנקצץ במקום מול עיני הסועדים, 

פיצות שנאפות בטאבון האבן שבמקום וגם חלת דבש.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: יח
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: יח"צ)

בבופה הערב מציעים שם חמישה סוגי מרקים, מנות מתחלפות מהמטבח הערבי כמו מקלובה או מסחאן עוף, כתף טלה, קובה במילוי בשר ורוסטביף אנטרקוט ברוטב פלפלת וצ'ימיצ'ורי שנפרס במקום.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)

השף קונדיטור אורן בקר, שהצטרף לאחרונה למלון, אחראי על שולחנות הקינוחים המעוטרים בפטיפורים מפונפנים עם גלייז צבעוני, מקרונים, קינוחי מיני יפהפיים ועוד. ויש גשם אפילו שולחן נפרד המוקדש כולו לקינוחים לילדים.

 

מחיר ארוחת הבוקר לסועדים שאינם אורחי המלון - 80 שקלים, והיא מוגשת בראשון-שבת בין 10:00-7:00. ארוחת הערב מוגשת בראשון-שבת בין 20:30-19:00, ומחירה באמצע השבוע הוא 165 שקלים למבוגר ו-80 שקלים לילד, בסופ״"ש המחיר עולה ל-190 שקלים למבוגר ו-120 שקלים לילד.

 

קיבוץ הגושרים, 6816001- 04, כשר

 

כוורת "הכל דבש" של הדבוראי עמית יוסף

עמית יוסף היה לוחם ימ"ם ואחרי זה חבלן משטרתי, אבל אחרי פגישה מקרית עם דבוראי - החליט לפתוח בקריירה חקלאית. מאז עברו 15 שנים, והיום הוא דבוראי שבבעלותו 700 כוורות, מפעל דבש חדש ומרכז מבקרים שיתחיל לפעול בעוד כחודש ימים בניסיון להדגים את הקשר שבין הטבע, הצוף והדבש.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: מועצת הדבש)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: מועצת הדבש)

את הדבש שלו אפשר לקנות במספר קטן של חנויות בוטיק בצפון וגם אצלו במפעל. המבחר כולל דבש פרחי בר ודבש אקליפטוס, ולפעמים יש שם גם דבש זעתר ואבוקדו ובקיץ - גם דבש שזיף. ואם זה לא מספיק, על מנת "להחזיר" לטבע את המשאבים שלו, מדי שנה הוא שותל באזור הכוורות עצי אקליפטוס חדשים. עבור הדבש של יוסף תשלמו 45 שקלים לקילוגרם.

 

אזור התעשייה יסוד המעלה, הגעה בתיאום מראש: 050-2275452

 

טאבולה ראסה'

"טאבולה ראסה'" ממוקמת באותו המתחם בו פועלת מאפיית "נגה ולואיז" (כמה פסקאות למעלה), ומציעה אוכל ביתי מבושל העובר דרך מטבחי המזרח התיכון, מרוקו ויוון.

 

התפריט עצמו טבעוני (אבל אל תכנו את המקום טבעוני, כי הוא הרבה מעבר לכך), והמנה הכי יקרה כאן עולה 30 שקלים. המטרה של מייסדי המקום - גל כץ ועדן אומסי, שמגיעים מעולם החינוך, היא להפוך לקואופרטיב ולגרום לאנשים לא לפחד מהמילה "טבעוני", ולהכיר את העולם הקולינרי שהלם שחבוי בה.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: חן שטרן)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: חן שטרן)
 

מתוך אהבה לבישול ולאירוח, השניים מקווים לייצר סביב האוכל שלהם קהילה מקומית של שיתוף ויצירה ובהמשך, כאמור, גם קואופרטיב שיעודד צרכנות קהילתית מקומית. את הקירות המקום המיוחד הזה מעטרות יצירות של אומנים מקומיים, והתפריט מציע סמבוסק ממולא בתרד ופטה שקדים וארוחות בוקר עשירות המוגשות בימי שישי בלבד (88 שקלים לזוג).

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: יח
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: יח"צ)

בארוחות הצהריים יש כאן תבשיל ירקות עם אורז, קוסקוס או "קציצות דגים" בלי דגים והיא תעלה לכם בין 30-25 שקלים. מנות ראשונות כמו מרק, למשל, עולות כאן בין 18-12 שקלים ועל סלט תשלמו 10 שקלים בלבד.

 

מתחם יוסף כביש 99, 04-955-6919‏, ראשון-חמישי 21:00-11:45- שישי 14:30-10:00, כשר

 

גיא האורגני

גיא פרלמן הוא חקלאי שאת מרבית חייו מקדיש ללימודי אקולוגיה. לפני תשע שנים הוא קנה משק, הקים חווה חקלאית קטנה מאחורי הבית ופתח שם חנות אורגנית בה נמכרת התוצרת של החווה לצד מוצרים של יצרנים מקומיים נוספים. שווה להגיע למקום ולצאת לסיבוב מודרך בין הערוגות של פרלמן, שם תגלו איש שהוא אינציקלופדיה בכל מה שקשור לטבע ולגידול ירקות.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)

פרלמן, שלמד אגרונומיה בקנדה ועבד בייעוץ חקלאי בתאילנד, מגדל בחווה שלו גרגר נחלים, כרוב ניצנים, קולורבי ושום ירוק, פטרוזיליה, שמיר, סלרי, בצל ירוק, ארטישוק, כרישה, כרוב, ברוקולי, אספרגוס ותרד בר, שלושה סוגים של קייל, חובזה, מנגולד וגם עשבי תיבול.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)

יש לו גם עצי זית, מהם הוא מייצר שמן זית אורגני בכבישה קרה במושב עין כמונים הסמוך. את כל זה הטוב הזה אפשר לרכוש בחנות האורגנית שבמקום, בה תוכלו לקבל הסבר מפורט בנוגע לתזונה ולאיכות הסביבה.

 

משק 60 שדה אליעזר, 052-5238343, ראשון-חמישי 18:00-10:00 שישי 14:30-10:00

 

ג'חנון וחצי

דוכן הג'חנונים הבא פועל כבר 16 שנה בצומת של חורשת טל. הכל התחיל בשבת הראשונה של מבצע "חומת מגן" ב-2002 כ"עבודת סטודנטים" של אייל תמיר שמכר שם את המאפה התימני הפופולרי. היום, תמצאו באזור גם דוכן שקשוקה, דוכן מלבי וגם דוכן ששייך לבחור דרוזי שמוכר פירות יבשים ולבנה ביתית.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: יח
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: יח"צ)

הבונוס במקום הזה הוא, ללא ספק, הנוף המרשים שנצפה מהמתחם הקטן שבנו להם ארבעת רוכלי השבת מתחת לעץ אלון ענק. ובחזרה לג'חנון - מנה כאן כוללת ג'חנון ביתי וגדול, ביצה, רסק וחריף במחרי של 15 שקלים.

 

צומת חורשת טל, שבת 15:00-7:30, לא כשר

 

Oz Patisserie

"עוז פטיסרי" היא קונדיטוריה קסומה שברגע שנכנסים אליה, מרגישים מיד את האווירה האירופאית שעוטפת את המקום. מול דלת הכניסה יש עמדה עמוסה במאפים ריחניים וטריים, ועל הדלפק נחות להן צנצנות עם קינוחים אישיים (27 שקלים).

 

את כל המוצרים הנמכרים כאן מכין עוז שחרי, הבעלים של המקום, בקונדיטוריה שבינה לבין החנות הבוטיקית מפריד קיר זכוכית בלבד. השותפה שלו לעבודה, ג'ני קוטלר, אחראית על האירוח של הלקוחות שמגיעים לכאן כדי לשתות קפה ולאכול מאפים או כריכים (20 שקלים), ובימים קרים - גם לזלול מרק חם שגם אותו מכינים שם.  

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)

המקום הזה הוא, למעשה, סגירת מעגל עבור שחרי שהתחיל בכלל בתור שוטף כלים במסעדת "נחלים", שהייתה ממוקמת בעבר במקום בו היום פועל הפטיסרי. מאז ועד היום, שחרי הספיק ללמוד קונדיטוריה ולהתמחות בקונדיטורית ארץ ובעולם, וגם למכור את הקינוחים שלו מהבית.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)

בחנות שלו תוכלו לקנות קרואסונים עם מילויים לא שגרתיים כמו מרמלדת שזיפים, ומאפי בוקר נוספים (12-7 שקלים). יש גם מאפים מלוחים, בריושים בטעמים וכמה סוגים של לחמים, בגטים, מרשמלו ששחרי מייצר במקום, עוגות שמרים ועוגות בחושות.

 

מתחם גן הצפון, 050-3020167‏, ראשון-חמישי 18:30-6:30, שישי 14:00-6:30, שבת 18:30-9:30, לא כשר

 

שולמן שוקולד

צעדים ספורים מהפטיסרי של עוז בגן צפון, פועלת חנות השוקולד של ליוטרין סרגיי ושל השוקולטייר ויקטור שולמן. בחזית החנות ישנה ויטרינה עם פרלינים ושוקולדים בצורות שונות, ובחלקה האחורי, שנמצא ממש על גדות החיבור בין הנחלים בניאס, חצבני ושניר, ניצבים שלושה שולחנות הצופים לנחלים הזורמים.

 

תוכלו לשבת כאן על כוס קפה או כוס שוקולד חם (10 שקלים), ולזלול להנאתכם קרפ צרפתי ממולא בשוקולד ששולמן מכין במקום. ואם תבחרו לרכוש מהשוקולדים שבחנות עצמה, תשלמו על פרלין אחד חמישה שקלים.

 

גן הצפון, 054-5403614‏, ראשון-שבת 22:00-10:00, לא כשר

 

פיצקלי

במעמקי קיבוץ דן, באזור המגורים הפסטורלי, הקים לפני כשנתיים השף גל קרן - תל אביבי שעבר לאזור לפני כמה שנים - פיצרייה קטנה ואינטימית, הכוללת ארבעה מקומות ישיבה גבוהים וזולה קטנה בחוץ עם חמישה שולחנות נוספים.

בתי אוכל בגליל העליון (צילום: לין לוי)
בתי אוכל בגליל העליון(צילום: לין לוי)
 

במקום מתנגנת מוזיקה יוונית שמחה, וכשיש משלוחים - אשתו של קרן מגיעה למקום לתת יד, ובתו מתפקדת על תקן המלצרית. פיצה אישית תעלה לכם כאן 25 שקלים, ועל משפחתית תשלמו 55 שקלים. התוספות יעלו לכם בין 10-2 שקלים, ויש גם תוספות ב-25 שקלים כמו מיקס בשר, מיקס פירות ים, פנצ'טה טלה ופטריות כמהין. ואם זה לא מספיק, בתפריט יש מבחר של פיצות מיוחדות (74 שקלים), מאפים, סלטים, פסטות וטוסטים.

 

קיבוץ דן, 054-2105255‏, ראשון-חמישי 23:30-12:00, שישי 24:00-12:00, שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

בר בשר

אטליז שממוקם בחלק האחורי של המרכז המסחרי בצומת הגומא. אבל שלא תטעו - לא מדובר בחנות בשר רגילה, אלא בפנינה קרניבורית שווה במיוחד. אפשר לקנות כאן בשר הביתה ואפשר גם לאכול אותו במקום, ובתוך החנות עצמה יש בר קטן עם שלושה מקומות ישיבה ומטבח זעיר, שבו ישמחו להכין עבורכם כריך רוסטביף או המבורגר נהדר (39 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בימי שלישי יש כאן בשר מעושן מהמעשנה ש"חונה" בחוץ, ואם בא לכם נטו בשר - אפשר פשוט לבחור נתח מהוויטרינה (מי אמר אנטרקוט מנברסקה במשקל 600 גרם ולא קיבל?), ויצלו אותו עבורכם בדיוק במידת העשייה שאתם אוהבים.  

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

צומת הגומא גליל עליון, 052-2480608‏, ראשון-שבת 19:00-9:00, לא כשר

 

אגמון מרקט

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מתחם שבכניסה שלו פועלת Galliano - המסעדה האיטלקית של השף גיא בן שימחון, ובקומה השנייה נפתח ממש לאחרונה הסניף השני של "ברוהאוס הגולן" שעל המטבח שלו אמונה השפית רחל סלמה. יש כאן גם מועדון הופעות חדש שנקרא "אגמוניה", ולאונג' עישון מעוצב עם מלא סטייל עם חלון פנורמי הפונה לנוף גלילי יפהפה.

אגמון מרקט (צילום: רותם גולן)
אגמון מרקט(צילום: רותם גולן)

אם אתם מגיעים לכאן, אל תשכחו לתת קפיצה גם לחנות הקפה Buna שמוכרת עשרה סוגים של תערובות קפה מכל העולם (16 שקלים ל-100 גרם) ואקססוריז שונים לקפה.

 

ובחזרה לאוכל - אל תפספסו את ״El Mas Chorros" - דוכן שמגיש צ׳ורוס עם מתבלים, ולצידו גם דוכן שמציע עוף רוטיסרי וסלסלות פיקניק לדרך. גשו גם ל״אדום-לבן" - חנות אלכוהול בה מוכרים את יינות הבוטיק של הגליל, וגם לחנות של מחלבת ״בת הרים״ מקיבוץ מלכה.

 

בקונדיטוריה של אושרת סולימני - ״Wonderland patisserie״ תוכלו לקנות צנצנות עם מרשמלו נימוח בטעמים וקינוחים אישיים, המעוצבים בהשראת אליסה בארץ הפלאות.

 

אגמון החולה, 04-8377770, ראשון-חמישי, שבת 21:00-9:00, שישי 16:00-9:00

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
טעים שם. מסעדת "הגושרים" בגליל העליון
צילום: יח"צ
מומלצים