עונש קל לנהג שצבר 89 עבירות תנועה
אף שנהג במהלך פסילה, למרות גיליון תעבורתי עמוס וחרף העובדה שנתפס מדבר בסלולרי במקביל להליך, ביהמ"ש גזר על הנאשם רק שלילה ושל"צ
בית המשפט לתעבורה בחדרה גזר לאחרונה
עונש קל יחסית של 150 שעות לתועלת הציבור (של"צ) ופסילת רישיון לשלוש שנים, על עבריין תנועה שנתפס נוהג חודשיים בלבד אחרי שרישיונו נפסל, ואף שצבר בחייו 89 עבירות תעבורה קודמות. השופט אלכס אחטר האמין שמגיעה לו הזדמנות נוספות לנוכח השינוי שעבר.
למרות התנהלותו העבריינית החוזרת, והקושי הניכר לכבד סנקציות, המלצתו הסופית של שירות המבחן בעניין הנאשם הייתה חיובית. השירות ציין כי בחלוף הזמן עבר הנאשם תהליך, הפך מודע לסכנות הטמונות בהתנהגותו על הכביש ומוכן להשתלב בטיפול למניעת עבריינות תעבורה חוזרת. לפיכך הומלץ על ענישה שיקומית באמצעות הארכת המאסר המותנה, צו מבחן לשנה ו-150 שעות שירות לציבור.
הנאשם נתפס לפני כשנתיים וחצי נוהג בכביש 65 לכיוון מזרח, חודשיים בלבד אחרי שרישיונו נפסל לשלושה חודשים בעקבות הרשעה בעבירת תעבורה. במאי 2017 הוא הודה והורשע בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה בקלות ראש ונהיגה ללא ביטוח בתוקף, ונשלח לשירות המבחן לצורך קבלת תסקיר לעניין העונש. תוך כדי ההליך נתפס הנאשם מדבר בנייד בזמן נהיגה.
ביטוח
2 מיליון שקל למשפחת נהג שנשרף במכונית
עו"ד ראובן ברעם | פסקדין
חברת הביטוח "אליהו" סירבה להכיר כתאונת דרכים באירוע שבמסגרתו התלקח כלי הרכב כתוצאה מחיכוך ג'נט ללא צמיג. ביהמ"ש חשב אחרת
בדיון שהתקיים לפני כחודשיים התנערה המדינה מהמלצת המבחן ודרשה להטיל על הנאשם עונש שלא יפחת מ-10 חודשי מאסר בפועל לצד 36 חודשי פסילה לפחות. הודגש כי העונש הנוכחי חייב להיות משמעותי בהתחשב בכך שהעונשים הקודמים שהוטלו על הנאשם לא הרתיעו אותו מלחזור על מעשיו.
מנגד ביקש הסניגור להימנע מעונש מאסר בפועל. הוא הפנה לנסיבות חייו הקשות של הנאשם, שנפגע לפני כמה שנים בתאונת דרכים ומאז סובל מפוסט טראומה, וכן לתסקיר שציין את נכונותו להשתקם. הנהג עצמו הודה בטעותו וציין כי כיום הוא מודע להשלכות מעשיו. הוא ביקש להתחשב בכך שהוא אב לשישה ילדים, אחד מהם נכה, ופרנסת המשפחה תלויה על כתפיו.
השופט אלכס אחטר הדגיש את חומרת מעשיו של הנאשם, ובעיקר הזלזול המוחלט שלו בחוק ובפסיקות בית המשפט: "הנאשם ביצע את העבירות, כאשר מעל ראשו תלוי ועומד מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים אשר הוטל עליו בנוכחותו... שלא הרתיע אותו מלשוב לסורו".
אולם למרות זאת הוא נענה לבקשת הסניגור להימנע ממאסר בפועל ולהאריך את המאסר על תנאי. הוא ציין כי ההרתעה "אינה חזות הכול", והוסיף כי לנאשם מגיעה הזדמנות נוספות לנוכח שיתוף הפעולה שלו עם התוכנית הטיפולית והרושם שכיום הוא מפנים את חומרת מעשיו.
השופט הפנה לתסקיר שירות המבחן ששכנע אותו כי "כיום הנאשם נמצא במקום שונה מזה שהיה בתחילת ההליך שהתנהל נגדו" וכי "יש להושיט לו יד ולו בשל הסיכוי לשיקומו ומניעת חזרתו לדפוס עברייני".
משכך אומצה המלצת השירות והוארך המאסר המותנה של הנאשם למשך שנתיים נוספות. בנוסף גזר עליו השופט פסילת רישיון למשך 36 חודשים, צו פיקוח של 12 חודשים, כולל השתלבות בתוכנית טיפולית, 150 שעות של שעות לתועלת הציבור וקנס של 2,000 שקל.
- לקריאת גזר הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המאשימה: עו"ד תמיר אלפי
- ב"כ הנאשם: עו"ד יוסף רז
- עו"ד גילי קרמר עוסק בתעבורה
- הכותב לא ייצג בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים