שתף קטע נבחר
 

איפה יש אוכל הונגרי בארץ?

איך אוכלים את הגולאש בהונגריה, למה קיורטוש הוא לא באמת מאכל הונגרי ומה הסיבה לכך שהמטבח הכי מרתק במזרח אירופה לא מצליח למצוא את מקומו בישראל? ויש גם המלצות למסעדות שמגישות אוכל הונגרי כהלכתו

 

צפו: כך מכינים מרק גולאש במסעדת הבשרים "אנגוס"    (צילום: ירון ברנר, עריכה עמית שכטר)

צפו: כך מכינים מרק גולאש במסעדת הבשרים "אנגוס"    (צילום: ירון ברנר, עריכה עמית שכטר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קשה למצוא ישראלים שלא טעמו אף פעם גולאש או עוף בפפריקה, ואפילו הקיורטוש (שבהונגרית נקרא בכלל: קירטש) - המאפה המגולגל עם המילויים השונים, זוכה כאן לפופולריות גבוהה במיוחד. אז למה בכל זאת אין כמעט מסעדות הונגריות שפועלות בארץ, על אף שיש כאן קהילה לא קטנה בכלל של יוצאי הונגריה?   

 

ולמה אנחנו מתכוונים כשאנחנו טוענים שהאוכל ההונגרי לא זוכה לפופולריות שמגיעה לו כאן? בארץ פועלות כיום שתי מסעדות הונגריות בלבד: מסעדת "טוליפ" ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, שהיא למעשה ההמשך הישיר של מסעדת "קפה יהודית" שפעלה במשך 21 שנה בגן העיר בתל אביב, והציעה נחמה טעימה ליוצאי הונגריה (ולא רק) באשר הם. לצידה, פועלת גם מסעדת "הבלינצ'ס ההונגרי" שנפתחה בשנות ה-70 ברחוב ירמיהו, גם כן בתל אביב.

מרק גולאש הונגרי של מסעדת "טוליפ" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מרק גולאש הונגרי של מסעדת "טוליפ"(צילום: ירון ברנר)
 

"האקלים והדיאטה הים-תיכונית גורמים לכך שהמטבח ההונגרי אינו נפוץ בארץ", מסביר עופר ורדי, עיתונאי ומחבר הספר "גולאש לגולש - מטעמים מהמטבח ההונגרי" בהוצאת "לאנצ' בוקס". ורדי, המתגורר בבודפשט ומעביר סיורים קולינריים בעברית בעיר, טוען עוד כי "אנחנו, הישראלים, צורכים חומרי גלם אחרים מאשר ההונגרים, ועושים בהם שימוש שונה ממה שנהוג לעשות איתם במטבח ההונגרי. המטבח הרומני, לעומת זאת, כבר יותר קרוב לבלקן ולכן גם יותר נפוץ כאן. הטעמים שלו קרובים יותר לליבו (ולקיבתו) של הישראלי הממוצע, והקבב מחבר את החך הישראלי לכל שאר הטעמים שמציע המטבח הזה. 

 

"ישראלים שמגיעים אליי לסיורים בבודפשט, מצד אחד מאוד נהנים מהאוכל, ומהצד השני לא מפסיקים לתהות לגבי הגזרה הדקה של ההונגרים ולגבי תוחלת החיים הארוכה שלהם, שלא תואמת את האוכל שהם טועמים בסיור שנתפס, ובצדק, כמשמין ולא בריא בעליל".

הקבב הרומני מסתדר טוב יותר עם החך של הישראלים (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
הקבב הרומני מסתדר טוב יותר עם החך של הישראלים(צילום: דודו אזולאי)
 

   (  )

כל ארוחה הונגרית טיפוסית מתחילה במרק. גם בקיץ אוכלים מרק, ולכן יש במטבח הזה לא מעט מרקים קרים. "יש מרקי פירות כמו מרק הדובדבנים המפורסם, מרק תפוחי אדמה ומרק שעועית צהובה קר. בארץ, המרק נתפס כמאכל של חורף והמרקים הקרים כמעט ולא קיימים, מלבד הגספצ'ו הספרדי״, אומר ורדי.

מרק דובדבנים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מרק דובדבנים(צילום: ירון ברנר)
 

לדבריו, "בעשור האחרון, האוכל הישראלי תפס כיוון מקומי ומזרח-תיכוני יותר. המורשת ההונגרית של הדור הקודם, זו שהתקיימה בזכות געגועיהם לאוכל שהשאירו בבית - כמעט ונעלמה. רק לפני עשור עוד היו בארץ קונדיטוריות הונגריות, אבל כל אלה פינו את מקומם לדור הצעיר שאינו מוצא עניין באוכל הונגרי, פשוט כי הוא הפוך לזה המזרח-תיכוני", הוא מסכם.  

 

   (  )

ומה לגבי הגולאש? אנחנו אמנם מכירים אותו כתבשיל, אבל בהונגריה גולאש הוא בכלל מרק שאת שמו מבטאים כ"גויאש", שפירושו - רועה בקר וכפי שוודאי אפשר לנחש - המאכל אכן הומצא על ידי רועי בקר.

 

"ההונגרים מכינים אותו בבישול ארוך בקדירה, והוא נחשב לאוכל של כולם. למעשה, אם תרצו, הוא החומוס של ההונגרים", אומר ורדי. ואכן, סביב המאכל הפופולרי מתקיימת תרבות אירוח שלמה.

בהונגריה הוא נחשב למרק. תבשיל גולאש (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בהונגריה הוא נחשב למרק. תבשיל גולאש(צילום: ירון ברנר)

לדבריו, "אצלנו, בארץ, מדליקים מנגל וצולים בשר, ובהונגריה מדליקים מדורה, תולים סיר ענק ומבשלים את הגויאש, ויש גרסאות שונות שונות שלו; יש גויאש שמוגש עם בצקניות ונקרא צ׳יפטקה, יש עם נוקדלי או עם גלושקה, שהן בצקניות גדולות יותר". בארץ, אגב, הגולאש השתרש כאוכל מחמם של חורף, ואפשר למצוא אותו גם במסעדות שאינן הונגריות.

 

   (  )

לאנגוש - מאכל רחוב הונגרי המזכיר סופגנייה שטוחה שמעליה מוסיפים תפוחי אדמה, שום, שמנת חמוצה וגבינה צהובה מגורדת.

 

פוז׳לק - נזיד ירקות שמכינים עם קמח וקצת חלב, ומשליכים לתוכו נתח בשר, קציצה או ביצת עין. נהוג להגיש אותו כתוספת למנה עיקרית או בקערה.

רק בחגים. קיורטוש הונגרי (צילום: יפה עירון-קוץ)
רק בחגים. קיורטוש הונגרי(צילום: יפה עירון-קוץ)

אגב, את הבלינצ'ס לא תמצאו בהונגריה, אבל את אחותו הפלצ'ינטה דווקא כן (שמכונה על ידי הצ׳כים פלצ'ינקה). פלצ׳ינטה היא הכלאה בין בלינצ'יס לפנקייק, ונהוג להגיש אותה מגולגלת וממולאת בגבינה, סוכר וניל וגרידת לימון, במילוי של ריבת משמשים או עם קינמון ואגוזים. יש גם גרסה מלוחה של פלצ'ינטה, שממולאת בעוף ומוגשת עם רוטב פפריקה ושמנת חמוצה.

 

גם את הקיורטוש, המזוהה אצלנו כקינוח הונגרי קלאסי, לא תמצאו בהונגריה, אלא אם כן תגיעו לירידים שמתקיימים שם לפני חג הפסחא והכריסמס. ואם אתם תוהים לגבי המאפה בצורת צינור חלול שנאפה על גחלים - אז כאן יש ויכוח בין הרומנים להונגרים, מכיוון שהמקור שלו הוא בכלל בטרנסילבניה. שיהיה.  

    (צילום: יפהעירון-קוץ)
(צילום: יפהעירון-קוץ)
 

   (  )

אם עד כה נוצרה אצלכם התחושה שאוכל הונגרי הוא אוכל מנחם של סבתות, טעות בידכם מכיוון שיש גם קולינריה הונגרית מודרנית שצצה לה בשנים האחרונות. "בדומה למה שקורה היום בתל אביב, גם בבודפשט שפים צעירים ומגניבים מחפשים את הפרשנויות הקלילות למאכלים המסורתיים. הם משתמשים בזן הונגרי של בקר ובזן מקומי של חזיר, שנקרא מנגליצה", מתאר ורדי.

   (צילום: shutterstock)
מודרניות זה טוב, אבל עד לעוגת דובוש(צילום: shutterstock)
 

ורדי ממשיך ומספר כי "שפים אחרים מנסים להחזיר את העטרה ליושנה, וחוקרים את המטבח ההונגרי של לפני השלטון הקומוניסטי. אלה מנסים לשחזר את המאכלים שאכלו ההונגרים לפני 200 שנה, וכיום אפשר למצוא בלא מעט ממסעדות ה'פיין דיינינג' המודרניות מבחר רב של דגים וסרטני נהרות, שנפוצים מאוד בהונגריה. אחת המנות שמכינים מהם, למשל, הוא מרק דגים חריף עם הרבה פפריקה".

  

   (  )

טוליפ

מסעדת "טוליפ" ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, היא בין המסעדות ההונגריות הבודדות שפועלות כיום בארץ. היא נפתחה על ידי השף לאצ'י שגב, שעבד בעבר במטבח של מסעדת "קפה יהודית" המיתולוגית.

 

המסעדה עצמה היא קטנה ואינטימית, ואת האוכל מבשל שגב בעצמו. על האירוח ועל המלצרות ממונה אשתו של שגב, גם היא, כמוהו, ממוצא הונגרי. בחוץ ישנם כמה מקומות ישיבה, שבינם לבין המדרכה מפרידים עציצים גדולים, ובפנים ישנה אווירה חמימה ומשפחתית. 

גולאש גולש אוכל הונגרי (צילום: ירון ברנר)
גולאש הונגרי(צילום: ירון ברנר)
 

התפריט עצמו כולל את כל הקלאסיקות ההונגריות, ביניהן מרק דובדנים בעל טעם חמצמץ שמוגש גם כמנה ראשונה וגם כמנה אחרונה (33 שקלים), מרק גולאש אותנטי (45 שקלים), מרק עוף עם כופתאות סולת (35 שקלים) ועוף בפפריקה לצד נוקדלי שיעלה לכם שם 59 שקלים (או בצקניות, כפי שמכנים אותן ההונגרים).

 

לצד אלו, יש גם מבחר פלצ'ינטות (הבלינצ'ס ההונגרי) עם מילויים מלוחים ומתוקים: פלצ׳ינטה במילוי פטריות ושמנת מתוקה, במילוי לאצ'ו (השקשוקה ההונגרית), מוקרמת במילוי שמנת חמוצה וגם "גונדל פלצ'ינטה" - בלינצ'ס במילוי קרם אגוזים ושוקולד בלגי (49 שקלים) ובלינצ'ס הורטובג' במילוי גולאש וברוטב פפריקה ושמנת (33 שקלים).

הבלינצ'ס ההונגרי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הבלינצ'ס ההונגרי(צילום: ירון ברנר)
 

מבחר המנות העיקריות כאן כולל לאצ'ו פיקנטי עם אורז (55 שקלים), מאפה Rakott Krumpli עם תפוחי אדמה ונקניק (59 שקלים), עוף בפפריקה עליו סיפרנו לכם למעלה ושלושה סוגי גולאש (קורקבנים, כרוב ובקר).

 

בגזרת הקינוחים, תמצאו כאן את הקינוח ההונגרי האולטימטיבי - פירה ערמונים עם קצפת וגומבוץ - כדורי בצק מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק במילוי דובדבנים חמצמץ. ואם אתם מגיעים לכאן, אל תשכחו לבקש טעימה מהפאלינקה ההונגרי - משקה בעל 40 אחוז אלכוהול, שמשתדך באופן נפלא לאוכל ההונגרי.

גומבוץ (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
גומבוץ(צילום: דניאל לילה)

הקינוח ההונגרי האולטימטיבי: פירה ערמונים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הקינוח ההונגרי האולטימטיבי: פירה ערמונים(צילום: ירון ברנר)

יהודה הלוי 52 תל אביב, 03-5668444, ראשון 18:00-11:00, שני-חמישי, שבת 21:00-11:00, שישי 23:00-11:00, לא כשר

 

הבלינצ'ס ההונגרי

את המסעדה הבאה אפשר לתאר גם כמנהרת זמן שתוביל אתכם ישירות לבודפשט היפהפייה. אבל רגע לפני שנפרט לכם מה אוכלים שם, נתעכב על העיצוב האותנטי שלה שכולל שולחנות מעוטרים במפות לבנות ורקומות בסגנון הונגרי ונברשות אדומות המשתלשלות מהתקרה.

אוכל הונגרי (צילום: יח"צ)
אוכל הונגרי(צילום: יח"צ)
 

התפריט כאן מורכב ברובו ממנות בלינצ'ס הונגריות, ביניהן בלינצ'ס מלוח במילוי גולש פטריות עם רוטב של בצל ופפריקה מעל (58 שקלים), ומנות מתוקות כמו בלינצ'ס במילוי גבינה וצימוקים (58 שקלים). בראשונות אפשר למצוא מנות נוספות שהן לא בלינצ'ס כמו, למשל, מרק תפוחי אדמה הונגרי.

 

ירמיהו 35 תל אביב, 03-6050674‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

דליקטסן

במעדניית האוכל המוכן מבית r2m, מציעים מאכלים מהמטבח ההונגרי כמו סלט מלפפונים בחומץ (14 שקלים ל-250 גרם) ותבשיל גולאש (52 שקלים למנה).

 

ההזמנות מתבצעות דרך האתר המקוון של המעדנייה

 

וינה

במסעדה הקטנה שפועלת כבר מעל 40 שנה ברחוב בן יהודה, מציעים תבשיל גולאש הונגרי עם קוביות בקר נימוחות, שמכינים במקום על פי מתכון מסורתי (68 שקלים). ומניסיון - מדובר במנה שתזכיר לכם את המטבח של הסבתא ההונגרייה שלכם (אם יש לכם אחת כזו). לקינוח, יש כאן שטרודל תפוחים חם, שגם אותו מכינים במקום על פי מתכון שעובר מדור לדור (28 שקלים).

 

בן יהודה 62 תל אביב, 03-5283360‏, ראשון-שישי 21:30-11:30, שבת 17:00-11:30, לא כשר

 

קונדיטוריית קפולסקי

בקונדיטורית "קפולסקי", שחזרה לפעול במחוזותנו לאחרונה, אפשר למצוא כמה קינוחי רטרו אהובים, ביניהם גם כמה מהמטבח ההונגרי כמו טורט לינצר (85 שקלים), ולמי שלא מכיר נסביר כי מדובר בפאי אוסטרו-הונגרי משובח. 

אוכל הונגרי (צילום: אנטולי מיכאלו)
אוכל הונגרי(צילום: אנטולי מיכאלו)

תוכלו לזלול שם גם את עוגת הפלודן פרג המפורסמת, הלוא היא עוגת השכבות העשירה שמאפיינת את מטבחם של יהודי הונגריה, המורכבת משכבות של בצק שמרים פריך ופרג (59 שקלים).

 

שדרות ביאליק 40 רמת השרון 03-6287358, ראשון-חמישי 19:00-9:00, שישי 15:00-7:00, כשר

 

קיורטוש

הסניף הראשון של מאפיית קיורטוש, נפתח ברחוב בוגרשוב בתל אביב לפני קצת יותר מעשור. עם השנים, נוספו לרשת חמישה סניפים נוספים ברחבי הארץ, ומלבד הקיורטוש החלו להציע שם גם "חטיפי ג'רבו", שטרודלים במילויים מלוחים ומתוקים (45 שקלים) ועוגות הונגריות קלאסיות.

 

עוד בתפריט: אורנגולושקה (80 שקלים), דובוש (65 שקלים) ומקוש, שהיא המקבילה לפרסבורג פרג המפורסמת (45 שקלים). באשר לקיורטוש עצמו, הוא מיוצר כאן עם מגוון ציפויים (שוקולד, קשיו, אגוזי מלך, קוקוס, אגוזי לוז ושקדים, קינמון ווניל) וממולא בשלל מילויים (שוקולד וחלבה, ריבת חלב, נוגט ושוקולד). והשוס - יש גם קיורטוש ממולא בגלידה, שאותו, סביר להניח - לא תמצאו באף מקום בהונגריה עצמה (30-29 שקלים).

 

בוגרשוב 39 תל אביב, 03-5280606, ראשון-חמישי 18:30-7:30, שישי 15:00-7:30, כשר למהדרין

ויצמן 6 רחובות, 08-9367979, ראשון-חמישי 21:00-8:00, שישי 16:00-8:00, כשר

סינמה סיטי צומת גלילות, 058-7290290, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שישי-שבת 1:00-9:00, לא כשר

אייר פורט סיטי, 03-9792599, ראשון-רביעי 6:00-22:00, חמישי 23:00-6:00, שישי 15:00-6:00, כשר למהדרין

דרך עכו 192 קניון הקריון, 04-8759064, ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 15:40-9:00, מוצ״ש-22:30, כשר

הכרמל 11 שוק הכרמל תל אביב, 03-7522918‏, ראשון-חמישי 18:00-8:30, שישי 16:30-8:30, כשר

 

בלקן

במסעדה הבלקנית החדשה של השף איל לביא ברחוב החשמונאים, מציעם תפריט היכרות עם שלל המאכלים שמאפיינים את המטבחים בארצות הבלקן. ולמרות שהונגריה ממש לא נחשבת למדינה בלקנית, החליטו להגיש שם קינוח של שטרודל הונגרי במילוי דובדבנים חמוצים, קרם שקדים, רום כהה ופלפל שחור שמוגש עם גלידת וניל (42 שקלים).

אוכל הונגרי (צילום: אמיר מנחם)
אוכל הונגרי(צילום: אמיר מנחם)
 

חשמונאים 99 תל אביב, ראשון-חמישי 1:00-18:30, כשר

 

טרנסילבניה

המסעדה הבאה אומנם מוגדרת כמסעדה רומנית, אבל אפשר למצוא בה גם כמה מנות מהמטבח ההונגרי כמו מרק גולאש (20 שקלים), תבשיל גולאש עם בצקניות (42 שקלים) וכרוב ממולא (42 שקלים). לקינוח, מציעים כאן בלינצ'ס ממולא בגבינה וצימוקים שממש לא כדאי לפספס.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מעלה המסגד 1 מעלות תרשיחא, 04-9973958, שני-שבת 21:00-12:00 לא כשר

 

כפות תמרים

בחדר האוכל של קיבוץ אילות, שעבר לפני כמה שנים הסבה למסעדה, מציעים בימי שישי אוכל מוכן לקחת הביתה שכולל לא פחות מ-120 מנות מכל העדות.

אוכל הונגרי (צילום: רוני בלחסן)
אוכל הונגרי(צילום: רוני בלחסן)

בין היתר, יש כאן גם מאכלים הונגריים כמו גולאש (9.8 שקלים ל-100 גרם), בלינצ'ס ממולאים בבשר (6.5 שקלים ל-100 גרם) ולקינוח, תוכלו לזלול כאן שטרודל תפוחי עץ חמצמץ (3.8 שקלים ל-100 גרם).

אוכל הונגרי (צילום: יח
אוכל הונגרי(צילום: יח"צ)

קיבוץ אילות, 08-6358789, שישי 14:00-9:00, כשר

 

קדוש

במוסד הירושלמי הוותיק, מדי בוקר אופה קרן קדוש מבחר מאפים שקשה לעמוד בפניהם. בין כל הקרונאטים והבריושים האופנתיים והממולאים, תמצאו שם גם את הקלאסיקה ההונגרית: עוגת דבוש, שהיא למעשה טורט עשיר בהרבה קרמל או שוקולד (או גם וגם). מדי פעם, אפשר גם למצוא שם שטרודל במילוי אננס וג'ינג'ר.

 

שלמציון המלכה 7 ירושלים, 02-6254210, ראשון-חמישי 24:00-7:00 שישי 15:00-7:00, מוצ״-24:00

 

קרמרי דה ל'אקלר - Cremeri De L'eclair

ברשת המתוקה - ״קרמרי דה ל׳אקלר״ אימצו את הקיורטוש, והפכו אותו למנה אישית שממולאת בגלידה אמריקאית רכה. המנה עצמה נקראת שם "טוויסטר", מחירה 20 שקלים ואפשר לשלב בה מלבד הגלידה גם עוגיות, מרשמלו, סוכריות ומקרונים - שיהפכו את הקינוח האישי למגדל מתוק שיעלה לכם את רמת הסוכר בדם.

אוכל הונגרי (צילום: יח"צ)
אוכל הונגרי(צילום: יח"צ)

להשיג בכל סניפי הרשת

 

ליטל פראג בת ים

בסניף הבת ימי של "פראג הקטנה" מציעים מנה ראשונה של לאנגוש הונגרי. נסביר כי מדובר בלחם דק שעובר טיגון עמוק, ומעליו מעמיסים שום וגבינה צהובה. מחיר המנה המושחתת הזו הוא 26 שקלים. לקינוח, מגישים כאן מנה הונגרית נוספת של שטרודל תפוחים לצד גלידת וניל (39 שקלים).

 

בן גוריון 83 בת ים, 03-5514623‏, ראשון-חמישי 2:00-17:00, שישי-שבת 5:00-12:00, לא כשר

 

הסירים של Kati

במסעדה הביתית של קטי שבחיפה, התפריט משתנה מדי יום ולמרות זאת כמעט תמיד תוכלו למצוא שם תבשיל גולאש, פפריקש (כרעיים של עוף בפפריקה) וכרוב ממולא.

אוכל הונגרי (צילום: יח
אוכל הונגרי(צילום: יח"צ)

את המנות יגישו לכם שם לצד יחד שלושה סלטים, שתי תוספות חמות, לחם שאופים במקום וגזוז של פעם (כל מנה, כולל התוספות, הסלטים והשתייה, תעלה לכם כאן 45 שקלים).

אוכל הונגרי (צילום: יח
אוכל הונגרי(צילום: יח"צ)

קיבוץ גלויות 34 חיפה, 04-6313335‏, ראשון-חמישי 16:30-12:00, כשר

 

יורם ברזל - אוכל שאוהב אנשים

השף יורם ברזל, שמבשל במשך 40 שנה, מתמחה באוכל טבעוני ובמטבח ההונגרי שליווה אותו בילדותו. בשנים האחרונות, הוא נכנס לעסקי האירוח הביתי והחל לארח קבוצות בנות שמונה סועדים ומעלה בביתו שבכפר תבור, לארוחות הונגריות טבעוניות. 

 

את הארוחה, שמחירה 160 שקלים לסועד, אפשר לאכול בחצר הפסטורלית שלו או בתוך הבית עצמו, והיא כוללת מנה ראשונה, מרק, מנה עיקרית, תוספות, סלטים, קינוחים ויין. כמו כן, אפשר להזמין מראש אוכל הונגרי מוכן הביתה. בין היתר, תוכלו לזלול שם כרוב ממולא (טולטט קפוסטה), צלי בקר שנקרא ואדש ומוגש עם כופתאות לחם, מרק גולאש עם נוקדלי (נטיפי בצק), שטרודל ממולא בכרוב ולקינוח - פירה ערמונים.

 

לתיאום: 050-8579648

 

בתחילת חודש אפריל השנה, מתוכנן להתקיים בארץ שבוע אוכל הונגרי. הוא יהיה חלק מפרויקט בינלאומי של ממשלת הונגריה, שהכתירה את שנת 2019 כשנת התרבות ההונגרית בכל העולם. במסגרת הפרויקט יתקיימו בארץ תערוכות, מופעי מוזיקה, אופרה וקונצרטים ושבוע אחד יוקדש גם לאוכל, במטרה להכיר לישראלים את המטבח ההונגרי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים