עובדי מדינה דיווחו על ימי מחלה - אך שהו בחופשה
על פי חוזר שהפיץ ראש אגף משמרת בנציבות שירות המדינה, בתקופה האחרונה נרשמו לפחות 10 מקרים בהם עובדים דיווחו על מחלה, כאשר בפועל שהו בחופשה. חלקם הועמדו לדין משמעתי. "דיווח כוזב עלול לעלות לכדי עבירת משמעת"
אין גבול לחוצפה: עובדי מדינה שדיווחו על ימי מחלה נמצאו מבלים בחופשה בחו"ל או בארץ. כך עולה מחוזר שהפיץ עו"ד גיא דוד ראש אגף משמעת בנציבות שירות המדינה למשרדי הממשלה ויחידות הסמך. המקרים האלה טופלו במישור המשמעתי.
>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
השביתה שעלולה ליצור למובטלים חובות למדינה
מהמפכ"ל לשעבר עד הרמטכ"ל: השכר במגזר הציבורי
בחלק מהמקרים העובדים הועמדו לדין משמעתי וננזפו. במקרים אחרים העניין נסגר בתוך המשרד הממשלתי בהערה לעובד. במקרים אחרים התברר כי העובד היה בחופשה שבסופה חלה ואז הוציא ימי מחלה. מקרים כאלה נמצאו כשרים.
בעקבות הצטרפות המקרים - כ-10 לפחות - החליט דוד להפיץ את החוז ובו כתב: "לאחרונה נתקלנו במספר אירועים בהם עובדים דיווחו על ימי מחלה, תוך צירוף אישורי מחלה, אך בו בזמן שהו בחופשה בחו"ל או בחופשה אחרת. נבקש להבהיר, כי דיווח מחלה נועד למקרים בהם העובד אכן חולה ואינו יכול להגיע לעבודתו. ככל שהעובד נמצא בפועל בחופשה עליו לדווח על חופשה, גם אם הוא מחזיק בגין מועדים אלו באישור מחלה. לפיכך, דיווח על ימי מחלה בעת שהיה בחופשה עלול להוות דיווח כוזב, וככזה - לעלות לכדי עבירת משמעת".
בעקבות החוזר הראשון התקבלו בנציבות פניות רבות שבעקבותיהן הוציא דוד חוזר נוסף ובו הבהיר: "מטרת ההנחיה להדגיש כי כאשר עובד נמצא בחופשה, עליו לדווח חופשה ואינו יכול לעשות שימוש לרעה בדיווח על ימי מחלה במקום ימי החופשה הצבורים לזכותו. דיווח על ימי מחלה כאשר העובד בפועל אינו חולה הנו דיווח כוזב, אשר עלול לעלות לכדי עבירת משמעת.
"לעומת זאת, במידה ועובד נמצא בחופשה ותוך כדי החופשה לקה בבריאותו, ובגין כך ניתן לו אישור רפואי לימי מחלה - הוא רשאי לדווח על מחלה בגין ימים אלו בכפוף להוראות התקשי"ר, ואין בכך כדי עבירת משמעת".