שתף קטע נבחר

תראו, בלי ידיים: כך שלטנו במכשיר של LG

היצרנית הקוריאנית הציגה שני סמארטפונים חדשים בתערוכת MWC בברצלונה: V50, מכשיר 5G שניתן לחבר אליו מסך נוסף, ו-G8, שמגיע עם מסך שהוא גם רמקול ועם חיישן שמאפשר לשלוט בו באמצעות מחוות ידיים. האם זה באמת עובד? צפו

עד כמה LG לא הסתירה את המכשירים שעליהם הכריזה בתערוכת הסלולר MWC בברצלונה ? היא הוציאה כבר לפני שבועות הודעה לעיתונות על טכנולוגיות מפתח בהם, הציבה שלטים עם שמותיהם על השולחנות באולם הכנסים עוד בטרם האירוע החל וכבר בשניות הראשונות של מסיבת העיתונאים הציגה תמונה שלהם.

עוד חדשות מתערוכת MWC:

2,299 אירו: הסמארטפון המתקפל של וואווי
נוקיה מציגה: חמש מצלמות אחוריות וסמארטפון אחד

 

בדקנו את ה-G8. צפו

בדקנו את ה-G8. צפו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


אז כן, G8 ThinQ ו-V50 ThinQ הוכרזו היום. ה-G8 ThinQ הוא הטלפון היותר רלוונטי לשוק הישראלי. סדרת G יצאה לדרך לפני שבע שנים בניסיון להתחרות בסמסונג – תחרות שמגדירה חלקים נרחבים ממאמצי המחקר והפיתוח של LG – אך בשנים האחרונות נראה כי LG מתקשה להישאר רלוונטית. מפרט מכשיריה בדרך כלל תחרותי מאוד, וכך גם המחיר, אך דור 4 ודור 5 של הסדרה סבלו מבעיות שפגעו במיצוב שלהם. בניגוד לסמסונג אחרי פרשת הנוט 7 המתפוצץ, LG לא הצליחה לשנות את השיח בצורה מספקת כדי להחזיר לעצמה את נתח השוק.

 

LG G8 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
LG G8. לא נגענו(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

LG G8 (צילום: LG)
יותר רלוונטי לשוק הישראלי. G8(צילום: LG)

 

את ה-G8 מנסה LG להפוך לאטרקטיבי באמצעות שילוב טכנולוגיות חדשניות. זו שעליה תשמעו הכי הרבה, גם בהקשר של מתחרותיה, היא Time of Flight – חיישן תמונה שמנסה להבין את העולם סביבו באמצעות מדידת הזמן שדרוש לקרני אור אינפרא-אדום שמוקרנים מהמכשיר להשתקף ולהיקלט בעדשה. ב-LG משתמשים בטכנולוגיה הזו לזיהוי ביומטרי של פנים או – וזה חידוש – ורידים בכף היד, לשליטה בטלפון באמצעות מחוות מול המסך (צפו בסרטון להדגמה) ולשיפור תמונות סלפי. השיפור בסלפי נובע מהיכולת של חיישן ToF לזהות 265 שכבות עומק בתמונה מצולמת. זה מאפשר, למשל, לטשטש רקע בצורה גרנולרית, בלי לטשטש חלקים מהפנים של המצולמים.

LG V50 (צילום: LG)
LG V50. אל תתבלבלו, זה לא סמארטפון מתקפל(צילום: LG)

עוד חידוש מעניין ב-G8: הסאונד בוקע מהמסך עצמו, מה שמייתר למעשה את הצורך ברמקול קדמי. מבחינת מפרט, יש כאן ערכת שבבים סנאפדרגון 855, סוללת 3,500 מיליאמפר-שעה ומסך בגודל 6.2 אינץ' עם רזולוציה 3120x1440. החיסרון הבולט היחידי במפרט שלו הוא היעדר תמיכה בדור הבא של החיבור האלחוטי לרשת, WiFi 6. כן, כמעט ואין עדיין נתבי WiFi 6, אך בניגוד לפריסת רשתות דור 5, אימוץ הגרסה החדשה של תקן ה-WiFi צפויה להיות מהירה יחסית. לא בכדי הכריזה סמסונג כי הגלקסי S10 יתמוך בטכנולוגיה הזו. כמה ה-G8 יעלה? דווקא את זה LG לא חשפה.


לצדו של ה-G8 הוכרז כאמור גם ה-V50, מכשיר ה-5G הראשון של LG. כמו סמסונג, וואווי ושיאומי, גם היא מוכנה כבר לפריסת רשתות הדור החמישי עם טלפון משלה. ה-V50 מגיע עם מסך בגודל 6.4 אינץ', מעבד סנאפדרגון 855, סוללת 4,000 מיליאמפר-שעה ומצלמה רגילה – בלי חיישן ToF. מה שמיוחד בטלפון הזה, חוץ מהדור החמישי, הוא אביזר שמוסיף לו מסך נוסף בגודל 6.2 אינץ'. בחברה מסבירים כי השימוש בשני המסכים אופטימלי לצפייה בסרטונים, גיימינג ומולטי-טאסקינג. גם את המחיר של ה-V50 היצרנית טרם פרסמה.

 

הכותב הינו אורח חברת וואווי בברצלונה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניס ויטצ'בסקי
LG G8. לא נגענו
צילום: דניס ויטצ'בסקי
מומלצים