שתף קטע נבחר
 

"לא קיבלתי דמי אבטלה בפברואר - יש לי משכנתא לשלם"

כבר 43 יום נמשכת השביתה בשירות התעסוקה - ועשרות אלפי מובטלים לא יקבלו אבטלה. הסיבה: שביתת ועד העובדים על רקע דרישתם לקלוט עובדי קבלן להעסקה ישירה. באולפן ynet מספרת א': "אמרו לי שאני לא מקבלת כסף כל עוד הלשכה ממשיכה בעיצומים. אנו בתקופת בחירות - זה כנראה לא מעניין אף אחד". לשכת התעסוקה: "עושים מאמצים כדי לצמצם את הפגיעה"

 

השביתה בשירות התעסוקה: צפו בראיון עם א' באולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ)

השביתה בשירות התעסוקה: צפו בראיון עם א' באולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כבר 43 ימים נמשכת השביתה בשירות התעסוקה - ועשרות אלפי מובטלים טריים לא יקבלו דמי אבטלה. הסיבה: שביתת ועד עובדי שירות התעסוקה, שהחלה ב-15 בינואר בגיבוי ההסתדרות, על רקע דרישת העובדים לקלוט עובדי קבלן להעסקה ישירה. בראיון באולפן ynet שוחחנו עם א', שמביעה, בין היתר, את החשש שאחרי שתמצא עבודה היא עלולה למצוא את עצמה בחוב למדינה.

 

שביתה בשירות התעסוקה, הסניפים יהיו סגורים

הקלות למקבלי דמי אבטלה עקב השביתה בשירות התעסוקה

השביתה שעלולה ליצור למובטלים חובות למדינה‏

 

"מי שנרשם לפני העיצומים, מקבל את דמי האבטלה והוא לא צריך אפילו להגיע לחתום. אבל לגבי מי שנרשם לאחר מכן וצריך להגיע ללשכה צריך להירשם באתר", היא מספרת, "אישרו לי את התביעה - אבל אמרו לי שאני לא מקבלת כסף כל עוד הלשכה ממשיכה בעיצומים".

 

הבעיה, ממשיכה א', נעוצה בהוצאות המשפחתיות. "לא אקבל דמי אבטלה בחודש פברואר וכנראה גם לא במרץ. יש לי ילדים, משפחה, משכנתא, הוצאות חשמל, מים, ארנונה, אוכל. זה פוגע. מצבי עוד בסדר", היא מודה, "אבל אני מכירה אמהות חד הוריות שנתקעו בלי כסף והן בלופ של חובות".

עיצומים של 43 יום. לשכת האבטלה בבני ברק (צילום: ירון שרון) (צילום: ירון שרון)
עיצומים של 43 יום. לשכת האבטלה בבני ברק(צילום: ירון שרון)

א' מספרת שאפילו ניסתה לגרום לשינוי בתוך הכנסת. "פניתי גם לחברי כנסת, הם רצו לעזור - אבל התגובה הראשונה ששמעתי היא: 'אנחנו בתקופת בחירות וזה כנראה לא מעניין אף אחד'. אם זה לא מעניין אף אחד, אף אחד לא יעשה כלום. לשכת התעסוקה היא חלק מהסתדרות העובדים, ובראשה עומד אבי ניסנקורן שכרגע רץ במפלגה של בני גנץ. כנראה שזה לא מעניין אותו", היא טוענת.

 

"אף אחד לא בא לעובדים ומוציא להם צוי מניעה ואומר להם - בואו נפסיק את העיצומים, כמו שעושים למורים ולגננות", ממשיכה א', "אף אחד לא עוצר את השביתה הזאת, היא נמשכת שישה שבועות והיד עוד נטויה. היא כנראה הולכת להיכנס גם לחודש מרץ, באפריל מגיע פסח ואז הבחירות. בינתיים לא קורה שום דבר ואנחנו לא רואים את האור".

 

ועד העובדים: מדי חודש מפוטרים כ-20 אלף איש

כפי שפורסם ב-ynet, בעקבות העיצומים הנחה בתחילת החודש מנכ"ל הביטוח הלאומי, מאיר שפיגלר, את הגורמים המקצועיים לפעול כדי למזער את הפגיעה בזכאי דמי אבטלה ובמקבלי הבטחת הכנסה, כך שיוכלו להמשיך ככל האפשר בשגרת חייהם. לפיכך, כפי שא' תיארה - כל מי שהתייצב בשירות התעסוקה עד לתחילת העיצומים יהיה זכאי לדמי אבטלה מלאים לכל החודש.

 

עוד הוחלט כי מובטלים חדשים שלא הספיקו להתייצב בשירות התעסוקה עד למועד תחילת העיצומים, יתייצבו בשירות התעסוקה עם סיום העיצומים והביטוח הלאומי ישלם להם דמי אבטלה באופן רטרואקטיבי, בהתאם למועד תחילת זכאותם. כמו כן, מי שכבר מצא עבודה ימשיך לקבל כסף משירות התעסוקה - ויידרש להחזירו בתום השביתה. עם זאת, השבת הכספים צפויה להיות גמישה ובפעימות.

 

הבעיה היא שעל פי ועד העובדים, מדי חודש מפוטרים כ-20 אלף איש - נתון עגום למדי. בהנהלת שירות התעסוקה מסבירים שיעניקו לאותם מובטלים את הכסף באופן רטרואקטיבי, אך זה לא יעזור למי שזקוק לכסף מיידית.

 

בוועד טוענים שהם עושים הכל כדי למנוע פגיעה בציבור דורשי העבודה. עם זאת, לדברי הוועד, התנהלותה החד צדדית של ההנהלה והפרת ההתחייבות של האוצר לא הותירו כל ברירה אלא לנקוט בעיצומים.

  ()

 

לשכת התעסוקה: "ההנהלה עושה מאמצים כדי לצמצם את הפגיעה"

ברקע לסכסוך העבודה המחלוקות הנמשכות סביב תוכנית הדגל של השירות "מעגלי תעסוקה". מדובר בתוכנית להשמה בעבודה של מקבלי קצבת הבטחת הכנסה והיא נחשבת ליותר רכה ופחות כפייתית מתוכנית ויסקונסין שהופעלה בעבר.

 

העובדים טוענים להפרת ההתחייבות של משרד האוצר לקלוט את עובדי הקבלן המפעילים את התוכנית כעובדי שירות במסגרת חתימה על הסכם קיבוצי חדש. סיבה נוספת היא שההנהלה ממשיכה להפעיל את התוכנית למרות שההסכם להפעלתה היה עד סוף 2018 ולא הושג הסכם חדש.


מלשכת התעסוקה נמסר בתגובה: "אין ספק שכתוצאה משביתת העובדים דורשי עבודה יפגעו. עם זאת, הנהלת השירות עושה מאמצים כדי לצמצם את הפגיעה. מזה זמן מתקיים מו"מ בהשתתפות ההסתדרות, ועד העובדים, הנהלת השירות ומשרד האוצר. לצערנו, המו"מ מצד משרד האוצר מתקיים בעצלתיים. אנו קוראים לאנשי האוצר להאיץ את המו"מ ולהגיע להבנות עם כל השותפים, על מנת להביא את השביתה לסיומה ולצמצם את הפגיעה במובטלים. כך נוכל לחזור כמה שיותר מהר למתן שירות מלא לאזרח".

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "בימים אלו מתקיים מו"מ עם ועד עובדי שירות התעסוקה. לאור חשיבות תוכנית 'מעגלי תעסוקה' והבטחת שירות איכותי לכלל תובעי הבטחת הכנסה ומקבלי הקצבאות, אנו מפצירים בוועד להמשיך במו"מ, מבלי להפסיק הפעילות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון שרון
לשכת התעסוקה בני ברק
צילום: ירון שרון
מומלצים