וואווי נגד סמסונג: שני מתקפלים בגישה שונה
מייט X וגלקסי פולד מייצגים שתי גישות שונות לטכנולוגיה החדשה. מה יש להם במשותף? תג מחיר אסטרונומי והעובדה שבשניהם עדיין אי אפשר לגעת
חובבי הטכנולוגיה שעקבו אחרי ההכרזה על הגלקסי פולד של סמסונג בשבוע שעבר נדהמו מהשורה התחתונה - המכשיר יעלה לא פחות מ-1,980 דולר (ו-8,000 שקל בישראל). אתמול, כאשר וואווי הציגה מכשיר מתחרה, התברר שזה עוד זול - מייט X יעלה כ-2,600 דולר. אבל אלה, כמובן, אינם ההבדלים היחידים בין שני הדגמים המתקפלים.
עוד כתבות מתערוכת MWC:תראו, בלי ידיים: כך שלטנו במכשיר של LG
2,299 אירו: וואווי הציגה סמארטפון מתקפל
נוקיה מציגה: 5 מצלמות אחוריות בסמארטפון
ראשית, חייבים לזכור כי עיתונאי הטכנולוגיה עדיין לא קיבלו הזדמנות להתנסות במכשירים החדשים. הגלקסי פולד הוצג רק על הבמה באירוע ההכרזה בסן פרנסיסקו
ואילו מייט X הוצב בתוך כלובי זכוכית להתרשמות. רוב מה שאנחנו יודעים על המכשירים מגיע ממחלקות השיווק של החברות, וכדאי גם לזכור כי דמו על הבמה אינו שקול להדגמה מציאותית, מכיוון שהמדגים מכיר היטב את נקודות התורפה של המכשיר.
למרות ההסתייגות הזאת, אפשר כבר לדבר על ההבדלים בין שני המכשירים. למעשה, שתי החברות נקטו בגישות שונות לחלוטין לסמארטפון המתקפל ובעצם הכתיבו תסריטי שימוש שונים לצרכנים. אצל סמסונג, המסך המתקפל חבוי לחלוטין כאשר שהמכשיר מקופל והמשתמשים נדרשים להשתמש במסך נוסף בגודל 4.6 אינץ' עם יחס מסך מוזר יחסית - 21:9.
כאשר הפולד פתוח, מתגלה מסך בגודל 7.3 אינץ'. זה אומר שחלק ניכר מהזמן, אם זה יהיה הסמארטפון העיקרי שלכם, תצטרכו לעבוד או עם מסך קטן יותר משל רוב המכשירים כיום או עם מסך גדול יותר משל רוב המכשירים כיום (גודלו של המסך של הגלקסי S10 החדש, לשם השוואה, הוא 6.1 אינץ').
כיוון אחר
וואווי בחרה בפתרון אחרי לגמרי: מסך ה-8 אינץ' של המייט X מתקפל החוצה, כך שבמצב מקופל שני צידיו של המכשיר הם מסכים - אחד בגודל 6.6 אינץ' והשני בגודל 6.38 אינץ' (אחד המסכים קטן יותר מכיוון שהחיישנים של הטלפון נמצאים על פס ייעודי שנמצא בצד המכשיר).
המשמעות של התצורה הזאת היא, למשל, שוואווי יכולה להשתמש באותה המצלמה הן כמצלמה קדמית והן כמצלמה אחורית. גם גודל המסך בתצורה המקופלת הוא הרבה יותר סטנדרטי, לא משנה באיזה מסך אתם משתמשים. מאידך, אפשר לנחש שזה הופך את המכשיר לשביר יותר - ולא לחינם וואווי הציגה יחד עמו גם מגן.
נקודת השוואה נוספת היא העובי. אנחנו כבר רגילים לכך שרוב הסמארטפונים דקים מספיק (פחות מ-8 מילימטרים בדרך כלל) כדי שלא לשים לב לנקודה הזו במפרט שלהם, אבל טלפונים מתקפלים זה עניין אחר לגמרי. הגלקסי פולד מגיע ל-17 מילימטרים במצב מקופל, בין היתר כי הציר שמקפל את המסך מותיר רווח בין שני חלקיו. מייט X משתמש בציר שמקפל את המכשיר למצב שטוח יחסית, ולכן עוביו במצב מקופל עומד על 11 מילימטרים.
דור חדש
גם במפרט של המכשירים ישנם הבדלים מהותיים: מייט X יגיע עם טכנולוגיית דור חמישי והוא
צפוי לתמוך גם בדור הרביעי. גלקסי פולד, לעומת זאת, יהיה זמין גם בגרסת דור חמישי וגם בגרסת דור רביעי. לישראל הוא יגיע בסוף מרץ.
מבחינת מערך הצילום - מייט X יגיע עם חמש מצלמות, לעומת שש בגלקסי פולד. שניהם יגיעו
עם ערכות השבבים החדישות ביותר - מייט X עם קירין 980 מתוצרת וואווי וגלקסי פולד עם סנאפדרגון 855 של קוואלקום. שני המכשירים יגיעו עם נפח אחסון של 512 גיגה בייט, אך בגלקסי פולד יותר זיכרון RAM: 12 גיגה בייט לעומת 8 גיגה בייט במייט X.
ואחרי הכל, השאלה הבאמת חשובה לגבי שני הסמארטפונים האלה נוגעת לשימושיות שלהם ולטכנולוגיה שהם מייצגים את ראשיתה. זהו הדור הראשון, המאוד-ניסיוני עדיין, של מסכים מתקפלים. לפני שיהיה ניתן להמליץ עליהם, נצטרך לא רק לראות כמה הם נוחים, אלא גם להבין עד כמה מערכות ההפעלה ויצרני האפליקציות מוכנים לעידן החדש. בגוגל כבר הודיעו כי הם עובדים עם סמסונג - ויש להניח שגם עם וואווי - על ממשקי אנדרואיד תומכים. עד כמה העבודה הזאת מתקדמת? את זה נדע רק כאשר הסמארטפונים המתקפלים יגיעו סוף סוף לידיים שלנו.
הכותב הינו אורח חברת וואווי בברצלונה