עובדי ההייטק בישראל, גרסת 2019: מיהם ומה הם רוצים?
תעשיית ההייטק הישראלית ממשיכה להתחזק ולהצליח, וכבר יצרה אצל רובנו איזושהי תמונה לגבי האנשים שעובדים בה, כמה הם מרוויחים ומתי הם חוזרים הביתה כל יום. אבל איך נראית המציאות?
בשיתוף Alljobs
ההצלחה של תעשיית ההייטק בישראל הפכה אותנו ל"סטארט אפ ניישן" ולמעצמה טכנולוגית עם ייצוג מכובד של חברות הפועלות בארץ ובעולם. כשרוב האנשים חושבים על עבודה בהייטק, עובר להם בראש טייפקאסט של עובד מצליח שמרוויח סכומי עתק ביחס לשאר עובדי המשק, חוזר הביתה מאוחר כל יום, אוכל סושי לארוחות צהריים ומחוזר על ידי המעסיקים בתחום, שמתחרים עליו ומציעים לו את התנאים הכי טובים שיש.
עתידות: בקרוב תיפרד ממקום העבודה שלך
צרות טובות: כך תבחרו בין שתי הצעות עבודה נהדרות
הסיבות שבגללן לא כדאי לעזוב מקום עבודה
סקר שערכנו בקרב מועמדים שופך אור על המציאות של עובדי ההייטק והרצונות שלהם.
הנה שבעה פרטים מעניינים שכדאי לדעת:
1. בוחרים לעבוד בחברה שמוכנה לשלם הכי הרבה? דווקא לא. לשאלה "מה הכי חשוב לך במקום העבודה" רק 18% דירגו את השכר כפרמטר החשוב ביותר (מקום שלישי). מה שיותר חשוב להם, זה האתגר המקצועי (33%) ויחסי עבודה טובים (20%). הגמישות בשעות העבודה דורגה במקום נמוך יחסית ופחות מפתיע (10%).
2. מפונקים? דווקא מוכנים להתפשר: כדי להתקבל למותגים חזקים שהם שואפים לעבוד בהם, השיבו העובדים כי יהיו מוכנים להתפשר על השכר או על התנאים (31%). אין להם בעיה גם לנסוע רחוק יותר (23%), להתגמש באופי התפקיד (23%), לעבוד במשך שעות ארוכות יותר (12%) או אפילו לוותר על קידום (11%).
3. עובדים במשרה מלאה פלוס: אז אמנם הייטקיסטים מרוויחים שכר מאוד גבוה, אבל גם "משלמים" עבורו שעות עבודה רבות ומאומצות. לשאלה "כמה שעות ביום אתה עובד בממוצע", השיבו 37% כי הם עובדים בין 10 ל-12 שעות ביום. חלק גדול מהם עובד תשע שעות בממוצע (43%) ורק מעטים עובדים שמונה שעות ומטה (20%).
4. מרגישים בטוחים במקום שלהם: כשנשאלו על תחושת הביטחון התעסוקתי שלהם, ענו רק 13% שהם חוששים מפיטורים או מאי מציאת עבודה. גם בהייטק, בדומה לשאר המשק, הנשים והמבוגרים חשים פחות ביטחון מהשאר. מתוך החלק שמרגיש בטוח יותר בקריירה שלו, יש מי שאומר באותה נשימה שאין לדעת עד מתי תימשך תחושת הביטחון הזו (35%) ויש את הבטוחים יותר, שמניחים שזה יימשך ככה גם בעתיד (33%). השאר (19%) ענו כי לא מרגישים בטוחים באופן מיוחד.
5. שאפתנים, אבל לא הרפתקנים: החשש מסטארט-אפים שעלולים לקרוס, בצירוף העובדה שתעשיית ההייטק התבססה והתבגרה, הביאו לכך שרק 20% מהמשיבים היו רוצים להיות חלק ממיזמים שאפתניים ולעבוד בחברת סטרט אפ. לעומת זאת, רוב העובדים בענף רוצים לעבוד בחברת הייטק מבוססת או נסחרת (37%) והיתר בחברה בינלאומית (30%) או בחברה שמציעה להם משרת רילוקיישן בחו"ל (13%).
6. עובדים בארגונים עם אג'נדה משפחתית: ולמרות שחברות ההייטק נחשבות לתובעניות, 85% מהנשאלים מעידים שהם עובדים בארגון שנחשב ל-Family Friendly. כך שמדובר בחברות שבכל זאת מזהות את חשיבות המשפחה.
7. והחלום - לעבוד בגוגל: אז כשאמרנו "חברה מבוססת", כנראה שלזה התכוונו. כששאלנו "מהי החברה שהכי הייתם רוצים לעבוד בה", 25% השיבו שהיו רוצים את גוגל בכבודה ובעצמה. במקומות הבאים בחמישייה, ובמספרים קטנים יותר, דורגו גם אינטל, פייסבוק, מיקרוסופט ואמזון.
הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs