שתף קטע נבחר
 

סקר: שליש מהנשים סבלו מהטרדה מינית במקום העבודה

סקר שערכה מחלקת המחקר של AllJobs לקראת יום האישה הבינ"ל שיחול השבוע, משרטט תמונת מצב עגומה לגבי נשים במקומות עבודה גם ב-2019: כ-70% מהנשים נשאלו בראיון עבודה שאלות אישיות על זוגיות ומשפחה וכ-60% סבורות שהיו מתקדמות בקלות בארגון אילו היו גברים

 

צפו: 27% מהנשים העידו שסבלו מהטרדה מינית במקום העבודה    (צילום: אלי סגל)

צפו: 27% מהנשים העידו שסבלו מהטרדה מינית במקום העבודה    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מרבית הנשים העובדות נשאלו בראיון עבודה כזה או אחר במהלך חייהן שאלות פרטיות שאסורות על פי חוק לגבי זוגיות ומשפחה; וקרוב ל-30% העידו כי הוטרדו מינית במקום העבודה. כך עולה מסקר חדש שערכה חברת המחקר של AllJobs, המשרטט תמונת מצב מטרידה לגבי נשים במקומות התעסוקה שלהן. הסקר, שנערך לרגל יום האישה הבינלאומי שיחול ביום ו' הקרוב, נערך בקרב 540 נשים מכל תחומי העבודה במשק.

 

לא משתלם להיות אישה משכילה: "המעסיקים צריכים לפתוח את הראש"

מי צריך השכלה? נשים אקדמאיות בישראל מיוצגות פחות בשוק העבודה

תעסוקה ב-2018: יותר ערביות וחרדיות עובדות - פחות גברים

 

על פי הנתונים, מחצית מהמשיבות מרוויחות פחות מגברים, אף שהן עוסקות בתפקיד דומה; קרוב ל-60% סבורות שהיו מתקדמות בקלות רבה יותר בארגון לו היו גברים; ו-36% מתקשות לנהל מו"מ על תנשאים ושכר. הנתונים המעודדים הם ש-86% מהנסקרות חשות פרגון ותמיכה מהסביבה הקרובה לגבי הקריירה שלהן; ו-43% מרגישות מוערכות יותר במקום עבודתן, לעומת 22% שחשות פחות מוערכות מבעבר.

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

על פי הסקר, מחצית מהנשים מרוויחות פחות מגברים (צילום: באדיבות אינטל) (צילום: באדיבות אינטל)
על פי הסקר, מחצית מהנשים מרוויחות פחות מגברים(צילום: באדיבות אינטל)

  (מקור: AllJobs)
(מקור: AllJobs)

אשר לסוגיית ההטרדות המיניות, 15% מהמשיבות העידו כי סבלו מהטרדה יותר מפעם אחת (מילולית או גופנית); 12% השיבו כי סבלו פעם אחת; ו-11% אינן בטוחות שמדובר היה בהטרדה מינית. 62% מהנשים שענו על הסקר השיבו בצורה נחרצת כי מעולם לא הוטרדו במקום העבודה. כאשר נשאלו כיצד היו נוהגות לו היו מוטרדות - 15% לא היו מתלוננות בפני אף גורם ו-28% טענו שהיו מעירות לגורם המטריד.

 

אשר לסוגיית ראיון העבודה, 70% מהנשים טענו כי הן נשאלו לפחות פעם אחת על נושאים אישיים הנוגעים לזוגיות ולמשפחה (תוכניות להינשא, ללדת וכו'). עם זאת, כאשר נשאלו כיצד היו מגיבות לו נשאלו בעניינים אישים אלה, 48% השיבו שלמרות שהיו חשות אי נוחות, היו משיבות על השאלות מבלי להעיר על כך. 27% אמרו שיעירו למראיין כי מדובר בשאלה שאינה לגיטימית ו-25% השיבו כי היו עונות על השאלה ללא כל בעיה.

  (מקור: AllJobs)
(מקור: AllJobs)

 

גם ב-2019: נשים מרוויחות פחות, ומבקשות פחות

למרות העלייה במודעות ובהשתלבותן של נשים ברוב תחומי העיסוק בישראל, כמו גם בתפקידי ניהול או ניהול בכיר, נראה כי עדיין ניכרים פערים גדולים בין שכר הנשים לשכר הגברים. 20% מהנשים שהשיבו על הסקר סבורות שהשכר שלהן דומה לזה של הגברים באותו התפקיד או בתפקיד דומה. 52% חושבות שהשכר שלהן נמוך משל הגברים, למרות שהן נמצאות בתפקיד דומה לשלהם; ו-3% בלבד סבורות ששכרן גבוה מזה של הגברים.

 

57% מהמשיבות מחזיקות בדעה שהן היו מתקדמות בקלות רבה יותר בארגון אילו היו גברים - 32% בטוחות בכך ו-25% הנותרות מניחות שכך. לעומתן, 13% מניחות שקידומן אינו תלוי בהיותן אישה או גבר ו-6% בלבד בטוחות בכך.

 

כאשר התבקשו לציין באיזו מידה הן מרגישות שהן טובות בניהול מו"מ על שכרן ותנאי עבודתן, 14% בלבד ציינו כי הן טובות ומצליחות להשיג את מבוקשן; 39% העידו כי הן יודעות לדבר על הנושא אך לא תמיד מצליחות להשיג תוצאות; 36% העידו כי הן מתקשות בניהול מו"מ על שכרן ותנאי העסקתן; ו-11% לא ידעו להעריך עצמן בנושא זה.

 

עינב בוימפלד, מנהלת התוכן והמחקר של AllJobs, הסבירה באולפן ynet: "לפערים בשכר יש סיבות רבות, בראשן איוש נשי של מקצועות פחות רווחיים ושל משרות שאינן מלאות. גם ללידות יש השפעה רבה על מסלול הקריירה והקידום, ונשים מרגישות שהן מאחור גם מבחינת אופציות קידום".

 

לדבריה, "יכול להיות שהן מסתכלות סביבן ורואות שאת רוב העמדות הבכירות בחברה תופסים גברים, בעוד שנשים נוטות להיעצר בדרג הביניים. ברוב המקרים זה פועל יוצא של שעות העבודה. נשים מרוויחות פחות, אך גם 'משלמות' בפחות שעות עבודה. זה עניין של בחירה: נשים רבות רוצות (ובוחרות) לגדל את הילדים ולהיות נוכחות באופן משמעותי בחייהם. זו בחירה שיש בה הקרבה מבחינת השכר והקריירה".

  (מקור: AllJobs)
(מקור: AllJobs)

 

יותר פרגון והערכה לנשים קרייריסטיות

לפי נתוני הסקר, 43% מהנשאלות מרגישות שיפור במידת ההערכה לה הן זוכות במקום עבודתן. 22% מהנשים מרגישות שיפור קל ו-21% מרגישות שיפור משמעותי; בעוד ש-35% השיבו שהן אינן חשות בשיפור כלשהו ו-22% אינן ידעו להשיב. כשנשאלו האם הסביבה הקרובה מפרגנת להן על הקריירה,  השיבו 51% כי סביבתן הקרובה מפרגנת מאוד. 35% העידו שסביבתן מפרגנת באופן חלקי ו-14% העידו כי אינן מרגישות פרגון כלל.

 

לדעת 41% מהעובדות שהשתתפו בסקר, הבעיה החמורה ביותר בתעסוקת נשים כיום טמונה בקושי לשלב בין משפחה לעבודה. 27% מהמשיבות הצביעו על אפליה בשכר כבעיה המרכזית. כאשר נשאלו מה הכי חשוב להן במקום עבודתן, 32% ענו שהשכר הוא הגורם החשוב ביותר, עבור 28% האתגר המקצועי נמצא בראש ועבור 22% הגמישות בשעות העבודה. 9% דרגו את ההיבט החברתי כגורם החשוב ביותר ו-9% נוספות ציינו דווקא את קרבת מקום העבודה אל הבית.

 

שאלה נוספת שבדק הסקר נוגעת למין המנהל תחתיו היו מעדיפות לעבוד. לשאלה זו ענו מחצית מהנשים כי אין להן העדפה מיוחדת, 30% מהמשיבות ענו כי הן מעדיפות לעבוד תחת מנהל גבר ו-20% השיבו כי הן מעדיפות מנהלת אישה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות אינטל
אילוסטרציה
צילום: באדיבות אינטל
מומלצים