שתף קטע נבחר

 

היועמ"ש: סוף להפרדה בספריות החרדיות בירושלים

הספריות החרדיות צפופות? בשביל עיריית ירושלים זו סיבה להפרדה: כבר שנים ששעות הפעילות בספריות העירוניות שבשכונות החרדיות מחולקות לבנים ולבנות. לאחר פנייה של ארגוני נשים ליועמ"ש, הוחלט להפסיק את ההפרדה בספריות ההשאלה. באולמות הקריאה תימשך ההפרדה בגלל "צפיפות" עד לגיבוש נהלים

הסוף להפרדה בספריות החרדיות בירושלים: בעקבות פנייה של ארגוני הנשים קובעת המשנה ליועמ"ש, דינה זילבר, כי אין מקום להפריד בין בנים לבנות בהשאלת ספרים בספריות העירוניות בבירה. לפיכך הורה היועמ"ש של עיריית ירושלים, אלי מלכה, להפסיק את ההפרדה בספריות החרדיות בבירה. עם זאת, ההפרדה באולמות הקריאה, שבהם שוהים הקוראים, תימשך עד לגיבוש מדיניות בנושא.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>

 

מדובר בתופעה ותיקה: כבר שנים ששעות הפעילות בספריות העירוניות שבשכונות החרדיות מחולקות לבנים ולבנות. כשליש מהספריות העירוניות בירושלים הן "ספריות תורניות", המיועדות לתושבים החרדים ומשאילות ספרים המקבלים אישור הלכתי. יש לציין כי בספריות אין שעות מעורבות כלל המאפשרות לאם להגיע עם בניה הגדולים, או לאב עם בנותיו.

 

קראו עוד בערוץ היהדות : 

 

לפני כשנתיים פנו המרכז הרפורמי לדת ומדינה ושדולת הנשים למשנה ליועץ המשפטי לממשלה, דינה זילבר, בדרישה להפסיק את ההפרדה בין המינים. בלשכת היועמ"ש ביררו את הנושא עם עיריית ירושלים, וזילבר הבהירה כי "עמדתנו המשפטית, בהיות שירות שאילת ספרים פעילות שעל פי טיבה אין כל הצדקה לספקה בהפרדה".  

 

"יש לבטל את כלל ההפרדה"

יועמ"ש העירייה הסביר את ההפרדה בצפיפות בספריות התורניות, שרובן שוכנות במבנים מאולתרים: "ברוב הספריות התורניות, ובפרט באלו המצויות בחדרים שהוסבו לשם כך בבתי ספר, חדרי הקריאה ואף הכניסות לחדרי הקריאה מלאים עד אפס מקום בשעות הפעילות".

 

תור הבנות (צילום: יעל פרידסון)
תור הבנות(צילום: יעל פרידסון)

 

עם זאת, הוא הסכים כי אין הצדקה להפרדה בהשאלת הספרים, והנחה את הספריות להפסיק זאת ולהוריד את השילוט על כך. בנוגע לפעילות "שהייתית", כלומר שהייה בחדרי הקריאה ואולמות העיון, כתב מלכה כי "נכון יהיה לערוך 'סיעור מוחות' למציאת האיזון הנכון בין צרכי הציבור החרדי בשימוש בספריות העירוניות, מחד - אל מול עקרון השוויון שבחוק, מאידך" .

 

עו"ד אורלי ארז לחובסקי, מנהלת המחלקה המשפטית במרכז הרפורמי לדת ומדינה, אמרה בתגובה כי "אנו מברכות על עמדת המשנה ליועץ לפיה תופסק ההפרדה המגדרית בשרותי השאלת ספרים בספריות התורניות בירושלים, ובקבלת עמדתנו לפיה אין מדובר בפעילות המצדיקה הפרדה בין המינים".

 

היא הוסיפה כי "לטעמנו יש לבטל את ההפרדה בכלל הפעילויות המתבצעות בספריות התורניות, באופן שיאפשר לציבור התושבים לעשות שימוש בשרותי הספריות התורניות ללא כל מגבלה".

 

"במקום לבנות ספריות, מפרידים"

משדולת הנשים בישראל נמסר בתגובה כי "טוב שביטלו את ההפרדה בשירותי ההשאלה בספריות התורניות, אך זה לא מספיק. במקום לבנות ספריות ראויות ומרווחות לציבור הדתי והחרדי בעיר, בחרה העירייה במהלך של הפרדה מגדרית, על אף שהפרדה כזו כלל לא פותרת את בעית הצפיפות".

 

  (צילום: יעל פרידסון)
היועמ"ש הורה לבטל(צילום: יעל פרידסון)

 

עוד אמרו, כי "ההפרדה בספריות המשרתות את הציבור הדתי והחרדי בעיר פוגעת בראש ובראשונה במשפחות החרדיות, שעבור רבות מהן, השהות בספרייה היא אחת מפעילויות הפנאי היחידות עבור הילדים, והעובדה שימנעו מאחיות ואחים לשהות יחד בספריות לא מתקבלת על הדעת. בשונה מהפרדה בבריכות שחייה, אין שום הצדקה להפרדה בין בנות לבנים באולמות קריאה בספריות העירוניות".

 

מעיריית ירושלים נמסר כי "אין החלטה גורפת של היועמ"ש של העירייה להפסיק את ההפרדה בין המינים בספריות החרדיות בירושלים. היועמ"ש קבע כי שירות שאילת הספרים יינתן ללא הפרדה. לגבי שאר הפעילויות היועמ"ש לא התערב, והנושא נמצא בדיון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יעל פרידסון
הפרדה בספרייה הירושלמית
צילום: יעל פרידסון
מומלצים