שתף קטע נבחר

1.5 מיליון שקל לפועל שנפל ל"מלכודת" באתר

עובד באתר להקמת פארק תעשיות ליד נתיבות נפל לבור ביוב שהיה מכוסה בעפר ונקבעו לו 19% נכות. ביהמ"ש חילק את האחריות בין מפעילי האתר

בית משפט השלום בבאר שבע קיבל לאחרונה תביעת פיצויים שהגיש פועל בניין כבן 53 שנפגע ב-2013 בתאונת עבודה באתר להקמת פארק תעשיות באזור נתיבות, ופסק לזכותו כ-1.5 מיליון שקל. השופט יורם ברוזה הטיל את מרבית הפיצוי על המעסיקה, חברת "טרבלסי שווק", שמנהלה "יצר את המפגע והיה אדיש לתוצאותיו. הרצון לחסוך עלויות יצר מפגע מסוכן זה".

 

בתביעה סיפר הפועל שביום התאונה הוא צעד בשטח שבו עבדו טרקטורים ונפל לבור ביוב מכוסה עפר. ידו נשברה ונותרו לו 19% נכות קבועה בשל מגבלות תנועה ביד ובכתף. באמצעות עוה"ד מרדכי ואבי רסיוק הוא תבע פיצויים מהמעסיקה ומחברת "נ.ע.מ. - פארק תעשיות", שניהלה את האתר מטעם המדינה.

המעסיקה, שיוצגה על ידי עו"ד אורן גרבר, טענה בין היתר שהתאונה אירעה בשטח הציבורי באחריות "פארק", ולא היה באפשרותה לדעת על קיומו של מפגע. היא הוסיפה שלתובע ישנה אשמה בתאונה. "פארק" הכחישה באמצעות עו"ד אמיר רחמני את התרחשות התאונה, וטענה כי ככל שקיימת אחריות כלשהי, הרי שהיא נופלת על כתפי המעסיקה.

 

בנוסף הגישה "פארק" הודעת צד שלישי נגד חברת "יורם גדיש" – ששימשה חברה מנהלת מטעם משרד הכלכלה – בטענה שהיא הייתה אחראית על פיתוח הפארק בכלל ועל חפירת שוחות הביוב. גדיש טענה בתגובה ששימשה חברה מנהלת בלבד ותפקידה היה פרסום מכרז לביצוע עבודות תשתית תת-קרקעיות.

 

גדיש עצמה הגישה הודעה לצד רביעי נגד "אלעוברה" – חברה קבלנית שלפי הטענה ביצעה באותה עת בניית תשתיות באתר, וכנגד חברת "וקסמן-גוברין", שפיקחה על עבודות התשתית באתר. אלעוברה לא התייצבה לדיון וניתן נגדה פסק דין. וקסמן-גוברין טענה שהפיקוח מטעמה היה פיקוח הנדסי ולא פיקוח בטיחותי.

 

"היום עושים דרמה"

השופט יורם ברוזה קיבל את גרסת הפועל שלפיה על בור הביוב כיסתה ערימת עפר, כך שהוא נפל ל"מלכודת מוסווית". את עיקר האחריות (70%) הוא הטיל על מנהלה של המעסיקה "טרבלסי", שהודה שניהל את האתר ללא מנהל עבודה כיוון שביקש לחסוך כסף. נקבע שקבלן משנה מטעמו יצר מפגע והוא התעלם ממנו.

 

בהקשר זה השופט הפנה לעדותו של המנהל, שאמר "הרבה כאלה נפלו, קמו, ניערו אבק והמשיכו ללכת. היום עושים דרמה", ולא זכר אם ננקטו אמצעי זהירות.

 

30% מן האחריות הטיל השופט על "פארק תעשיות", בהיותה הגוף המנהל שהיה אחראי לתיאומים וצריך היה להתריע ולפעול נגד המפגע שהיה בשטח, גם אם לא ברור בדיוק מי גרם לו. עם זאת, הוא סבר כי מסכום הפיצוי יש להפחית 10% בגין "אשם תורם" מצד התובע, על כך שלמרות היותו בעל ניסיון לא שם לב למפגע.

 

הנתבעות לא יישאו לבד באחריות, שכן השופט שוכנע כי גם וקסמן-גוברין ו"אלעוברה" נושאות באחריות מסוימים מחלקה של פארק (כמפורט בפסק הדין).

 

הוא העריך את נזקי התובע – שכללו כאב וסבל, הפסדי שכר, ועוד – בכ-1.7 מיליון שקל, שמהם ניכה תגמולי ביטוח לאומי בסך כ-311 אלף שקל. לסיכום חויבו הנתבעים לשלם לתובע כ-1.2 מיליון שקל, בהתאם לאחריות שנקבעה, וכן שכר טרחת עו"ד בשיעור של 23.4% מסכום הפיצוי – כ-300 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד מרדכי רסיוק, עו"ד אבי רסיוק
  • ב"כ הנתבעים 1-2: עו"ד אורן גרבר
  • ב"כ הנתבעת 3: עו"ד אמיר רחמני
  • ב"כ צד ג' 1: עו"ד נועם יבלון
  • ב"כ צד ד' 2: עו"ד אורון מייל
  • הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים