שתף קטע נבחר

נתפס 3 פעמים ללא רישיון – ולא יישב בכלא

חרף מאסר על תנאי שריחף מעל ראשו, בחר בן 19 להמשיך לנהוג. אף שהודה במעשיו בחרה השופטת זוכוביצקי-אורי לאפשר לו לנסות להשתקם

בית המשפט לתעבורה בירושלים החליט לאחרונה לא להפעיל עונש מאסר על תנאי שנגזר על בן 19 שנתפס שלוש פעמים נוהג ללא רישיון. השופטת שרית זוכוביצקי-אורי העדיפה לאפשר לו להמשיך בטיפול השיקומי שבו החל.

 

בכתב האישום שהוגש בשנה שעברה נטען כי הצעיר נתפס נוהג ללא רישיון ולמרות פסילה בת 15 חודשים וארבעה חודשי מאסר על תנאי שנגזרו עליו בשל הרשעה קודמת בשתי עבירות של נהיגה לא מורשית. הנאשם הודה והורשע בנהיגה בזמן פסילה, ללא רישיון וללא ביטוח.

 

המלצת שירות המבחן לגבי עונשו הייתה שיקומית נוכח נכונותו להשתלב בהליך טיפולי. השירות סבר שבשלב הזה עדיף להאריך את המאסר המותנה ולהטיל עליו 140 שעות שירות לציבור. בחוות הדעת נכתב כי הצעיר השתלב בקבוצה טיפולית, מנסה לנהל אורח חיים חיובי ושומר חוק, הביע חרטה והודה כי התנהג בחוסר אחריות. בנוסף צוין כי בתקופת ההליך הוציא הנאשם רישיון כך שהסיכון שיחזור על מעשיו נמוך.

 

המדינה טענה מנגד שמדובר בשור מועד, שהנסיבות האישיות שלו צריכות לסגת מפני האינטרס הציבורי והצורך בהרתעת מי שפגע בערך של שמירה על שלום הציבור. משכך ביקשה לגזור על הנאשם שנת מאסר בפועל לצד מאסר על תנאי, פסילת רישיון וקנס.

 

הסניגור שלו ביקש לאמץ את המלצת השירות כדי לאפשר לנאשם לסיים את הטיפול ולהשתקם. לשיטתו, הסיכון שיחזור על מעשיו נמוך מאחר שהוציא רישיון וחייו השתנו נוכח הפיכתו לאב. עוד נטען כי מאסר, לרבות בעבודות שירות, יקשה על משפחתו בהיותו המפרנס היחיד.

 

השופטת שרית זוכוביצקי-אורי הבהירה כי מעשיו של הנאשם חמורים ביותר נוכח הזלזול שהפגין כלפי רשויות החוק כשהמשיך במעשיו למרות הפסילה והמאסר המותנה שריחף מעל ראשו. היא הדגישה כי ככלל, העונש המקובל על נהיגה בזמן פסילה הוא מאסר בפועל גם כשאין תנאי להפעלה.

 

ואולם, היא החליטה שזהו אחד המקרים החריגים שבהם מוצדק לסטות מהנהוג והמקובל לצורכי שיקום. השופטת התרשמה לחיוב מכך שהנאשם הפנים שעליו להוציא רישיון, השתתף בקבוצה טיפולית ומביע מוטיבציה להשתתף בטיפול בשליטה בדחפים ובנהיגה.

 

בנסיבות אלה ונוכח גילו הצעיר של הנאשם, אומצה המלצת שירות המבחן. "אני סבורה כי ישנו אינטרס ציבורי בהעברת מסר לצעירים לפיו מי שנוטל אחריות למעשיו ובוחר בדרך השיקום, יכול לקבל הזדמנות נוספות מבית המשפט ככל שהדין מאפשר זאת", נכתב בפסק הדין.

 

משכך האריכה השופטת זוכוביצקי-אורי את המאסר המותנה לשנתיים נוספות וגזרה על הנאשם 150 שעות שירות לציבור, 11 חודשי פסילה ופסילה על תנאי, קנס של 1,500 שקל והתחייבות של 8,000 שקל שלא לבצע עבירות דומות בשלוש השנים הקרובות. בנוסף יהיה הנאשם בפיקוח שירות המבחן במשך שנה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות באי הכוח לא צוינו בגזר הדין
  • עו"ד דוד גולן עוסק בתעבורה
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים