איפה אוכלים בקאן?
לידיעת הנוסעים לקאן: בעיר שבה מלכודות התיירים אורבות בכל פינה, חשוב לא ליפול בפח - אמיר קמינר מגיש 10 המלצות שוות למסעדות בקאן
על הנייר, קאן השוכנת בריביירה הצרפתית, אמורה להיות גן עדן קולינארי. ובאמת יש לה את כל המרכיבים הנכונים להיות כזאת: עיר הנופש הפופולרית אמנם מאוכלסת במאות אתרי נשנוש ובליסה (כולל מסעדה כשרה, לצד לבנונית וארמנית), אבל רובם לא ממש מזהירים או שווים ביקור מיוחד.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
איפה אוכלים במדריד?
איפה אוכלים בבנגקוק?
מלכודות התיירים אורבות בכל פינה: על חוף הים שם סלט עלול לעלות 50 יורו או גם בטיילת, לאורך הנמל הישן, ברחובות הצדדים, בסמטאות העיר העתיקה ובמלונות היוקרה. כדאי להיזהר ולחמוק מהן.
אבל אחרי 20 שנה בהן אני מסקר את פסטיבל קאן, הצלחתי לגבש רשימה של מסעדות ראויות. היום (שלישי, 14/5) נפתח פסטיבל הקולנוע ה-72 בקאן,
אז לטובת אנשי ונשות תעשיית הקולנוע שהולכים להתרוצץ בטיילת, לשרוץ בארמון הפסטיבל ובשאר האולמות, ולטובת התיירים והטיילות שמתייצבים להתחכך באצולת הסלבריטאות ולחוות אבק כוכבים, הנה מספר המלצות מעוררות תיאבון על מקומות זלילה, כולם בתחומי העיר עצמה.
La Palme d’Or
בקאן וסביבה ישנן מסעדות אחדות שזכו לקבל כוכבי מישלן. אני אוהב את זאת ששוכנת בגרנד הייאט מרטינז, המלון הכי יוקרתי בטיילת, ובו שוהים לא מעט מכוכבי הפסטיבל, מה גם שהיא נחשבת למסעדה הכי טובה ויקרה בקאן.
המסעדה קרויה על שם "דקל הזהב", הפרס המוענק בפסטיבל לסרט המצטיין. המסעדה האלגנטית עוצבה בהשראת האר דקו, ומנהיג אותה השף Christian Sinicropi שמנפיק גורמה ים תיכוני עונתי, והיא מעוטרת בשני כוכבי מישלן. רק קחו בחשבון שארוחת ממוצעת יכול לעלות 150 יורו לסועד, ואף יותר.
73 Boulevard de la Croisette
L'Affable
אחרי 30 שנה, בהן עבד במסעדת יוקרה סמוך לקאן, החליט השף Jean-Paul Battaglia לפני כעשור לפתוח מסעדה בעיר, שתהייה נגישה לקהל רחב. ואכן המסעדה שלו מוכיחה שאפשר לאכול טוב מאוד, במחירים סבורים.
מדובר בחלל אינטימי, נטול חלונות (הכוכבים יכולים להסתתר מהפפרצי) ואפשר לשכוח מנוף, אבל השף ואנשיו רוקחים מטעמים צרפתיים קלאסיים, בדרך כלל עם טוויסט עכשווי (כולל נגיעות אסיאתיות).
השירות מוקפד ומקצועי מאוד, האווירה לבבית וידידותית. בתפריט תמצאו בין היתר סטייק טרטר, פרחי קישואים מטוגנים, פטה כבד, דגים, סופלה גראן מרנייה (מנה חובה!) וקרפ ברוטב תפוזים. בצהרים יש עסקית משתלמת (25 יורו, 29 יורו), וגם בערבים התמחור הוגן: 46 יורו, לא כולל כמובן יין.
5 Rue la Fontaine
בקאן פועלות מספר מסעדות, בהן ניתן לחוות את המטבח הצרפתי המקומי. לפניכם שלוש מומלצות.
La Cave
זה המקום הנכון לאכול את הקוויזין של האזור: ממולאים טעימים ומיוחדים בנוסח פרובנס, בשר כבש עם חצילים וכבש, דג קוד מלווה בירקות מאודים ורוטב איולי, וקינוחים פשוטים ואיכותיים.
9 Boulevard de la Republique
Le Maschou
בעיר העתיקה של קאן שוכנת מסעדה קטנה ואינטימית, שפועלת מ-1963, התחבבה על בכירי התעשייה והפכה למוסד. אחרי שמתיישבים, מגיע לשולחן סל ענק הדחוס בכל טוב – ירקות טריים ורעננים משדות פרובנס, אבוקדו, ביצים קשות, ולצדו טוסטים ממכרים עליהם מורחים חמאה וגבינה לבנה.
הזהרו לא להיסתם ממכת הפתיחה הנפלאה הזאת. התפריט מצומצם, בדרגות מחיר שונות (המסלול הזול הוא 55 יורו לסועד) – רצוי ללכת על מנות הבשר המעולות מהגריל, ולא לשכוח לקנח במוס שוקולד או בקרם קרמל.
15 Rue Saint-Antoine
Aux Bons Enfants
מסעדה נוספת שמאפשרת ליהנות ממטעמים מסורתיים של פרובנס, ואלה נרקחים מהתוצרת העונתית, שנרכשת בשוק הסמוך (יש לי חולשה לתוספות הירקות המושקעות), בקצביות ובחנויות של השכונה.
המסעדה קיימת מ-1935, ובמהלך השנים סעדו בה כוכבים ופוליטיקאים, כולל הנשיא בדימוס ניקולא סרקוזי. תיק העיתונות שלה מתפקע מביקורות משבחות. הכי כייף לחתום את הארוחה בבחירה מלוח הגיר. וההתחבטות בהחלט קשה: מוס שוקולד, באבא או רום, קינוח השזיפים ועוד ועוד.
80 Rue Meynadier
בקאן שולט למעשה המטבח האיטלקי. הקרבה לריביירה האיטלקית, גלי הגירה מאיטליה במהלך השנים וגם רגעים של שלטון איטלקי ושל ממלכת סרדיניה באזור עשו את שלהם. ברחבי קאן אפשר למצוא שפע של פיצריות הומות ורוחשות (LA PIAZZA ו- La Pizza Cresci) ומסעדות איטלקיות, מקצתן אפילו טובות. מתוך כל ההיצע עתיר הפחמימות הזה, אלה השלוש המומלצות.
Le Cafe by Vesuvio
המסעדה היקרה והאלגנטית במקבץ האיטלקי. מסעדה הקרויה על שם הר הגעש, ממזרח נאפולי (זה שהחריב את פומפי) ובה תתענגו על פיצות מעולות, הנשלפות היישר מהטאבון. פסטות טעימות ונדיבות ושאר מאכלים איטלקיים.
המסעדה התברכה גם במיקום מצוין – היא נמצאת בטיילת, צמודה למלון מרטינז - כך שאפשר לשבת על המדרכה, לנשנש פיצה פפרוני מושלמת, ליהנות מהנוף האנושי (כולל כוכבות זוהרת וסמלי מין מצודד ומסוקסים החולפים בטיילת או יוצאים מהלימוזינות) וכמובן מהים.
69 Boulevard de la Croisette
La Casa di nonna
אחד הרחובות שכייף לבלות בהם הוא Rue Hoche, המשופע במסעדות, רובן איטלקיות. כמו מסעדת "לאורה", בה מבקרי הקולנוע מתעקשים לשבת אחרי הקרנות הערב, למרות שהיא גובה לפעמים 25 יורו עבור פסטה.
לכן אני דווקא מעדיף לסעוד ב"לה קאסה די נונה": שירות אדיב, פסטות מצוינות שחורגות מהשגרה ומוגשות בכלים שנקנו בשווקי פשפשים, שניצל מהטובים שאכלתי, סלטים מצוינים (הצמחונים יכולים לחגוג כאן) והעיקר – שולחן שעליו נערמים קינוחים משובחים לבחירה (אסור להחמיץ על פאי הלימון).
41 Rue Hoche
Sasla Rossa
בשנים האחרונות, המקום הצנוע, הזול ונטול הכללים הזה, השוכן בשוק המקומי, הפך לביתי השני. את המסעדה מנהיג מאסימו, שף שרמנטי ושופע קסם אישי מנאפולי וזוגתו המרוקאית פאתיה וביחד הם מתקינים פיצות מעולות, כמו שעושים בעיר הולדתו של מאסימו ופסטות מושלמות. יש לי גם חולשה לאנטי-פסטי המצוין של הזוג. אתם יכולים בשקט לפסוח על הבשרים ועל הקינוחים.
2-6 Rue du Marché Forville
כיאה לעיירת חוף, קאן מתהדרת בהרבה מסעדות דגים ופירות ים, שמתרכזות לאורך הנמל הישן ומעגן היאכטות. Rue Felix Faure הוא הרחוב בו כדאי להתמקד אם אתם ואתן בעניין של חיות המעמקים. מדובר בגן עדן לחסידי האויסטרים ולחובבות הצדפות. חלק לא קטן המסעדות כאן בינוניות, אבל בתוך השפע בולטת אחת ממש טובה ופופולרית.
Astoux et Brun
זוהי המסעדה שבה מתייצבים כו-לם לפני או אחרי הבכורות החגיגיות. החנוטים בטוקסידו ולובשות שמלות הערב מסתערים על מגשי הענק של שרצים, שמוגשים על קרח, מנה צרפתית קלאסית בשם פלאטו רויאל.
אם אתם ואתן בעניין אויסטרים, לובסטרים וחסילונים, זה המקום בשבילכם ובשבילכן. אם לא תמצאו מקום, נסו את האחות שלה, ראויה אף היא, השוכנת כמה מטרים ליד ונקראית Chez Astoux.
27 Rue Felix Faure
חובבי דיזרטים, מתוקים ומאפים ימצאו בקאן תועפות של תענוגות וסיפוקים: קונדיטוריות, גלידריות והיכלי מאקרונים. ברחובות סביב השוק של קאן יש כמה תחנות לסיפוק צרכי המכורים לסוכר ולבצקים, והן בהחלט שוות ביקור. אבל יש שתי קונדיטוריות שדווקא לא נמצאות בשוק - אלה שתי קונדיטוריות יוקרתיות ומושלמות, הנמצאות ברחוב הקניות המרכזי של העיר - Rue d'Antibes.
Ladurée
הסניף המעצב והמצועצע של הרשת הפריזאית הוא גן עדן לכל מי שאוהב מאקרונים, מפריחת תפוזים ועד פיסטוק. מקום מושלם לרכוש מתנה מתוקה, באריזה מרהיבה.
79 Rue d'Antibes
Lenôtre
החתום מעלה הרוס על הקוגהלוף והמאקרונים (מוכרים כאן רק שבעה טעמים) של האתר המושחת הזה, המהווה אף הוא סניף של רשת פריזאית מוערכת. כייף לשבת על המדרכה, ללגום שוקו חם מנחם, לנשנש את אחד הקינוחים החלומיים ולבהות בעוברים ושווים, שרצים להקרנות או עסוקים בשופינג. לצד המתוקים, תמצאו כאן גם כריכים ומעדנים אנינים.
63 Rue d'Antibes