שתף קטע נבחר

דרשה פיצוי על כסף ש"נעלם" מחשבון בן זוגה

אישה שנפרדה מבעלה ביקשה לסטות מחלוקת הרכוש השוויונית בטענה שעשרות אלפי שקלים שימשו אותו להימורים. בית המשפט דחה אותה

בית המשפט למשפחה בנצרת דחה לאחרונה את עיקר תביעתה של אישה נגד בן זוגה לשעבר, שאותה הגישה בטענה שבזבז עשרות אלפי שקלים על הימורים בלוטו במקום להשתמש בהם לטובת המשפחה. היא דרשה לסטות מחלוקת הרכוש השוויונית, אבל השופט אסף זגורי קבע שהיא תיאלץ להסתפק ב-30 אלף בלבד מהחשבון המשותף.

 

בני הזוג נפרדו לפני כשנתיים כשעיקר הרכוש המשותף שלהם כלל דירה, כ-950 אלף שקל בחשבון המשותף, כמיליון שקל שצברה האישה בחסכונות עצמאיים וכן חסכונות פנסיוניים מעבודותיהם. האישה ביקשה מבית המשפט לחרוג מחלוקה שוויניות ולפסוק לה נתח גדול יותר בטענה שבעלה בזבז את כל כספו על הימורים בלוטו, או במילים אחרות - הבריח כספים.

 

הבעל טען מנגד שזכותו לעשות במשכורתו מה שהוא רוצה. הוא ציין כי מדי פעם אכן הימר בלוטו, אך המשיכות לא היו חריגות במיוחד. הוא ביקש לקחת בחשבון שאשתו משכה בעצמה כ-100 אלף שקל ללא ידיעתו כדי לאתר את בתם שברחה לארה"ב.

 

השופט אסף זגורי ציין כי המחלוקת עוסקת למעשה בשאלת האיזון בין זכותו של בן זוג להשתמש ברכושו כרצונו בתקופת הנישואים, לבין הזכות להבטיח שיתוף ושוויון כלכלי בעת פקיעת הנישואים.

 

נקבע כי יש לקחת בחשבון את נסיבותיו המורכבות של המקרה, בהן העובדה כי אף שהבעל אכן משך כ-162 אלף שקל ללא הסבר, הוא זה שמימן את רוב הוצאות המשפחה, מעולם לא הכניס אותה לחובות ואפשר לאישה לחסוך את הכנסותיה באפיקים שונים, מה שהותיר אותה כיום במצב כלכלי טוב יותר משלו.

 

כמו כן הזכיר השופט שאף שחוק יחסי ממון מאפשר לקבל סעדים זמניים כדי למנוע הברחת כספים, עד עכשיו האישה לא נקטה צעד משפטי נגד בעלה.

 

בנסיבות אלה הוא לא סבר כי יש הצדקה לחרוג מעקרון החלוקה השוויוני. בפסק הדין צוין כי חריגה שכזו נועדה בדרך כלל למנוע תוצאה לא שוויונית כשאחד מבני הזוג חלש כלכלית, אבל דווקא כאן איזון לא שוויוני לטובת האישה יותיר אותה במצב טוב בהרבה מבעלה.

 

הדרך הראויה, לפיכך, לאזן את בזבוז הכספים של הבעל, היא באמצעות תשלום מסוים מחלקו באיזון המשאבים, אך זאת בהתחשב באותם 100 אלף שקל שמשכה האישה שלא בידיעת בעלה.

 

בהתאם נקבע בסופו של דבר כי הבעל יוסיף לחלקה בכספי החשבון המשותף כ-31 אלף שקל, כך שהאישה תקבל כ-482 אלף שקל ואילו הוא יוותר עם כ-419 אלף שקל. יתר הרכוש המשותף, כולל הדירה והכספים שצברה האישה (כמיליון שקל כאמור), יחולקו שווה בשווה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ הבעל: עו"ד הייתם שדאפנה
  • ב"כ האישה: עו"ד קלאודיה שלאבנה
  • עו"ד מאירה אזרד עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: ערן כהן
עו"ד מאירה אזרד
צילום: ערן כהן
מומלצים