שתף קטע נבחר

הסמארטפון של נוקיה שבר לנו את הלב

עם חמש מצלמות אחוריות, נוקיה 9 Pureview היה אמור להיות בשורה למשתמשים שהמצלמה היא הדבר הכי חשוב עבורם בסמארטפון. בפועל, מדובר במצלמה איטית שמחווירה לעומת סמארטפונים מתחרים

נוקיה 9 Pureview  הוא טלפון שרציתי לרצות. כן, זו כבר לא אותה הנוקיה, אבל גם לאחר חזרתה לחיים כמותג של חברת HMD, ראינו כמה טלפונים לא רעים תחת המותג הזה. והדגש בטלפון הזה הוא על אחד התחומים המסקרנים ביותר בתחום הסמארטפונים היום - המצלמה. לא פחות מחמש עדשות יש בגב הטלפון הזה, ויחד עם הפלאש וחיישן העומק הן יוצרות מראה ייחודי ומרשים. והן כולן עובדות ביחד, כדי לייצר תמונות שאמורות להיות מהטובות שסמארטפון יכול לייצר.

 

נוקיה 9 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
לא מביך להוציא אותו מהכיס. נוקיה 9(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

נוקיה 9 Pureview ()

 

אחרי שבועות של שימוש בו, אין לי ברירה אלא להודות שאני לא רוצה את הטלפון הזה. הוא קצת שבר לי את הלב. יש סוג מאוד מאוד ספציפי של מזוכיסטים שיהיו מוכנים להסכים לכל הפשרות שהטלפון הזה מבקש מכם, כדי לקבל דבר אחד שבאמת לא תוכלו לקבל מטלפונים אחרים.

 

תפתח כבר את הטלפון

מבחוץ, מדובר במכונה מרשימה למדי, בייחוד כשמביטים על מבנה המצלמות בגב המכשיר. בניגוד למרבית הטלפונים, הכיסוי דווקא מעצים את התחושה שיש כאן מכשיר מיוחד, בזכות 7 החורים בצידו האחורי. עם מסך בגודל 6 אינץ' והלוגו המוכר של נוקיה בצידו הימני-עליון של המסך, זה טלפון שלא מביך להוציא מהכיס. המבוכה תתרחש אם תבקשו לפתוח את הנעילה שלו באמצעות קורא טביעות האצבע המובנה בתוך המסך. פשוט יש סיכוי לא רע שהוא לא יעבוד.

 

זה, ללא ספק, קורא טביעות האצבע הכי גרוע שפגשתי בתוך מסך של טלפון, ואחד הגרועים באופן כללי. הוא לא אמין בעליל, דורש לחיצה חזקה מדי על המסך, וגם אם הוא פותח את הטלפון, זה לוקח יותר מדי זמן. ב-HMD כל כך השקיעו בצילום, כנראה, ששכחו להשקיע בדברים אחרים. רק שקורא טביעות אצבע הוא רכיב חשוב בטלפון מודרני, וכשהוא גרוע, זה מתסכל בכל פעם שרוצים להשתמש במכשיר.

 

נוקיה 9 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
חמש עדשות, פלאש וחיישן עומק(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

ההחלטה ללכת על ערכת השבבים של אשתקד, סנאפדרגון 845 של קוואלקום, יחד עם 6 גיגה בייט זיכרון, דווקא לא בעייתית. נכון, זה לא הטלפון הכי מהיר בשוק, אבל הוא ממש לא איטי. בזכות מערכת ההפעלה אנדרואיד One, יש כאן ממשק נקי ללא תוספות כמו אצל יצרנים רבים. הוא עובד טוב, לא מציק, ומהווה שיפור על פני כמעט כל ממשק אנדרואיד אחר.

 

ב-HMD לא ייעדו את הטלפון הזה להיות מכשיר המוני: אנחנו כאן בשביל המצלמה. ברוב המכשירים בשוק היום, אתם בוחרים - במודע או שלא במודע - באיזו עדשה הטלפון ישתמש. עשיתם זום? קיבלתם עדשת זום. רוצים תמונה רחבה? הטלפון ישתמש בעדשה רחבה. לפעמים, שתי עדשות יעבדו ביחד כדי לשפר אחת את השנייה. בנוקיה 9 זה עובד אחרת - כל חמשת רכיבי הצילום עובדים יחד, תמיד.

 

חמשת העדשות הן ברזולוציה של 12 מגה-פיקסל, כששתיים מהן מצלמות תמונות בצבע ושלוש בשחור-לבן. תיאורטית, עם כמות מידע כזו, הטלפון יכול "להבין" יותר טוב את התמונה. חיישן העומק שמשולב כאן הוא בעצם גם סוג של מצלמה, ששומרת מידע על שכבות העומק בצילום. מספר השכבות המקסימלי הוא 1,200, וזה די המון. בשכבות האלה אפשר להשתמש כדי לעבד את התמונה לאחר שצולמה. תיאורטית, הן גם אמורות לעזור במהירות המיקוד ולאפשר ביצועים טובים יותר באזורים חשוכים.

 

נוקיה 9 Pureview

נוקיה 9 Pureview

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אבל מעשית, המצלמה של הטלפון מאכזבת להחריד. קודם כל, היא איטית מאוד. בגלל שמדובר בחמישה חיישנים של 12 מגה-פיקסל, יש כאן עיבוד של 60 מגה-פיקסל עבור כל פריים. העיבוד הזה נעשה מאחורי הקלעים כשהטלפון נח, אבל אם במקרה אתם רוצים להסתכל עכשיו על תמונה שצילמתם, תצטרכו לחכות. ולחכות. לעיתים טעינת תמונה שצולמה לא מכבר לוקחת יותר מ-10 שניות.

ומה עם התמורה להמתנה הזו? היא לא טובה במיוחד. פעם אחר פעם הצליחו טלפונים עם הרבה פחות רכיבי צילום מהנוקיה 9 לספק תוצאות טובות יותר, גם באור יום. יש לטלפון הזה נטייה לעבד טקסטורות למוות כדי לייצר אחידות. במקום לספק יותר פרטים וטקסטורות מאחרים בזכות המידע שהוא מקבל, הטלפון מספק פחות. בהשוואה לטלפון עם המצלמה הטובה ביותר בשוק היום, ה-P30 פרו של וואווי, נוקיה 9 הפסיד כמעט כל פעם.

 

יש לטיעון הזה הסתייגות אחת: אם אתם צלמים מקצועיים ויודעים לעבד קבצי RAW. אלה הם בעצם קבצים שמתעדים את האור שנקלט על-ידי רכיב הצילום, בלי לעבד אותם. הטלפון יכול לספק לכם קבצים כאלה (כ-40 מגה בייט לתמונה). הכניסו אותם לתוכנת Lightroom, עבדו אותם והתוצאה תהיה מהטובות שנוצרו במצלמה סלולרית. ככה זה כשיש באמת כמות מטורפת של מידע מהחיישנים. מה שכן, יש לטלפון 128 גיגה בייט שטח אחסון, כך שתוכלו לצלם בלי לדאוג שתמלאו את הזיכרון.

אבל כמה אנשים כבר יהיו מוכנים לצלם ככה? בסופו של יום, אם אתם רוצים קבצי RAW עדיף כבר לרכוש מצלמה דיגיטלית מקצועית, עם חיישן גדול יותר ועדשה טובה יותר.

 

נוקיה 9 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
שורה של החלטות תמוהות. נוקיה 9(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

דבר מתסכל נוסף הוא שיחסית לטלפון ששם דגש על צילום, המסך של הטלפון הזה לא אמין במיוחד. לפני שנה וחצי, ספגה גוגל תלונות כאשר הציגה מסך ריאליסטי מדי, עם צבעים "נכונים" מדי ולא מספיק יפים. אם יש טלפון שבו מסך שמכוייל להציג צבעים בצורה כזו הוא הכרחי, הרי זה הנוקיה 9. אבל לא, אמנם מדובר במסך 6 אינץ' עם רזולוציה גבוהה יחסית של 2880x1440, אבל הוא לא אמין בעליל, ומגביר צבעים כדי שייראו יפים יותר.

 

הקליטה? דווקא כאן הם הצליחו

כן תמצאו כאן הגנה מפני אבק ומים בתקן IP67 (מטר מתחת למים, לאורך חצי שעה) והטענה מהירה יחסית של סוללת 3,320 מיליאמפר-שעה, שתספיק לכם ליום שלם אם לא תגזימו עם הצילום. שקע אוזניות לא תמצאו כאן, אך הטענה אלחוטית דווקא כן. אפשר לציין לטובה את הקליטה בטלפון הזה, שהצליחה לשרוד גם במקום שבו כמה ממתחריו סבלו מבעיות.

 

ההחלטה של HMD להשיק טלפון סלולרי לאנשים שעבורם מצלמה היא הדבר הכי חשוב בטלפון היא החלטה טובה. אנחנו בתקופה שבה יש אנשים שמשתמשים בסלולרי שלהם בעיקר כמצלמה. אך שורה של החלטות תמוהות, וניסיון לעשות משהו מהפכני, הפכו את הטלפון לכזה שבעיקר מצליח לתסכל. 2,690 השקלים שתתבקשו לשלם עליו יאפשרו לכם לקנות טלפון עם מצלמה שימושית הרבה יותר, או מצלמה דיגיטלית מצויינת. שתי האופציות תהיינה, כנראה, הגיוניות יותר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניס ויטצ'בסקי
נוקיה 9 Pureview
צילום: דניס ויטצ'בסקי
מומלצים