שתף קטע נבחר

 

לבשל עם אפליקציה: הכירה של שיאומי

להנמיך את האש בלי לקום מהספה: כירת האינדוקציה החדשה של היצרנית הסינית מתחברת לאינטרנט וניתנת להפעלה מהסמארטפון. היא אמנם לא תתבל ותערבב במקומכם, אבל בהחלט תהפוך את החיים לטיפה יותר קלים

חברת שיאומי מציגה בישראל, תחת המותג Mi, את כירת האינדוקציה החדשה שלה - Induction Cooker, שמצטרפת לשורת מכשירים חכמים מבוססי טכנולוגיית האינטרנט של הדברים (IoT). הכירה תתפוס את מקומה באופן טבעי על משטח העבודה של מטבח מעוצב ומודרני, לצד הקומקום החכם ולא הרחק מהטאבלט הנוצץ של המטבח. על שיש סדוק, לצד קומקום האמייל הישן, היא תיראה פחות טוב, אבל זה כבר עניין של טעם עיצובי.

 

צפו בכירת האינדוקציה של שיאומי

צפו בכירת האינדוקציה של שיאומי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כירת אינדוקציה שאיומי (צילום: ynet)
כירת אינדוקציה חכמה - אפשר להפעיל מהסלון (צילום: ynet)

הנתונים היבשים מצביעים על עוצמת חימום של 2,100 וואט עם יכולת שליטה ב-99 רמות חימום באמצעות כפתור הפעלה קדמי גדול, שגם מאפשר בחירה בין תוכניות בישול שונות. המכשיר עושה שימוש בתדר חימום כפול שמבטיח יציבות טמפרטורה לאורך הבישול וטיימר אלקטרוני שמאפשר בישול של עד ארבע שעות.

יחידת עיבוד מידע במכשיר שולטת בכל אלה ומאפשרת הפעלה של תוכניות בישול שונות, בשילוב של עוצמות משתנות של חום ומשכי זמן שמתאימים לכל תבשיל. כמו בכל כירת אינדוקציה, הכירה מחממת בדיוק את שטח המגע של הכלי שעליה, בין אם מדובר במחבת סוטז' רחבה או בפינג'אן צר. עוצמת החום חזקה במיוחד ואם לא נזהרים אפשר לחרוך בטעות את קצוות השפם. תיאורטית, כירת אינדוקציה עובדת עם סוגי סירים שמושפעים ממגנט בלבד. בפועל, מרבית הסירים בבית עבדו (חוץ מסיר החרס המפונפן) אם כי עוצמת החימום היתה שונה.

 

חמישה מצבי בישול בסיסיים 

מה שהופך את המכשיר למגניב באמת הוא האפשרות להפעיל אותו באמצעות האפליקציה של שיאומי. תהליך ההתקנה היה פשוט ומהיר: הכירה התחברה בקלות לרשת הביתית והאפליקציה זיהתה אותה ללא בעיה. הכירה מגיעה מצוידת בחמישה מצבי בישול בסיסיים (מרק, אידוי, טיגון וכו'), שניתנים להפעלה ישירה עם כפתורי המכשיר, ובנוסף להם שורה ארוכה של מצבי בישול מותאמי מתכונים (אהבתי את מרק הטום יאם, עניין של טעם אישי), ואפשרות להגדיר תוכניות בישול נוספות - באמצעות האפליקציה. 

 

חוויית השימוש באפליקציה, שמאפשרת גישה לכל התכונות מרחוק תוך הפגנת התנשאות צוננת כלפי אלה שגורלם מאלץ אותם לבשל על אש ישירה, הייתה בהחלט מספקת.

 

הכירה החכמה של שיאומי ()

 

כירת אינדוקציה שאיומי (צילום: ynet)
האפליקציה מציעה תוכניות בישול ומתכונים (צילום: ynet)

 

האפליקציה הזאת מאפשרת להחליש את עוצמת החימום בזמן בינג' מול הטלוויזיה בסלון או להעביר את השליטה לבן/בת הזוג כשיוצאים לסיבוב עם הכלב. בשיאומי מבטיחים עדכוני קושחה שבוודאי יתרמו לביצועי הכירה, גם אם לא למגוון הטעמים שהיא מסייעת להפיק.

 

ואחרי כל זה, צריך לזכור שבסופו של דבר מדובר במתקן מפיק חום שעליו מניחים סיר או מחבת. במהות זה לא שונה מכירת הגז הישנה והטובה. עדיין צריך לערבב ולנער ולהוסיף תבלינים כמו בעידן הישן, ואם אתם לא ממש טובים בלבשל, הכירה הזו (349 שקלים אצל היבואנית הרשמית קבוצת המילטון) לא תהפוך אתכם למאסטר שף. בשורה התחתונה: גאדג'ט מגניב, שאפשר לחיות בלעדיו אם חייבים.

 

כירת אינדוקציה שאיומי (צילום: ynet)
עוצמת חום גבוהה, במדוייק לפי גודל הסיר (צילום: ynet)
 

 

הכירה של שיאומי אינה לבדה בעולם. היא מצטרפת לאקו-סיסטם של שיאומי, שכולל אוסף רחב של טכנולוגיות ומכשירים שמתקשרים כולם למערכת אחת גדולה. למעשה, שיאומי נותנת כאן פייט לאקו-סיסטם של גוגל או של אמזון, כשהיא חותרת לדריסת רגל בעולמות הבית חכם והאינטרנט של הדברים.

 

המערכת של שיאומי כוללת שלושה מכשירים למטבח: הכירה, קומקום חכם וסיר בישול אורז חכם. מלבד אלה שיאומי מציעה כמעט כל מכשיר אלקטרוניקה ביתי שאפשר לחשוב עליו: מבחר גדול של מצלמות אינטרנט נשלטות מרחוק, חיישנים מסוגים שונים, שקעים חכמים, נורות חכמות - לפעמים משעשעות ולפעמים מוזרות - מטהרי אוויר, שואבי אבק רובוטיים, קורקינטים חכמים, מברשות שיניים חכמות וטכנולוגיית מיחשוב לביש ונייד כמו שעונים ונעליים.

 


 

 

כמו טבעת הכוח של סאורון, אפליקציה אחת מושלת בכולם ומאפשרת גם לתכנת את כל מערכות הבית החכם – להפעיל מכשירים בתנאים מסויימים ועל-פי מצבי חיישנים מסוימים, לשלב פעולה בין מכשירים וליהנות מהחיים באופן כללי בלי לצאת מפתח הבית.

 

המותג Mi של שיאומי כבר מוכר בישראל כחלופה לא רעה למותגים האמריקאיים היוקרתיים והיקרים, והיבואנית המילטון הקימה כבר שתי חנויות למוצרי החברה. לחברה הסינית יש את כל הנתונים להפוך למתחרה משמעותית למותגים הגדולים כמו אפל, גוגל ואמזון: הטכנולוגיה שלה נמצאת בקו החזית העולמי, העיצוב מוקפד והאיכות סבירה לגמרי, ולכל אלה נוסף מרכיב המחיר שכל כך משמעותי מבחינתו של הצרכן הישראלי. אז אם תתפתח תחרות אמיתית בשוק הישראלי, ומלחמת הסחר שהכריז טראמפ על סין לא תהרוס הכל, נראה שכולנו צריכים לשמוח.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ynet
הכירה החכמה של שיאומי
צילום: ynet
מומלצים