איום חדש: אפליקציה ש"מפשיטה" נשים
אפליקציה בשם DeepNude מאפשרת להפוך כל תמונה של אישה לתמונת עירום שלה באמצעות בינה מלאכותית (AI). מומחה להגנת מחשבים ממליץ: "לא להעלות תמונות בביקיני לרשת, או לפחות להגביל את הגישה לחברים בלבד"
גבולות השימוש לרעה בטכנולוגיה מתקדמת נחצו שוב: אפליקציה חדשה בשם DeepNude מציעה להפשיט כל אישה מבגדיה בלחיצת כפתור אחת. בין הקורבנות הראשונים שכבר עלו לרשת: גל גדות ונטלי פורטמן, אבל מה שמאפיין את הרשעות המיוחדת של אפליקציה זו, היא היכולת לעשות פעולה דומה לא רק לסלבריטיז, אלא לכל אישה, בכל תמונה. אם תהיתם, האפליקציה עובדת הרבה פחות טוב עם תמונות של גברים.
טכנולוגיות דיפ פייק חוזרות
ומופיעות בחודשים האחרונים, ובכל פעם הן הולכות ומשתכללות. היכולת ליצור תמונות וסרטונים של אנשים, לשתול בפיהם דברים שלא אמרו או להציגם במצבים מביכים, עלולה לשמש לפשעים מסוגים רבים, מסחיטה ואיומים באמצעות עירום מזויף ועד להטיית תוצאות בחירות באמצעות שתילת טקסטים מזוייפים בפיהם של פוליטיקאים. סכנות הטכנולוגיה כבר הגיעו לדיונים בקונגרס האמריקאי ורבים מתריעים מפני נזקה והמסקנה היחידה: אי אפשר להאמין יותר גם לתמונות ולווידיאו.
אתר Vice, שחקר את אפליקציית Deep Nude לעומק, מצא שהיא עושה שימוש בטכנולוגיה מתקדמת של רשתות עצביות על מנת לבצע עריכת תמונה ולייצר הדמיה את האיברים המוצנעים על בסיס מאגר מידע של יותר מ-10,000 צילומי נשים. התוצאה נראית אכן ריאליסטית ביותר, כאילו האישה הצטלמה בעירום. לפי הבדיקה האפליקציה מבצעת הדמיה מוצלחת בעיקר לתמונות בבגדי ים, והתוצאות הטובות ביותר הושגו בתמונות מתוך אתר Sports Illustrated. בתמונות של נשים לבושות התוצאה נראית מגוחכת קמעה.
מאגר המידע מכיל ככל הנראה רק נשים, שכן אם מנסים לבצע פעולה דומה על תמונה של גבר מתקבלת תמונה של גבר עם איברים נשיים.
השימוש באפליקציה, שאינה זמינה בחנויות הרשמיות של אפל וגוגל, עולה 50 דולר. קיימת גם גירסה חינמית, שבה מטושטשים האיברים שהאפליקציה יצרה. בגרסה בתשלום מופיעה התמונה במלואה עם כתובת FAKE באדום לצידה. האתר הצליח ליצור קשר עם יוצר האפליקציה, שמכנה את עצמו "אלברטו". לטענתו פיתח כלי תוכנה שמבוסס על קוד Pix2pix, קוד פתוח של אלגוריתם שפותח במקור באוניברסיטת בקליפורניה ב-2017. עובדה זו ממחישה שוב, שמחקרים בתחום עיבוד התמונה ודיפ פייק שנעשים למטרות מחקריות מתגלגלים במהירות לשוק הפרטי ומוסבים למטרות אחרות לגמרי.
לדברי המפתח, הוא חקר את הטכנולוגיה מתוך שעשוע ועניין טכנולוגי וניסה לשחזר את חוויית משקפי הרנטגן בספרות מדע בדיוני משנות ה-70. לאחר שמספר סטארט-אפים שלו נכשלו, הוא אומר כי פרסם את DeepNude כדי להרוויח כסף. הוא הוסיף כי האפליקציה עושה מה שניתן לעשות באמצעות תוכנת פוטושופ, רק במהירות רבה יותר. לדבריו הוא מתכוון להרחיב את יכולת האפליקציה ולאפשר גם הפשטה של גברים.
אין דרך למנוע שימוש לרעה בתמונות
דניאל סיטרון, פרופ' למשפט באוניברסיטת מרילנד, שהעידה לאחרונה בקונגרס האמריקאי בעניין תופעת הדיפ פייק, אמרה: "זו פלישה לפרטיות המינית. נכון, זה לא הגוף שלך, אבל אחרים חושבים שהם רואים אותך עירומה. כמו שאמרה לי קורבן של דיפ פייק, זה מרגיש כאילו אלפים ראו אותה עירומה, כאילו הגוף שלי אינו שלי יותר".
אמיר כרמי, מנהל טכנולוגיות בחברת אבטחת המידע ESET בישראל, אומר שכיום לא קיימת דרך למנוע שימוש לרעה בתמונות: "כרגע ההתגוננות הטובה ביותר היא לא להעלות תמונות חושפניות בביקיני באופן ציבורי וחשוף ברשתות החברתיות. אם להיות מעט יותר ריאליים, לפחות יש להגביל את הגישה רק לחברים שלנו". לדבריו, חברות אבטחת המידע טרם התחילו לטפל בפתרונות לזיהוי זיופים בצורה אוטומטית, אך עם כניסת השכלולים בתחום, ניתן להניח כי גם יכולות כאלה יופיעו בקרוב.