זה אמיתי: עוגת שוקולד נמכרה ב-890 שקלים
לכבוד יום השוקולד הבינלאומי: השף-קונדיטור דודו אוטמזגין ייצר מהדורה מוגבלת של 50 עוגות שוקולד מיוחדות, ותג המחיר ליחידה עומד על 890 שקלים. עד כה נמכרה עוגה אחת בסניף ברמת אביב. אוטמזגין: "היו כאלה ששמעו את המחיר והרימו גבה"
לכבוד יום השוקולד הבינלאומי השיק הקונדיטור דודו אוטמזגין את העוגה "Black & Gold", לכאורה עוגת שוקולד, אבל למעשה מדובר בעוגת שוקולד בעלת תג מחיר סנסציוני בהחלט - 890 שקלים.
אוטמזגין יצר 50 יחידות של העוגה המוצעות למכירה בהזמנה מראש בכל 12 סניפי הרשת. עד כה נמכרה היום עוגה אחת בלבד בסניף של הקונדיטוריה ברמת אביב. העוגה נמכרת בקוטר 18 על גבי מגש בציפוי זהב.
זו לא פעם ראשונה שמוצר של אוטמזין נמכר במחיר גבוה בהרבה מהמקובל בשוק: בפורים האחרון נמכרה אוזן המן בודדת של אוטמזגין במחיר של 8 שקלים, ולפני כשנתיים בחנוכה נמכרה סופגנייה אחת במחיר של 100 שקלים.
אז מה יש בעוגה שעולה כל כך הרבה? מה לא - העוגה מורכבת מחמש שכבות: תחתית אפויה של שוקולד מריר ולרונה "Tulakalum 75%"; מעליה שכבת קראנץ' שוקולד מריר ולרונה "Tulakalum 75%" עם פייטה ולרונה (שבבי וופל), שקדים קלויים המיובאים מקנדה, פולי קקאו גרוסים של ולרונה; פרלינה אגוזי לוז 100% המגיעים מצרפת ושבבי זהב 24 קראט; שכבה נוספת של קרמל רך הנעשה בעבודת יד ומשולב בשוקולד ולרונה Tulakalum" 75%", מלח ים אטלנטי וזעפרן המיובא מספרד; שכבה רביעית העשויה מקרם ברולה עם וניל מדגסקר; ושכבה אחרונה העשויה ממוס שוקולד עשיר "Bahiba 46%". הציפוי של העוגה הוא גלסאז' עדין של שוקולד חלב עם דסקיות שוקולד ולרונה "Bahiba 46%" המשלבות בשבבי זהב 24 קראט.
"יש כאלה ששמעו את המחיר והרימו גבה כי הוא נשמע להם מטורף", מספר אוטמזגין, "ויש כאלה שהבינו שזה כנראה משהו מיוחד מאוד".
אז מה הופך את העוגה לכל כך מיוחדת בשביל שהיא תעלה 890 שקלים?
"זו העוגה הכי יקרה שמכרתי. אנחנו מייצרים את העוגה הזאת תחת ההשראה של השוקולד של ולרונה, זה מוצר ספיישל במהדורה מוגבלת. יש בה המון אלמנטים של זהב וגם עצם המחשבה שיש מאחוריה והמרכיבים המיוחדים שבה, הופך אותה לעוגה אחרת לגמרי ומיוחדת מאוד. זה לא מוצר מדף, אנחנו עושים אותה בהזמנה מראש ומורחים עליה את הציפוי הסופי על המקום".