חטפה קלקול קיבה במלון ותקבל 118 אלף ש'
בעקבות ארוחה ב"בית ספר שדה כפר עציון" סבלה אישה מסחרחורות, נפלה וגובסה. בהמשך היא נפצעה שוב בניסיון להגיע להליכון. תביעתה התקבלה
בית משפט השלום בתל אביב קיבל לאחרונה
את תביעתה של אישה בת 63 נגד בית ההארחה "בית ספר שדה כפר עציון", ולפיה ארוחה שבה השתתפה ב-2015 הובילה לקלקול קיבה שבגינו היא נפלה ונפצעה פעמיים. השופטת עידית קצבוי הסכימה שהיה קשר סיבתי בין קלקול הקיבה לשתי הפציעות.
בעקבות זאת היא הגישה את תביעתה לפיצויים נגד בית ספר שדה כפר עציון, שהכחיש שהמזון היה מקולקל, מה גם שהאישה לא צירפה חוות דעת של רופא בתחום הפנימי (אלא רק של אורתופד). בנוסף נטען שבכל מקרה אין קשר סיבתי בין קלקול קיבה לבין נפילתה, היות שהאירוע המתואר אירע יום למחרת הארוחה, וגם משום שלתובעת מחלת רקע.
האירוע הראשון התרחש בבוקר למחרת הארוחה, כאשר התובעת חשה בחילות קשות וסחרחורות, עד שבדרכה לשירותים היא התעלפה ושברה את הקרסול. יומיים לאחר מכן, אחרי ששבה לביתה, היא נפלה בניסיון להגיע להליכון שלה שניצב במרחק צעדים ספורים ממנה. בבית החולים שיבא אובחן שבר בכתף, שהצריך ניתוח, אשפוז ושיקום ממושך של כ-60 ימים.
תביעה
החליק בכניסה למים - מינהלת הכנרת תפצה
עו"ד בוריס סברדליק | פסקדין
רוחץ נפגע בברכו בין השאר משום שלא היה מעקה בטיחות בחוף שקמים. הוא יפוצה ב-103 אלף שקל על הפגיעה במקצועו כמורה לחינוך גופני
בית ההארחה כפר בחבות ביחס לאירוע השני, שאותו כלל לא יכול היה לחזות, בטענה שהתרחש אך ורק כתוצאה מהתנהלות בלתי סבירה של האישה.
לתביעה צורפו תצהירים של בעלה של התובעת ושל שלושה אורחים נוספים, שהצהירו כי גם הם סבלו מקלקול קיבה חריף לאחר הארוחה. ואכן, השופטת קצבוי שוכנעה שהתובעת הוכיחה כי בית ההארחה הגיש אוכל שגרם לקלקול קיבה, ובהמשך להרגשתה הרעה שבסופו של יום גרמה לנפילתה.
מעבר לכך שעדי התביעה עוררו רושם אמין ומסרו עדויות עקביות, השופטת הבהירה כי בית ההארחה יכול היה בקלות להזמין אורחים אחרים שסעדו באותה ארוחה על מנת לסתור את הגרסה בדבר קלקול קיבה "המוני", אולם הוא לא עשה זאת, ואף לא ברור אם ערך בירור כלשהו.
"הנתבעת שתקה בכל הנוגע להתנהלותה ולמסקנותיה לעניין זה ובכך חיזקה את הנטען על ידי התובעת - כי סעודת השבת שהוגשה במקום ושלאחריה סבלו רבים מהאורחים מתופעות של קלקול קיבה, היא שגרמה לקלקול הקיבה הנטען", נכתב בפסק הדין שבו צוין גם שיכולתה של התובעת להציג חוות דעת מקצועית בקשר לאוכל שהוגש היא קלושה.
בהמשך קבעה השופטת כי בית ההארחה אחראי גם לאירוע השני, בין היתר משום שישנו קשר סיבתי מובהק בין הפציעה בקרסול לבין נפילתה השנייה של האישה. עם זאת, יוחסו לתובעת 30% מן האשמה לנפילה זו, כיוון שהייתה צריכה להיות זהירה יותר במצב שבו רגל אחת שלה מגובסת, ולהיעזר באנשים אחרים.
לאחר שהעריכה את נזקיה שכללו הפסדי שכר, אובדן כושר השתכרות, וכן כאב וסבל, חויב בית ההארחה לשלם לתובעת פיצוי בסך 117,810 שקל, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בשיעור של 23.4%.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד זהבה סלמון עוסקת בנזיקין
- הכותבת לא ייצגה בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים