שתף קטע נבחר
 

הקול נפלא

לפני ארבע שנים הוא צמרר את שרית חדד בביצוע של "יש בי אהבה". מאז הוא הוציא שירים שזכו לעשרות אלפי צפיות, הופיע על עשרות במות וזכה לייצג את ישראל באירוויזיון ג'וניור לילדים 2018. פרויקט "בוקר טוב יותר" בשיתוף "ידיעות אחרונות", ynet ותלמה יצא לפגוש את נועם דדון (13)

בשיתוף תלמה

 

צילום: שמוליק דודפור

צילום: שמוליק דודפור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בעידן שבו כל ילד רוצה להיות כוכב, נועם דדון (13) מירוחם הוא משב רוח מרעננת. בגיל 9 וחצי הוא היה אמיץ מספיק כדי להיבחן באודישן לעונה השלישית של התוכנית המוכרת "בית ספר למוזיקה", התקבל, ובעזרתה של המנטורית והזמרת שרית חדד – שלא חסכה ממנו במחמאות עוד באודישן עצמו – הגיע למקום השני.

 

מאז עברו כמה שנים טובות. דדון הספיק להוציא כמה שירים לרדיו, ומעבר לתחזוק עמוד יוטיוב עם אלפי עוקבים, הוא עובד מאוד קשה כדי לתחזק את כישרון השירה הגדול שלו – שהביא אותו לאחרונה לבמה הגדולה באירוויזיון 2018 לילדים.

 

נועם דדון (צילום: יאיר שגיא)
נועם דדון(צילום: יאיר שגיא)

אז איך נראים חיים של זמר מצליח בגיל 13?

"אני קם בשמונה בבוקר והולך לבית־הספר, חוזר בסביבות שתיים וחצי, אוכל והולך לנוח. בסביבות שמונה בערב אני יוצא להופעה: חתונות, בר מצווה, בת מצווה, מה שיש לי באותו יום. אני מופיע, ובדרך חזרה הביתה הולך לישון ברכב, מגיע הביתה והולך לישון כמו שצריך כדי לקום למחר בבוקר כרגיל לבית־הספר. בימים שבהם אין לי הופעה אני מתאמן באולפן הביתי שלי".

 

מתי הבנת שהשירה היא לא רק תחביב?

"שרתי מאז שהייתי ילד קטן, מגיל חמש. בגיל תשע וחצי החלטתי לנסות ולהתקבל ל'בית־ספר למוזיקה' כשנפתחה ההרשמה, והצלחתי. בעקבות הותכנית קיבלתי המון הזמנות להופיע על במות, אני שר בחופות, חתונות ואירועים אחרים ברחבי הארץ".

 

"האודישן שלו בתוכנית תפס המון אנשים", מספר דוד דדון, אביו של נועם, "זה היה אחד האודישנים הכי מרגשים והכי יפים שהיו אי פעם. הוא נתן להמון אנשים רגע של נחת, אפילו עם כמה דמעות".

 

ואחרי לא מעט במות שאותן נועם הספיק לטרוף, בשנה שעברה הוא עלה על אחת מהגדולות בעולם: במת האירוויזיון לילדים, שם קטף את המקום ה-14 בתחרות עם השיר המקורי "ילדים כאלה".

 

"אני זוכר שעליתי לבמה בחזרה הראשונה – והרגשתי שעוד שנייה אני בורח", מספר נועם. "אתה עומד מול במה ענקית, 16 אלף איש עם מצלמות ופלאשים. זה היה מלחיץ וזה משהו שלא חוויתי לפני. אבל כשאני מסתכל על זה עכשיו – זו הייתה חוויה מהממת".

   (צילום: יאיר שגיא)
(צילום: יאיר שגיא)

גם השחקן, הזמר ומורו של נועם לפיתוח קול, בני נדלר, צופה לנער עתיד מזהיר. "הכרתי את נועם לראשונה ב'בית־ספר למוזיקה'. הגיע ילד שקט נורא, שמדבר כמו ציפור. אתה לא יודע איך לאכול את זה ואיך לתקשר איתו בהתחלה. אבל ברגע שהוא פתח את הפה – כל ההפקה נמסה. הצניעות שלו, הנשמה והרגש הגדול שלו שבו את הלב של כולנו. רק לאחרונה הוא התחיל ללמוד לנגן על פסנתר וכבר הוא שולט בו איכשהו ומתקדם. הוא תלמיד מאוד רציני. אני צופה שהוא יהיה זמר גם כשהוא יהיה גדול".

 

מאחורי כל ילד כוכב עומדת לרוב משפחה שמספקת לו את התנאים להצליח. אנחנו שואלים את אביו של נועם, דוד, אם יש לו טיפ להורים. "לא לדחוף את הילד שלך רק בגלל שאתה רוצה שהוא יגיע למשהו", הוא עונה, "אם הילד באמת מוכשר, מקצוען וטוב, אז תשקיעו בו. אבל אם לא, פשוט תעצרו את זה כי אתם עושים רק נזק לילד אחר כך. הוא ייכשל ויתאכזב. אחרי ההשתתפות של נועם ב'בית־ספר למוזיקה' הבנתי שהוא לא רק שר טוב – אלא שיש לו כישרון אמיתי, ואז קיבלנו את ההחלטה להשקיע בו. הוא התחיל לקבל שיעורי פסנתר, השקענו בחדר חזרות ויש לו אולפן הקלטות בבית שבו הוא עובד, עם כל הציוד שדרוש כדי להתאמן ולהקליט שירים".

 

  (צילום: יאיר שגיא)
(צילום: יאיר שגיא)

ונועם, מה הטיפ שלך לילדים אחרים שרוצים להצטיין?

"מבחינתי, השקעה והתמדה. צריך מאוד לרצות את זה. אם אתה לא רוצה לעשות משהו, כנראה שזה לא משהו שאתה צריך לעשות. מאז שיש לי אולפן, התחלתי ללמוד לנגן על פסנתר שזה דבר שמאוד רציתי וככה אני מתקדם ומתמקצע. אני לא רואה את עצמי עושה משהו אחר חוץ ממוסיקה, זה מה שאני רוצה לעשות ואעשה בחיים".

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף תלמה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
נועם דדון
צילום: יאיר שגיא
מומלצים