3 מתכוני דגים
מתכננים להכין דגים לשבת או לחג? אל תפספסו את שלושת המתכונים שתוכלו להכין בבית בקלות: לברק שלם במלח, חריימה לוקוס וגם פילה דניס ברוטב יין לבן
דג זה חומר גלם אהוב על הישראלים. אולי זה בגלל שישראל שוכנת על חופי הים התיכון, וזה אמור להיות חומר גלם זמין וטרי, ואולי רק כי דג זה פשוט בריא וגם טעים. אבל כך או כך, מנות של דגים מככבות בכל המטבחים העדתיים שלנו - למרוקאים יש חריימה, לפולנים יש גפילטע פיש, למרוקאים יש מרק דגים והרשימה עוד ארוכה. אז ממי נלמד להכין דגים? מאלה שמכירים אותם הכי טוב.
עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אתכם:
- "בני הדייג זה שם שכל הזמן מחפשים"
- השף ויקטור גלוגר נפרד מ"קלואליס" אחרי 18 שנה
- זאת לא מסעדה, זאת חנות
אז על אף שהוא כבר אינו חלק פעיל מניהול המסעדות שלו, בני רבא, AKA בני הדייג, עדיין מבשל להנאתו את התוצרת הימית אותה הוא כל כך אוהב. עכשיו, הוא מנדב שלושה מתכוני דגים שלא ידרשו מכם עבודה רבה מידי ויכולים להשתלב נפלא בתפריט החג שלכם או בארוחת ערב שבת.
לברק שלם במלח
המצרכים (ל-2 מנות):
1 יח' דג לברק שלם (אפשר להחליף את הלברק בדג מסוג בר ים)
400 גר' מלח גס
אופן ההכנה:
- חורצים שני פסים עם סכין לאורך הדג.
- מרטיבים מעט את המלח, מפזרים אותו מעל הדג ומהדקים היטב כך שכל הדג יהיה מצופה במלח.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות.
- לאחר האפייה, מוציאים את התבנית מהתנור ושוברים את המלח בעזרת פטיש מטבח או בעזרת כל כלי חזק אחר, ומגישים.
חריימה לוקוס בסגנון טריפוליטאי
המצרכים (ל-6-5 מנות):
6 חתיכות דג לוקוס
לתבשיל -
שיניים מראש שום אחד
1 כוס שמן, לטיגון
1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף פפריקה חריפה
3 כפות רסק
1 כפית קימל
1 כפית כמון
מלח - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מכינים את התבשיל - בסיר רחב עם שמן מערבבים את השום עם הפפריקה המתוקה והחריפה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הרסק, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד להסמכה של הרוטב.
- מוסיפים פנימה את הקימל והכמון, ומערבבים היטב.
- מניחים בתוך הסיר את הדגים בזהירות, מוסיפים 2 כוסות מים, מכסים את הדגים ברוטב וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות על אש בינונית.
פילה דניס ברוטב יין לבן
המצרכים (ל-2 מנות):
1 פילה מדג דניס
לרוטב -
1/2 כוס יין לבן
2 כפות חמאה גדושות
1/2 כף שום כתוש
מלח, פלפל
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב - למחבת מחוממת יוצקים חצי כוס יין לבן, ומערבבים קלות.
- מוסיפים 2 כפות גדושות של חמאה, מערבבים עד להמסה ומוסיפים פנימה את השום הכתוש, המלח והפלפל לפי הצורך ואת הפטרוזיליה. מקפיצים את כל המרכיבים במחבת במשך כמה דקות, ומכבים את האש.
- צולים את הדג - על גריל מחומם צולים את הדג משני הצדדים במשך כשתי דקות בכל צד.
- הגשה - מסדרים את הדג בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב החם ומגישים מיד.
בני רבא הוא הבעלים של רשת המסעדות "בני הדייג", המתכונים באדיבות מסעדת "בני הדייג" M הדרך