תביעה: ביה"ח לא זיהה קיסם ארוך שחדר לרגל
מטופל טוען שבמשך יותר משנה כשלו צוותים מרמב"ם ומבני ציון לזהות קיסם באורך 4 ס"מ, ולדבריו נגרמה לו נכות. משרד הבריאות: הוא קיבל טיפול נכון
בתביעה שהוגשה לאחרונה נגד משרד הבריאות וחברת הביטוח "ענבל" נטען לרשלנות חמורה של הצוותים הרפואיים בבתי חולים רמב"ם ובני ציון שבחיפה: תושב הצפון שהגיע בדצמבר 2015 לבית החולים רמב"ם לאחר שדרך על חפץ, לא זכה לפעולות האבחון הנדרשות, ורק לאחר כשנתיים אובחן בכף רגלו השמאלית קיסם שיניים שלם באורך ארבעה סנטימטר.
עוד נטען כי הרופאים שטיפלו בתובע לא היו אורתופדים או כירורגים, ולא התייעצו עם מומחים בתחומים אלה טרם החלטתם על שחרורו. ואכן, מצבו של התובע החמיר. בינואר 2016 הוא פנה לראשונה לבית החולים בני ציון, וגם שם - לאורך עשרות ביקורים ואשפוזים שכללו שלושה ניתוחי הטריה (ניקוי וחיטוי הפצע) מיותרים תחת הרדמה כללית – לא עלו על קיומו של הגוף הזר, והמשיכו בטיפול השמרני אף שהיה ברור בשלב זה כי הוא לא עוזר.
בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד רועי לביא נטען שהצוות הרפואי ברמב"ם התעלם מהתלונה הברורה על חדירת גוף זר לרגל, ושחרר את התובע עם טיפול אנטיביוטי שמרני לאחר צילום רנטגן בלבד. זאת חרף העובדה הידועה שצילום כזה לא שולל קיומו של גוף זר והיה צורך בביצוע פרוצדורת אקספלורציה, שמשמעה חקירת הפצע וחשיפת מקום החדירה, לרבות בדיקות הדמיה.
רפואה משפטית
טיפול שיניים רשלני במיוחד. הפיצוי: 900 אלף ש'
עו"ד יוסי ניזרי | פסקדין
רופא עקר למטופלת 8 שיניים קדמיות ללא צילומים, סיפק שתלים משומשים והתעלם מכך שהיא חולת סוכרת. שופטת קבעה: זו התנהלות פושעת
בתביעה נטען כי התיעוד הרפואי העלה שהתובע הופנה לראשונה לבדיקת MRI שחשפה את הגוף הזר רק באפריל 2017 – שנה וארבעה חודשים אחרי האירוע. בתקופה זו סבל התובע מכאבים עזים, ונאלץ לשווא לעבור ניתוחים חוזרים ואשפוזים ממושכים תחת טיפולי אנטיביוטיקה ורידית שלא הועילו.
אם לא די בכך, נטען, הרשלנות נמשכה גם כשקיומו של הגוף הזר כבר היה ברור ואף אומת בבדיקת MRI נוספת. כך, במקום לבצע ניתוח דחוף, הצוות הרפואי התעלם מתוצאות הבדיקות ורק כארבעה חודשים מאוחר יותר (אוגוסט 2017) עבר התובע ניתוח שבמסגרתו הוצא מכף רגלו השמאלית קיסם שיניים מעץ באורך ארבע סנטימטרים.
בתביעה נטען כי משרד הבריאות אחראי לטיפולים הרשלניים שבוצעו בתובע בבתי החולים השונים, והובילו אותו "במשעול סבל וייסורים" שהותיר אותו עם נכות רפואית קבועה. בחוות דעת רפואית של ד"ר דניאל משה, כירורג ואורתופד בכיר, שצורפה לתביעה, צוין במפורש כי ההתנהלות מעידה על רשלנות וחריגה מפרקטיקה רפואית מקובלת, וכי לו היו מבצעים מלכתחילה את פרוצדורת האקספלורציה היו מגלים את הקיסם כבר בביקור הראשון.
עוד נטען כי בתי החולים לא ניהלו רשומות רפואיות מסודרות והפרו את חובותיהם לפי חוק זכויות החולה והנחיות משרד הבריאות.
התובע דרש פיצויים על הנזקים הרפואיים והכלכליים שנגרמו לו כתוצאה מהרשלנות החמורה, על פגיעה באוטונומיה, וכן פיצוי עונשי על ההתנהלות מפרת החוק.
בכתב ההגנה שהגיש משרד הבריאות באמצעות עו"ד מאיה אופק ועו"ד פנינה עזריה התבקש בית המשפט לדחות את התביעה על הסף. משרד הבריאות הכחיש את הטיעונים כנגד ההתנהלות בבתי החולים וטען כי התובע קיבל טיפול נכון ומתאים על ידי רופאים מקצועיים ומוכשרים, שפעלו כחוק ובהתאם לפרקטיקה המקובלת.
עוד צוין כי במהלך ניתוחי ההטריה כן בוצעה בתובע אקספלורציה אלא שהיא לא העלתה ממצא של גוף זר. רק לאחר בדיקת MRI שבוצעה בפעם השנייה התגלה גוף זר בעומק הרקמות, ומרגע זה התובע נותח והקיסם הוצא.
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד רועי לביא
- ב"כ הנתבעים: עו"ד מאיה אופק ועו"ד פנינה עזריה
- הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים