עזב עם אישה אחרת - ותבע שכירות מגרושתו
גבר תבע מאשתו לשעבר דמי שימוש בדירה המשותפת בסך 120 אלף ש' וטען שנאלץ לעזוב כי היא הייתה אלימה כלפיו. אבל ביהמ"ש חשב אחרת
בית המשפט למשפחה בירושלים דחה לאחרונה
תביעה שהגיש גבר גרוש נגד אשתו לשעבר בדרישה שתשלם לו דמי שכירות של 120 אלף שקל, עבור התקופה שבה התגוררה בדירתם המשותפת לאחר הפרידה. השופט פליקס גורודצקי קבע שהתובע עזב מיוזמתו את הבית לטובת מערכת יחסים עם אישה אחרת, וגם עיכב את הליך פירוק השיתוף בנכס.
אולם לטענת הבעל, מאז היא מסרבת להעביר לו את הכספים שמגיעים לו בגין חלקו בדירה, ובמקביל עושה בדירה שימוש בלעדי ולא משלמת לו דמי שכירות. הוא ציין שכבר מתחילת הקשר חייהם לא התנהלו על מי מנוחות והאישה נהגה כלפיו באלימות שהחריפה עם השנים. בנסיבות אלה חייו הפכו "לגיהנום" ולא נותרה לו ברירה אלא לעזוב.
בני הזוג נישאו ב-2008 ורכשו יחד דירה. לאחר הגירושין הגיש הבעל תביעה לפירוק השיתוף והוחלט שהדירה תימכר למרבה במחיר. ביולי 2017 התקיים מכרז בין מציעים שונים והאישה זכתה.
דיני משפחה
אחרי 4 שנים: הבגידה הוכחה והבעל חויב בגט
מערכת פסקדין
גבר הכחיש שהוא חי עם מאהבת וביקש שלום בית, אך בבית הדין התגלה שמטרתו הייתה לגרום לאשתו לוותר על כתובה של 10 מיליון דולר
מנגד טענה האישה שעשתה את כל שנדרש על מנת להוציא לפועל את מכירת הדירה, אך הבעל עיכב את ההליך בין היתר בכך שסירב לחתום על הסכם המכר. לדבריה הוא עזב את הדירה מרצונו עוד לפני הגירושין לטובת מערכת יחסים עם אישה אחרת. היא הכחישה שנהגה באלימות, וצירפה ראיות שלפיהן האלימות הייתה מצד הבעל.
ואכן, השופט פליקס גורודצקי דחה את התביעה. הוא הבהיר שקיימת הנחה שלפיה בן זוג שעוזב דירה משותפת מסכים לשימוש שעושה בן הזוג האחר ומוותר על דמי השימוש.
לצד זאת, הפסיקה הכירה בכך שלעתים העובדה שאחד מבני הזוג עוזב את הבית המשותף בתקופה הקשה של פירוק הקשר לא מעידה שהוא מוותר על זכויותיו "מעתה ועד עולם". במקרים אלה על בן הזוג שמבקש דמי שימוש מהצד השני להוכיח שהייתה מניעה אמיתית שבגללה הוא לא יכול היה לגור בדירה.
בפסק הדין צוין שהבעל לא הוכיח שנאלץ לעזוב את הדירה בשל אלימות האישה וניכר מהראיות כי דווקא הוא היה אלים כלפיה. כמו כן, עולה מהראיות שהוא עזב את הדירה מרצון לטובת חיים משותפים עם בת זוג חדשה.
השופט הוסיף כי אמנם הגשת תביעה לפירוק שיתוף מהווה בדרך כלל ראיה לכך שבן הזוג אינו מסכים לשימוש הייחודי שעושה בן הזוג השני בדירה. עם זאת, אף שהבעל תבע פירוק שיתוף, אין מקום לחייב את האישה בדמי שכירות ממועד זה מכיוון שהוא עיכב את מכירת הדירה.
נקבע שאין מקום לחייב את האישה בדמי שכירות החל ממועד הגשת התביעה מאחר שהבעל לא עתר למינוי שמאי ולמעשה לא הוכיח מה גובה דמי השכירות שניתן לקבל על הדירה. הבעל חויב בהוצאות בסך 20 אלף שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד שרון בר צבי
- ב"כ הנתבעת: עו"ד כרמל ורסנו
- עו"ד אלה שינפלד עוסקת בדיני משפחה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים