שתף קטע נבחר

 

באיחוד האמירויות הכריזו: נבנה בית כנסת ראשון

תחת השם "בית משפחת אברהם" תקים המדינה המוסלמית מרכז דתי שיכלול בית כנסת רשמי, וגם כנסייה ומסגד. הבנייה תושלם ככל הנראה בשנת 2022, ותשמש את הקהילה הקטנטנה של היהודים החיים באזור - רובם למטרות עבודה

בית כנסת יהודי ראשון מסוגו יבנה באבו דאבי: הבנייה בבית הכנסת הרשמי הראשון של איחוד האמירויות הערביות תחל בשנה הבאה ותושלם עד שנת 2022, כך על פי דיווחי התקשורת המקומית.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

בית הכנסת יהיה חלק ממתחם רב-דתי תחת השם "בית משפחת אברהם", שיכלול גם מסגד וכנסייה. על הקמת המתחם הוחלט בחודש בפברואר, לאחר הביקור ההיסטורי של האפיפיור פרנציסקוס באיחוד האמירויות, אז גם פורסמה לראשונה כאן ההכרה של האמירויות בקהילה היהודית במקום. כעת מדווחים בכלי התקשורת של אבו דאבי על הבנייה ומועד הסיום שלה.

 

קיראו עוד בערוץ היהדות : 

 

באיחוד האמירויות מנסים לשדר חזות של מרכז דתי סובלני, התומך בחופש הדת וברב-תרבותיות. המבקרים טוענים כי מדובר במראית עין, שכן הממשלה המוסלמית לא מתירה כל אופוזיציה וסופגת ביקורת מצד ארגוני זכויות אדם על כליאתם של אקטיביסטים.

  

עד כה - חיו מתחת לרדאר

אף על פי שבית הכנסת יהיה הראשון באופן רשמי שייבנה על ידי השלטונות באיחוד האמירויות, כבר כיום ישנה קהילה יהודית קטנה שהקימה בית כנסת פרטי בבית בדובאי לצורך קיום תפילות. לפני כתשעה חודשים נחשף כאן דבר קיומו לראשונה, לאחר שהקהילה חנכה אותו רשמית. רבים בקהילה היהודית המקומית ששמרו לאורך השנים על דיסקרטיות, היו מעדיפים להמשיך בדרך הזו. דעת הקהל במדינה היא ברובה פרו-פלסטינית וישנם מקומיים אשר רואים בחימום היחסים עם ישראל סוג של בגידה. עם זאת, כפי שאמר אז אחד מחברי הקהילה - עורך הדין רוס קריאל - "אני מרגיש שהשלטונות היו רוצים שנרגיש בנוח ושנוכל להתפלל בה בגלוי וללא הסתרה". 

 

יהודי בטלית, נוצרים והינדואיסטים בספר הסובלנות של האמירויות ()
יהודי בטלית, נוצרים והינדואיסטים בספר הסובלנות של האמירויות

 

בשבתות ובחגי ישראל מתאספים בווילה כמה עשרות מתוך כ-150 חברי הקהילה היהודית, לתפילה ואירועים משותפים. לקהילה עצמה אין רב, אך יש לעיתים ביקורים של רבנים שמגיעים למקום. לאחר התפילה, שכוללת גם ברכה לשלומו של נשיא דובאי, מתיישבים הנוכחים לסעודת שבת הכוללת חמין מסורתי – אם כי ללא בשר, מכיוון שלא ניתן להשיג בשר כשר במדינה.  

 

כיום יש קהילה יהודית מוכרת גם בבחריין, המונה 37 יהודים בסך הכול. "יש להם בית כנסת שלא מתפקד", סיפר בעבר הרב מארק שנייר, "אבל מלך בחריין והחצר המלכותית מינו אותי ליועץ המיוחד למלך, ואחד מתפקידיי כרגע זה לעזור לבנות חיים יהודיים בבחריין".

 

הרב שנחשב לבן בית בארמונות המרץ הפרסי, ועומד בראש הקרן להבנה בין-דתית יהודית-מוסלמית - סיפר בחודש פברואר ל-ynet כי "אף אחד לא באמת יועד כמה יהודים חיים פה, אבל עכשיו הם יוכלו לקיים מפקד. אני שמעתי על מספרים שנעים בין 150 משפחות ועד 2,000-3,000 איש. מעכשיו הקהילה היהודית באיחוד האמירויות לא תהיה עוד מתחת לרדאר, אלא עובדה פומבית".

 

לדבריו, הקהילה היהודית בדובאי היא קטנה מאוד אבל דינמית, צעירה וגדלה. "לא מדובר רק בקהילה של יהודים שגרים פה, אלא גם ביהודים שמעורבים בעסקים ובמסחר כאן, בדובאי ואף באבו דאבי". את ההכרה בקהילה היהודית הגדיר אז "צעד היסטורי חשוב מאוד לא רק באמירויות, אלא במפרץ הפרסי כולו".

 

רוב התושבים - עובדים זרים

בתי תפילה רשמיים אחרים שאינם מוסלמים במדינה כוללים כנסיות נוצריות, מקדש הינדי ומקומות התאספות לתפילה משותפת של בני הדת הסיקית (סיקו גורדארה). רוב האנשים החיים באיחוד האמירויות הערביות הם עובדים זרים, והקבוצה הגדולה ביותר בה הודית. משגרירות הודו באבו דאבי נמסר כי כ -2.6 מיליון הודים חיים באיחוד האמירויות, וחלקם באוכלוסייה הוא כ -30%.

 

לאיחוד האמירויות אין יחסים דיפלומטיים עם ישראל, אם כי פוליטיקאים ישראלים ביקרו במדינה בכדי להשתתף באירועים בינלאומיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתחם תפילה ליהודים נוצרים ומוסלמים
מומלצים