תשלם לגרוש שלה על מגורים בנחלה המשותפת
האישה המשיכה להתגורר בנחלה שהייתה שייכת להורי בעלה לשעבר. ביהמ"ש הורה על פירוק השיתוף בנכס, ובמקביל האישה תשלם על 5 שנים
בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה הכריע לאחרונה
בתביעות הדדיות בין בני זוג שהתגרשו ב-2008 ומנהלים מחלוקת על פירוק הנחלה שהייתה של הורי הבעל, ומאז האישה המשיכה להתגורר בה: השופטת אילת גולן-תבורי הורתה על פירוק השיתוף בנחלה, ובינתיים האישה תשלם על השימוש בה מ-2014.
האישה טענה מנגד כי לאורך השנים עיכב הבעל את התהליך ולא הבהיר שהוא רוצה בפירוק שיתוף, ומטרתה האמיתית של תביעתו היא לסחוט ממנה כסף ולשלול את זכותה לרכוש את חלקו. לדבריה, השטח החקלאי מושכר לצורך סילוק חובות משותפים של השניים. היא ביקשה לאפשר לה לרכוש את הנחלה תוך קיזוז כל הרכיבים שבהסכם הגירושין ממחיר הרכישה.
בהסכם הגירושין נקבע שהאישה תהיה רשאית להמשיך לגור בנחלה המשותפת עד מות אמו של הבעל, ולאחר מכן יבוצע פירוק שיתוף. ב-2013 הלכה האם לעולמה אולם המצב נותר כפי שהיה. בתביעתו טען הבעל שגרושתו ממשיכה לגור בנחלה ללא רשות ומונעת את פירוק השיתוף. לדבריו, חרף הצהרתה היא לא רכשה את חלקו בקרקע וגם לא משלמת על השימוש שהיא עושה בינתיים בנחלה ששייכת גם לו.
דיני משפחה
האם הפסידה: הבת תתחנך במסגרת חילונית
עו"ד סיגלית יפה | פסקדין
אישה דתייה העלילה על בעלה לשעבר החילוני שפגע מינית בבתם. לאחר שהתבררה האמת והילדה הורחק מהאם, התעוררה המחלוקת לגבי אופי ביה"ס
השופטת גולן-תבורי הגיעה למסקנה שהאישה ידעה שהבעל רוצה בפירוק שיתוף ואינו מעוניין לרכוש את חלקה, לנוכח התכתבויות ביניהם מתחילת 2014 שמוכיחות זאת. יתרה מכך, ב-2015 הורה בית המשפט מפורשות על פירוק שיתוף, אולם הדבר לא בוצע לנוכח טענות של האישה לגבי שווי החלקה, ובקשתה לאפשר לה לקזז ממחיר הרכישה מס שבח עתידי.
בתגובה לכך טענה האישה שיש לקזז מס שבח גם אם כיום השניים פטורים ממנו, שכן ייתכן שהיא תחויב בו בעתיד כשתמכור את הנכס לצד שלישי.
השופטת הבהירה כי פרשנות זו אינה עולה מהסכם הגירושין. היא הזכירה שאף אחד לא כופה על האישה לרכוש את חלקו של הבעל, אולם אם היא עושה זאת, הוא לא צריך לקבל היום פחות ממה שמגיע לו, בגלל עסקה שאולי תיעשה בעתיד. לפיכך ניתנו לאישה 60 יום לרכוש את חלקו של בעלה לשעבר, ואם לא תעשה זאת - הנכס יימכר בשוק החופשי.
עוד נקבע כי האישה אמנם לא צריכה לשלם על המגורים בבית בתקופה שעד למות האם ב-2013 , משום שכך נקבע בהסכם הגירושין.
לעומת זאת, צוין כי לגבי התקופה שלאחר מכן אין פטור בהסכם, ועל האישה לשלם לתובע על השימוש בנכס מ-2014 ועד היום, בסכום שייקבע בחוות דעת שמאי.
לצד זאת קיבלה השופטת באופן חלקי תביעה שהגישה האישה וקבעה כי על הבעל להעביר לה 50% מכספי הפנסיה שקיבל מאז החתימה על הסכם הגירושין ועד היום. לעניין זה מונה רו"ח שיבחן את תלושי הפנסיה אל מול התשלומים שהאיש העביר בפועל, לאחר שהודה כי השמיט את חלקם.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד ברק רון
- ב"כ הנתבעת: עו"ד ניבה דורסט, עו"ד זיו-אב
- עו"ד גד שמגר עוסק בדיני משפחה
- הכותב לא ייצג בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים