לפני היום הגדול: לבקש סליחה מהמתים
רגע לפני היום הקדוש ביותר בלוח השנה, יפקדו המוני יהודים את בתי העלמין ברחבי הארץ: "זה זמן לסגירת מעגל עם היקרים לנו. הנשמה מרגישה שביקרנו אותה"
לבקש סליחה מהמתים: רגע לפני הדד-ליין הסופי למחילה, יום הכיפורים שיתחיל לפנות ערב מחר (ג'), וכמדי שנה, יעלו לבתי העלמין הפזורים בארץ נשים וגברים כאחד. הם יבקרו את יקיריהם, ינקו את המצבה ואולי אף ישאו תפילה ויבקשו שיהיו מליצי יושר עליהם ביום הדין.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>
"בהיבט היהודי יש מקום בערב יום כיפור, כמו בערב ראש השנה, להגיע לבתי הקברות", מספרת אור פירון זומר בראיון לאולפן ynet. "בהיבט הישראלי והלא-דתי, היום מסמל מעין סגירת מעגל ובקשת סליחה מאנשים חיים ומאנשים שנפטרים.
"אנחנו רואים את זה בהמון מפגשים עם משפחות: פתאום אתה חושב על איך היית בתור אח, בן זוג - ואפילו הורה. את מרגישה שזה הזמן לבקש סליחה על מה שהיה". בקטגוריה שלישית מונה פירון, מפיקת הלוויות, אזכרות ושבעה, את חללי מלחמת יום כיפור".
קיראו עוד בערוץ היהדות :
- בכירי האמנים חבשו כיפה: "זה געגוע שלא ידענו שקיים בתוכנו" התעללות רוחנית: "רציתי לצום, הוא הכריח אותי לבשל"
- "סקרן לגבי השורשים שלי": הקיבוצניק החילוני שמצלם בתי כנסת בכל העולם
/ y+
נשמה שהגיעה לביקור
"כשאדם נפטר, תפילת הקדיש אמורה להעלות את הנשמה למעלה. לאנשים מסויימים יש אמונה שקיימים זמנים מיוחדים שבהם הנשמה יורדת למטה. היא רואה שאכפת לנו וביקרנו אותה", מוסיפה זומר. "לפני שעולים לקבר, כדאי להבין את הסיבות.
"כשמגיעים לקברים של היקרים לנו, הייתי ממליצה להסתכל על קברים מזדקנים, מאובקים, שכבר לא מגיעים לפקוד אותם. אם שמת אבן על מצבת יקירך, אפשר לשים אבן על הקבר הזה, שנראה שאיש כבר לא מגיע אליו".