שתף קטע נבחר

 

בית הכנסת של הלהט"ב: 4,000 מתפללים במרכז מנהטן

עם מדיניות של "דלת פתוחה לכל אחד", ובלי לגבות כסף על ההשתתפות בתפילות - מגיעים אלפי יהודים מרקעים שונים לבית הכנסת של הקהילה הלהט"בית הגדולה בעולם: "אנחנו שמים דגש על פתיחות ורוחניות", אומרת הרבה שרון קליינבאום

 

בפריים לוקיישן במרכז מנהטן, ניו-יורק, פעיל אחד מבתי הכנסת המיוחדים ביותר בעולם – בית הכנסת המרכזי של הקהילה הלהט"בית. הקהילה עצמה נקראת "בית שמחת תורה", והיא נוסדה כבר בשנות ה-70 על ידי 12 גברים הומוסקסואלים שחיפשו מקום להתפלל בו.

 

<< כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. היכנסו >>

 


 

קפיצה אל שנת 2019 מגלה בית כנסת פעיל מאוד עם אלפי מתפללים ופעילויות שיא סביב חגי תשרי. "מאז שנוסדה הקהילה יש לנו מדיניות של דלת פתוחה", מספרת הרבה שרון קליינבאום, ממנהיגות הקהילה. "כל כך הרבה בתי כנסת מוכרים כרטיסים עבור התפילות בחגים, אבל אנחנו מקפידים על כניסה חופשית לכל אחד".

 

"גם סטרייטים מוזמנים"

את יום כיפור יציינו בבית הכנסת עם כ-4,000 מתפללים, ודגש על תפילות מלאות במוזיקה, רוחניות והרגשת קהילתיות. "אני חושבת שהדבר הכי חשוב אצלנו הוא הפתיחות והרוחניות", אומרת הרבה קליינבאום.

 

   ( )

"כולם מוזמנים, ויש לנו אנשים מרקעים יהודיים שונים ועם העדפות מיניות שונות. חלק מהקהילה להט"בים וחלקם סטרייטים, אבל מה שחשוב הוא שכולם יכולים לבוא ושכולם מרגישים בנוח".

 

לדבריה, "אלה ימים שבהם אני קוראת לחברי הקהילה לחשוב על מה הם עברו השנה והיכן הם היו - לא רק גיאוגרפית, אלא גם ובעיקר מבחינה רוחנית. אני רוצה שכל אחד יחשוב האם הוא התקדם להפוך לאדם שהוא רוצה להיות. באיזה אופן הם רוצים שחייהם ישתנו - וכיצד הם מתכוונים לפעול כדי שזה יקרה".

 

 

לפני תפילת "כל נדרי" תיערך במקום סעודה מפסקת גדולה, ובמהלך יום כיפור תפעיל הקהילה מספר סדנאות המיועדות לילדים ומחולקות על פי גיל. ההפעלות כוללות תפילה מותאמת, תקיעה בשופר וסיפורים הרלוונטיים לימי החגים.

 

תרומות בסך 23 מיליון דולר

המשכן החדש-יחסית של הקהילה, שנחנך בשנת 2016, נבנה מכספי תרומות של אלפי אנשים. בעבר פורסם כי בסך הכל גויסו 23 מיליון דולר, כאשר חלק מהתורמים נתנו כמיליון דולר בעצמם - ואחרים תרמו סכומים קטנים יותר.

 

  (צילום: אסטבן קוריאל Esteban Kuriel)
"כל כך הרבה בתי כנסת מוכרים כרטיסים עבור התפילות בחגים, אבל אנחנו מקפידים על כניסה חופשית לכל אחד"(צילום: אסטבן קוריאל Esteban Kuriel)

 

בעת הפתיחה הסבירה הרבה קליינבאום שהמרכז יהווה מקום מפגש לפרויקטים רבים כמו מפגשים של "נוער יהודי גאה" - וסדנאות בנושאי יהודים מרקעים שונים.

 


 

יום כיפור בערוץ היהדות :

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסטבן קוריאל Esteban Kuriel
"בית שמחת תורה"
צילום: אסטבן קוריאל Esteban Kuriel
מומלצים