הכירו: בית הכנסת הגדול בעולם לקהילה הלה"טבית
עם אלפי חברים, 20 שנות פעילות ותרומות בגובה 23 מיליון דולרים, נחנך לאחרונה בית הכנסת הגדול והמרכזי ביותר בעולם של הקהילה הלהט"בית. הלוקיישן: מרכז מנהטן. רבת בית הכנסת, שרון קליינבאום, מספרת כי לא רק שלא זכו להתנגדות מצד הקהילה האורתודוכסית - "מספר רבנים אורתודוכסים באו לראות את המקום ולהכיר אותנו"
אחרי יותר מ-20 שנה של פעילות, איסוף תרומות בגובה 23 מיליון דולרים ועבודות בנייה של שנים, נחנך בימים אלה בית הכנסת הגדול והמרכזי ביותר בעולם של הקהילה הלהט"בית בניו-יורק. הלוקיישן: מרכז מנהטן, בין הרחובות 130 ו-30.
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
מדובר בקפיצת מדרגה אל מיקום מרכזי ביותר, וזאת אחרי פעילות של שנים במקומות מרוחקים יותר. הקהילה עצמה נקראת "בית שמחת תורה", והיא נוסדה בשנות ה-70 על ידי 12 גברים הומוסקסואלים שחיפשו מקום להתפלל בו. עם השנים צמחה הקהילה, וכעת היא מונה אלפי חברים, שמגיעים מרחבי ניו-יורק והסביבה.
קראו עוד בערוץ היהדות :
- רבני אירופה נגד בריטניה: הימין הקיצוני יתחזק
- בחנו את עצמכם: האם אתם דוסים?
- הטובלות מרוצות, הבלניות זועמות: "המקווה יהפוך לשוק"
סיום הפרויקט מסמל מאמץ של שנים מצד חברי הקהילה לגייס די תרומות ולמצוא בית מתאים לפעילות שלהם. הרבה שרון קליינבאום, מנהיגת הקהילה, ומהפעילות הידועות ביותר בתחומי זכויות האזרח וחופש הפולחן, מסבירה כי "לקח לנו כמה שנים טובות לתכנן את הפרויקט ולמצוא את המקום המתאים. המאמץ העיקרי היה בין השנים 2011 ל-2016, אז עבדנו קשה על גיוס הכספים החסרים ועל התכנון והבנייה המדויקים".
כמה תורמים היו לכם?
"היו לנו מעל אלף תורמים שגייסו בסך הכל מעל ל-23 מיליון דולרים. חלקם נתנו סכומים גדולים ברמה של מיליון דולר כל אחד, אבל יש רבים שנתנו כפי יכולתם – סכומים קטנים מדי חודש. זה היה מאמץ משותף של המון אנשים".
איך התגובות ברחוב החרדי-אורתודוכסי?
"אני חייבת לומר בכנות, שלא קיבלנו אפילו מכתב אחד או שיחת טלפון מאיימת. זה דבר נפלא בעיניי. היו לנו אפילו ביקורים של מספר רבנים אורתודוכסים שבאו לראות את המקום ולהכיר אותנו".
את חושבת שלהקמת מקום שכזה תהיה השפעה על הקהילה היהודית הגאה בישראל ובעולם?
"בוודאי. אני נפגשת בקרוב עם נשיא הקונגרס היהודי של הקהילה הגאה, ואנחנו מאוד מעוניינים לבצע פעילות משותפת. אנחנו גם בקשרי עבודה עם חברי 'הבית הפתוח' בירושלים, ונשמח לבצע פעילויות משותפות בבית החדש שלנו - וגם לקיים קשרים עם חברים בישראל".
אילו פעילויות מתוכננות במשכן החדש שלכם?
"זה פתוח לאינסוף פרויקטים. עכשיו, למשל, אנחנו מארחים חברים מארגון 'נוער יהודי גאה', ומקיימים סדנאות שעוסקות בשאלה איך זה להיות בני נוער יהודים גאים, ומחברים אותם לפעילות השוטפת שלנו. אנחנו גם נקיים סדנא של 'יהודים בצבע' – קונגרס של 150 יהודים מרקעים שונים: אפרו-אמריקאים, לטינים, יוונים, טורקים וכדומה. אנחנו מתכננים גם מפגש שבועי של חברי קהילה גאים בגיל השלישי - מעין מועדון לפעילות משותפת".
קבלת השבת הראשונה בהיכל החדש
צילום: אסטבן קוריאל Esteban Kuriel
"טוב להודות לה'"
צילום: אסטבן קוריאל Esteban Kuriel
מומלצים