סוגר מעגל וסולח לאבא: איתי לוי רוצה "בית יהודי מאוד"
"בית הכנסת מזכיר לי משהו בריא, חגים וקידוש נותנים לי אשליה של הבית שלא היה לי": עם אב נרקומן וילדות קשה איתי לוי חתום על סיפור חיים שיכול היה לפרנס סרט באורך מלא - אבל הוא החליט לסלוח: "בכל פעם שיפתחו את ספר התורה שתרמתי, זה יעלה את הנשמה של אבא ויגרום לה לנחת"
הוא למד בגן ש"ס, מעולם לא הופיע בשבת – ולכן לא היה דבר טבעי יותר לזמר איתי לוי, מאשר להנציח את אביו המנוח באירוע דתי, שהוקדש אף לרפואת אמו החולה. משפטי הפתיחה האלה מגלמים את תמצית עולמו של לוי, מהזמרים המצליחים ביותר בישראל.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>
בגיל 31 הוא חתום על סיפור חיים שיכול היה לפרנס סרט באורך מלא, ועל הצלחה שהיא הרבה מעבר לסך ההשמעות, ההופעות, המעריצות והתהילה הנלווית לכל אלה. לוי בנה את עצמו בעשר אצבעות, ושיקם את חייו שהחלו, איך נגיד, לא עם כפית של דבש לשנה טובה ומתוקה.
עוד תרבות בערוץ היהדות :
- קמפיין: "זה געגוע שלא ידענו שקיים בתוכנו "
- תערוכה: הקיבוצניק החילוני שמצלם בתי כנסת בכל העולם / y+
- אוטוביוגרפיה: הרב החרדי מאחורי תופעת "שלוה "
- אמנות: "רציתי להיות אבא": עם כתונת אסירים, בקור של מינוס 23 מעלות
- תופעה: העונה החמה של החזנים: לעשות את החגים רחוק מהבית
"גדלתי בבית שבו אבא צרך סמים מאוד מאוד קשים, 'נרקומן למופת'", הוא מספר בראיון ל-ynet. "במסגרת הרצאות שאני עושה מידי פעם עם בני נוער, אני מסביר להם שלא כל אדם יכול להצליח ולא כל אדם חייב להצליח. זה קלישאות וסטיקרים ששמים על מכוניות. צריך לעבוד מאוד קשה, צריך להתפלל המון וצריך סביבה טובה. זה לא 'כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה'".
לא רק שסלחת לאביך, אלא גם תרמת ספר תורה לעילוי נשמתו.
"הכנסת ספר תורה לעילוי נשמת אבי, גבריאל, ולרפואת אמי רות, זה אחד מהחלומות הכי גדולים שלי", הוא מודה. "בחיים אנחנו צריכים לסגור מעגלים ואני תמיד עשיתי את זה לפי השעון שלי ולפי הזמנים שלי. הרגשתי שהזמן לעשות את זה הוא בחודש הרחמים והסליחות. נכון, מעולם יחסינו לא היו טובים, אבל הוא היה אבא שלי. הוא היה איש טוב, ואת זה צריך לזכור לו כל החיים. החיים הובילו אותו לאבדון. לפעמים זה חזק מאיתנו.
"אני אמנם אדם לא דתי ואני לא מתפלל כל יום. אבל כשרוצים להעלות נשמה אז ספר התורה זה עמוד שהולך איתך לכל החיים. בכל פעם שיפתחו את הספר, זה יעלה את הנשמה ויגרום לה לנחת. זה בנק של מצוות עבורי".
בתוך סיפור החיים הזה, לוי רואה ביהדות עוגן: "בית הכנסת והתפילות מזכירים לי משהו שהוא בריא. חגים וקידוש נוסכים בי הרגשה הכי טבעית בעולם, מעין אשליה של הבית שלא היה לי. זה משהו שלא היה לי בכלל בילדות, ויצרתי בכוחות עצמי".
כך, לוי מעולם לא הופיע בשבת, למרות שלל הצעות מפתות. "עוד לפני הפרסום מעולם לא הופעתי בשבת", הוא אומר בחיוך אך בנחרצות, "כי זה זה חורג מהעקרונות שלי ומהדת. אני לא איזה רב או משהו, אבל אלה דברים שחרוטים בי מאז שאני ילד קטן. למדתי בגן ש"ס וזה ערכים. אמא שלי לא הייתה מעשנת בשבת, ותמיד הייתה פלטה. גם אם היינו רואים טלוויזיה, זה היה מאוד בצנעה ועם ווליום נמוך".
"רוצה בית יהודי מאוד"
לפני כחמש שנים הוא פרץ לתודעת הזמר הישראלי עם הלהיטים "כמעט שיר אהבה", "מאמו", "מסיבה בחיפה" ו"שתישרף האהבה". הוא שיתף פעולה עם אינספור אמנים מצליחים ובהם סטפן, האולטראס, עדן בן זקן, מרגול וכמובן אייל גולן, שסייע בתחילת הדרך, כשאיתי היה הרבה פחות מוכר. אבל גם על הרקע הזה, אי אפשר שלא להתפעל מהמסירות שבה הוא מטפל באמו ומסייע לה.
לא מדובר רק על תמיכה כספית, אלא על יחס חם ואוהב. מצבה הבריאותי של האם, רות, קשה מאוד, לאחר שבעבר לקתה ארבע פעמים בשבץ מוחי. אי אפשר שלא להתרגש כשרואים איך הבן איתי מסרק את שיער ראשה בעדינות, מנגב איפור שנמרח, מלטף ומנשק אותה שוב ושוב. לאורך כל האירוע בבית הכנסת שבנס ציונה, גם כשהוא מוקף בחברים רבים ובהם אייל גולן, דודו אהרון וציון גולן - הוא ממהר לכיוונה שוב ושוב, שואל אותה איך היא מרגישה ולוחש לה מילות חיזוק.
"הייתה לי אמא מושלמת שהייתה גם אבא וגם אמא, ונתנה לי מה שיכלה במסגרת ארגז הכלים שלה. הרמוניה משפחתית לא הייתה לנו בחיים, אבל ניסינו כל הזמן. אמא שלי הייתה אומרת לי: 'תהיה ליד אנשים בריאים, שיש להם בתים בריאים'. אז הייתי הולך לבית ספר ולחברים שלי שהיו להם הורים נורמטיביים, עם בית נורמלי וארוחת צהריים כל יום".
רגע אחרי שהציע נישואין לחברתו מזה כשנתיים, החיילת הדר חיון (19), בתום הכנסת ספר התורה לבית הכנסת שבנס ציונה - אני שואל אותו על איזה בית הוא חולם. לוי לא מהסס: "אני שואף לבית יהודי מאוד. אשתדל להיות מאד-מאוד מסורתי. מסורתי כמו שגדלנו בבית".