שתף קטע נבחר

הרכיב ידידה על אופנוע – וישלם 166 אלף ש'

רוכב אופנוע שטח צירף חברה לאימון בחולות גבעת אולגה לקראת תחרות. אחרי שנפצעה בקרסול קבע ביהמ"ש: הוא התרשל ועליו לפצות אותה

בית משפט השלום בתל אביב קבע לאחרונה שרוכב אופנוע שטח יפצה בכ-166 אלף שקל ידידה שלו לשעבר, שנפצעה בזמן שהרכיב אותה במהלך אימון בחולות. השופטת אידית קליימן-בלק קבעה שהוא התרשל כשהרכיב אותה על אופנוע מוטורי, ללא מיגון, ללא ביטוח ובניגוד לחוק הנהיגה הספורטיבית. עם זאת, לצעירה נקבע אשם תורם משמעותי, ואחרת הפיצוי היה גבוה באופן משמעותי.

 

התאונה אירעה בדצמבר 2014 על אופנוע מסוג "מוטוקרוס" – המשמש לתחרויות וחסר מספר רישוי. הנתבע הרכיב את הצעירה במהלך אימון שביצע בחולות גבעת אולגה לקראת תחרות "קפיצות ופעלולים". בשלב מסוים נפלו השניים מהאופנוע וכתוצאה מכך נגרם לנתבעת שבר בקרסול. היא נותחה ואושפזה למשך ארבעה ימים, ונעדרה מעבודתה למשך כמה חודשים.

 

לטענתה, היא עלתה לאופנוע בגלל לחץ שהפעיל עליה. לדבריה הוא נהג ברשלנות כשהרכיב אותה ללא אמצעי מיגון, על מסלול שאינו מאושר לפי חוק הנהיגה הספורטיבית, בניגוד לאיסור להרכיב נוסע על כלי תחרותי, ותוך ידיעה שהאופנוע אינו מבוטח ביחס לצד ג'. לפיכך, ציינה, הוא אחראי לפציעות שנגרמו לה.

 

מנגד טען הנתבע שהתאונה אירעה באשמתה הבלעדית של חברתו, שהתעקשה שירכיב אותה, התעלמה מאזהרותיו ופשוט כפתה את עצמה והתיישבה על האופנוע. לגרסתו, היא בחרה לעלות על האופנוע אף שידעה שמדובר באימון לקראת תחרות, באופנוע ללא רגליות להרכבה וללא רישוי וביטוח חובה (לא ניתן לבטח כלי רכב תחרותי).

 

לדבריו, התאונה הייתה בלתי נמנעת, שכן בשלב מסוים ובאופן מפתיע הגיח רוכב אופניים ונכנס למסלול נסיעתו, דבר שהכריח אותו לבצע עצירת פתע.

 

השופטת קליימן-בלק קבעה שהוא הפר את הוראות חוק הנהיגה הספורטיבית כאשר הרכיב ללא ביטוח את התובעת, שאינה בעלת רישיון לנהיגה ספורטיבית. היא הבהירה כי האירוע אינו נחשב "תאונת דרכים" כהגדרתה בחוק, מאחר שהשימוש באופנוע לא היה "למטרות תחבורה", ולכן חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים לא חל על המקרה.

 

בהיבט העובדתי, השופטת דחתה את גרסאות שני הצדדים. לאחר שעיינה בתכתובות וואטסאפ היא שוכנעה שהצעירה הפצירה בחברה להזמין אותה לאימון ולהרכיב אותה. מאידך, נקבע, התובעת לא יכלה לכפות את עצמה ולאלץ את הנתבע להרכיב אותה, וכך גם הנתבע לא "חטף" את התובעת בניגוד לרצונה.

 

לפיכך נקבע כי הנתבע חב בחבות אישית כלפי הצעירה בגין פגיעתה, אך עם זאת על הנתבעת הוטל "אשם תורם" משמעותי בשיעור של 30%, וזאת מאחר שלקחה על עצמה סיכון או לפחות הפעילה שיקול דעת שגוי.

 

את נזקי התובעת, שכללו כאב וסבל, הפסדי שכר, פגיעה בכושר השתכרות והוצאות רפואיות, אמדה השופטת בסכום של 237 אלף שקל. לאחר הפחתת אשמתה עמד הפיצוי של 166 אלף שקל. בנוסף חויב הנתבע בהוצאות משפט ובשכר טרחת עו"ד בשיעור של 20%.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד טל זהבי
  • ב"כ הנתבע: עו"ד ניר לוי
  • מאיה וייס טמיר עוסקת בנזיקין
  • הכותבת לא ייצגה בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מאיה וייס טמיר
מומלצים