יזמית תמ"א 38 תפצה בני זוג ב-200 אלף ש'
רוכשי דירה בחיפה גילו בעיות איטום ורטיבות, מדרגות פגומות, דלתות לא תקניות ועוד. ביהמ"ש קבע שהחברה איבדה את ההזדמנות לתקן בעצמה
בית משפט השלום בחיפה חייב לאחרונה
את יזמית הבנייה "נורה יזמות הכרמל לניהול פרוייקטים ונדל"ן" לשלם כ-200 אלף שקל פיצויים לבני זוג שרכשו דירה בפרויקט תמ"א 38 שביצעה בעיר. השופט אחסאן כנעאן קבע כי בדירה נמצאו ליקויים ופגמים שהחברה סירבה להכיר בהם, ולכן איבדה את הזדמנות התיקון המוקנית לה בחוק המכר.
בני הזוג טענו שהגישו את התביעה משום שהחברה ביצעה אצלם רק תיקונים קוסמטיים וסירבה להכיר בליקויים המהותיים. בסך הכול הם דרשו 300 אלף שקל על תיקון הליקויים, ירידת ערך הדירה עקב החניה הפגומה ועוגמת הנפש שנגרמה להם.
ב-2012 חתמו בני הזוג על הסכם לרכישת דירה חדשה בשטח 202 מ"ר כולל מחסן וחניה. כשלוש שנים לאחר מכן הם נכנסו לדירה ולפי גרסתם גילו בה ליקויי ניקוז ואיטום, מתקנים שלא תואמים את תוכנית הבנייה ופגמים שונים בריצוף, בדלתות, בחלונות ובתריסים. לדבריהם, במקום שתי חניות הם קיבלו חניה אחת במכפיל חניה צר שאינו מתאים למכונית שלהם ולא עונה על הקריטריונים התכנוניים.
חוק ונדלן
רוכש דירה דרש תיקונים - והיזמית תבעה אותו
עו"ד שמעון חזן | פסקדין
לקוח ששילם על דירה שקנה מ"י.ד עשוש תשתיות" דרש לטפל בליקויים לפני שיחתום על אישור מסירה. החברה תבעה לבטל את ההסכם. מה נקבע?
החברה טענה מנגד שהזוג מיהר להגיש את התביעה מבלי שאפשר לה להגיע לפתרון ולתקן את הליקויים בעצמה, מה שמעיד כי מטרתו היחידה היא להתעשר על חשבונה. לדבריה, עלות התיקונים מסתכמת ב-14,700 שקל בלבד, והתובעים ביצעו בדירה שינויים ותוספות שכלל אינם באחריותה.
לגבי החניה נטען כי נבנתה בהתאם לתוכנית והיתר הבנייה, והתובעים ידעו שבפרויקט אין מקום לחניות רגילות ואף בחרו את החניה הספציפית במכפיל. בתוך כך החברה הבהירה כי העסקה כללה חנייה אחת בלבד.
אבל השופט אחסאן כנעאן פסק כי כל השינויים שבוצעו בדירה נותרו באחריות החברה. לאחר השוואה בין חוות דעת המומחים מטעם הצדדים הוא קבע כי בדירה ישנם ליקויים שונים, כולל בעיות איטום ורטיבות, מדרגות פגומות, דלתות לא תקניות ועוד, והעמיד את עלות התיקון הכוללת על 154,346 שקל. לסכום זה הוסיף 20 אלף שקל פיצויים על עוגמת נפש.
בתוך כך נקבע כי החברה איבדה את הזכות לתקן את הליקויים בעצמה לנוכח העובדה שהתכחשה לרובם ולא נתנה מענה ראוי לפניות הרוכשים. עם זאת, השופט דחה את טענות התובעים לגבי החניה לאחר שמצא כי אכן רכשו חניה אחת בלבד וכי המכפיל תואם את היתר הבנייה ותוכנית הבנייה שהייתה ידועה להם.
בפסק הדין צוין כי כשמדובר בתמ"א 38 – תוכנית שנועדה לתמרץ יזמים לחזק מבנים מפני רעידות אדמה – יש לאפשר גמישות תכנונית בנוגע לחניות ולהימנע מהטלת אחריות על קבלן בגין אי נוחות שנגרמת עקב שימוש בפתרון של מתקני חניה.
בסיכומו של עניין נפסקו לתובעים פיצויים של 174,346 שקל, הוצאות משפט חלקיות של 10,000 שקל ו-20 אלף שקל עבור שכר טרחת עו"ד.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעים: עו"ד טל רבינוביץ'
- ב"כ הנתבעת: עו"ד רון ברנט
- עו"ד ריטה חזן עוסקת בתמ"א 38
- הכותבת לא ייצגה בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים