הסתיר את כתובתו מנושים – ויוכרז כפושט רגל
התקבלה בקשה להוציא צו כינוס לנכסי קבלן תמ"א 38 שבאופן שיטתי מסר מידע שגוי לגבי מקום מגוריו במטרה להתחמק מהחובות
בהמשך לצו פירוק שהוצא לחברת "מאיר יזמות ובניה" שעסקה בפרויקטים של תמ"א 38, פנו כמה מנושיה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להוציא צו כינוס לנכסיו של הבעלים. השופטת איריס לושי-עבודי קיבלה לאחרונה
את הבקשה וקבעה שהקבלן עשה "מעשה פשיטת רגל" כשהסתיר את כתובת מגוריו מהנושים ומסר בעניין זה עדות שקר.
הקבלן התנגד לבקשה וטען כי היא חלק מקנוניה שבמסגרתה מנסים המבקשים להשתלט על עסקיו. לגופו של עניין הוא טען כי יש מחלוקת כנה בינו לבין הנושים בעניין החובות הנטענים. בכל מקרה, לטענתו, לנוכח עקרון האישיות המשפטית הנפרדת, הליך פירוק החברה אינו צריך להשליך עליו באופן אישי. הוא הדגיש שהוא פעל וממשיך לפעול לפירעון חובותיו לנושים השונים.
לפני פירוקה, החברה גייסה כספים למימון פרויקטים ממשקיעים שונים. אחד מהם העמיד לטובתה הלוואה בהיקף של 4.7 מיליון שקל. נושה נוסף טען שהקבלן חייב לו 150 אלף שקל בגין שטר חוב עליו חתם. לבקשה להוציא צו כינוס לנכסי החייב הצטרפו נושים נוספים ובסך הכל נטען כי הקבלן חייב כספים בהיקף מצטבר של יותר משבעה מיליון שקל.
משפט כללי
ניצול שואה קיבל פטור מחוב של כמיליון שקל
עו"ד שרון אורן | פסקדין
ההחלטה ניתנה על רקע חוק חדלות פירעון החדש, המתחשב בשיקום הכלכלי. מעבר לזה נקבע כי ממילא לא תהיה לנושים תועלת מהמשך ההליך
השופטת איריס לושי-עבודי ציינה כי במהלך הדיון הצהיר הקבלן שהוא גר עם אשתו וילדיו בנכס בהרצליה בשכירות של 38 אלף שקל בחודש. ואולם, מיד לאחר הדיון נשלחו נציג כונס הנכסים הרשמי ובא כוח הנושים לנכס וגילו שבמקום גר שגריר אנגולה בישראל ואין זכר לחפציו של הקבלן ומשפחתו.
השופטת דחתה את הסברי הקבלן שלפיהם חלה אי הבנה והוא בדיוק עבר דירה. היא הבהירה כי לפי הפקודה ניתן להכיר ב"מעשה פשיטת רגל" במקרים שבהם החייב עזב את בית מגוריו בכוונה להתחמק מנושיו.
"כפי שעולה מדוח הביקור בנכס הרי שחרף הצהרותיו של הקבלן בנוגע למקום מגוריו, התברר כי הוא אינו גר בנכס... די בכך כדי להוכיח את כוונתו להתחמק מנושיו ולבסס מעשה פשיטת רגל שבגינו יינתן צו לכינוס נכסיו", כתבה.
היא הוסיפה כי הוכח שאין זו הפעם הראשונה שבה החייב מסתיר את האמת בנוגע למקום מגוריו ועסקו, ויש ראיות ישירות לכך שהוא פועל בשיטתיות להכשלת נושיו בניסיון לאתרו. כך למשל, במסגרת החלטה שניתנה בעניינו בהוצאה לפועל קבעה רשמת כי הוא נוהג למסור כתובות שאינן עדכניות תוך הסתרת מענו האמיתי והכל במטרה לחמוק מנושיו.
על פי פסק הדין, החייב לא דייק בנוגע למקום מגוריו הן במסגרת הליך זה והן במסגרת הליכי הוצאה לפועל.
"במצב דברים זה, ובהתאם לקבוע בעניין חיון, יש לעצור את הדיון בנקודה זו, להיעתר לבקשה וליתן צו לכינוס נכסיו של מר עקיבא. זאת, מבלי להידרש ליתר טענותיו וראיותיו שכן חזקה היא כי לא יהיה בהן כדי לקרבנו לאמת", נכתב.
מעבר לדרוש דחתה השופטת את טענות החייב כי יש מחלוקת כנה בעניין החובות וקבעה שהוא לא פירט את טענותיו בהקשר זה. בנסיבות אלה היא קיבלה את הבקשה ונתנה צו כינוס לנכסי החייב.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המבקשים: עו"ד אביחי ורדי, עו"ד תם קדם, עו"ד עודד זאוברמן
- ב"כ החייב: עו"ד רונן שחר, עו"ד אייל דן
- עו"ד אודליה נמיר עוסקת בתמ"א 38
- הכותבת לא ייצגה בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים