סדר ראשון - לא בחיק הטבע
"ההסגר והבידוד החברתי שנגזרו עלינו, משקפים לנו בצורה טובה את הערכים שאנחנו, במשפחה שלנו, בחרנו לחיות על פיהם": במשפחת גל מנסים להסתכל על המצב משקפיים ורודות, במיוחד בערב ליל הסדר
הקורונה לא הגיעה לקיבוץ העירוני משעול (טפו-טפו), המונה כ-150 איש, ומשפחת גל רוצה שהמצב הזה יימשך. "אנחנו לא נפגשים עם החברים והמשפחות שלנו, וכמובן שזה מאתגר משום שבדרך כלל, אנחנו עובדים על ההכנות לחג בצווותא", הם מספרים. "למרות הקורונה, אנו מוצאים פתרונות יצירתיים כדי להצליח להרגיש את אווירת הביחד, גם כשלא נפגשים".
ליל סדר ראשון בבית
"זו הפעם הראשונה ששולחן האוכל המשפחתי שלנו יארח את ארוחת ליל הסדר, שבה רק המשפחה הגרעינית. השולחן ילבש חג מבחינת מטעמים, קישוטים והגדה. בכל שנה אנחנו מתלבטים האם לקרוא את ההגדה המסורתית או ההגדה הקיבוצית, והשנה מצאנו פתרון מופלא בדמות 'הגדת פסח ZOOM', של מיזם 'אסיף - חג ישראלי' של 'מכון שיטים', הכוללת את הקטעים המרכזיים בהגדה המסורתית, פלייבקים לשירי ההגדה, עיבוד סיפור יציאת מצרים בשפה נגישה לילדים – והפעלות".
מה נשתנה
"בכל שנה אנחנו יוצאים בימים שלפני ליל הסדר לטייל בטבע עם המשפחה המורחבת. השנה נאלצנו לראשונה מזה הרבה שנים, לוותר על הטיול המסורתי שכולל גם לינה בשטח ועריכת סדר פסח בחיק הטבע, הכולל ריקודים, מדרשים אישיים או ברכות שאנו מברכים זה את זו".
"ההסגר והבידוד החברתי שנגזרו עלינו משקפים לנו בצורה טובה את הערכים שאנחנו, במשפחה שלנו, בחרנו לחיות על פיהם: ערבות הדדית, שוויון, אחריות, חירות אמיתית - ועד כמה הם חסרים בחברה שלנו ביומיום, וזו הזדמנות לשוחח על כך עם הילדים".
קטע בהגדה שיקבל השנה משמעות מיוחדת
"הברכות לסמלי צלחת הסדר ולארבע הכוסות בהגדת 'אסיף'. ברכות אלו עוסקות במציאות החיים שלנו כיום – במשפחה, חירות וחברה ישראלית. הברכות עוזרת לי לחבר את ההגדה ליומיום של הילדים שלנו. אולי נאמץ את אותן גם לשנים הבאות".