שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

חקלאים בימי קורונה: "מספקים מזון, די ליבוא מטורקיה"

ברפת בקיבוץ עמיר שומרים על מרחק של שני מטרים, בקיבוץ דפנה עדיין לא פתרו את בעיית הסעת העובדים מבית ג'אן. יו"ר ארגון מגדלי הפירות: "ממשיכים לייבא בזמן שיש ירקות ותוצרת זמינה של חקלאים ישראלים"

גם בתקופת משבר הקורונה, החקלאים ממשיכים בעבודה רגילה כמעט לחלוטין. כמו כל יצרני המזון, גם הם מוגדרים עובדים חיוניים, כאשר התוצרת החקלאית ממשיכה להגיע לחנויות כמעט ללא הפרעה. בשיחות שנערכו איתם היום (ה') הם מספרים על תחושת השליחות - אך מבקשים עזרה מהמדינה בהגנה מפני יבוא ובמתן פתרונות להסעת פועלים.

 

חולבים עם מסכות ברפת בקיבוץ עמיר    (צילום: אביהו שפירא)

חולבים עם מסכות ברפת בקיבוץ עמיר    (צילום: אביהו שפירא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

רוני קונה, רפתן בקיבוץ עמיר, סיפר כי כוח האדם מספיק כרגע לפעילות במקום. "אשתי פטרה ואני עובדים ברפת, עם עוד שני עובדים פיליפינים ועובד תאילנדי. יש גם את יהודה שמטפל ביונקים, ואנחנו מצליחים להתמודד. העובדים הזרים נשארו, והם עובדים כמו שצריך ונותנים כתף. יש לנו עוד עזרה של סטודנטים שעובדים איתנו ועוזרים, שאר חברי הקיבוץ לא עובדים כרגע ברפת".

 

קונה ציין כי העובדים ברפת שומרים על הנחיות משרד הבריאות: "אם זה רק אשתי ואני אז עובדים רגיל, כי אנחנו גם גרים ביחד באותו בית. אם זה עם אנשים אחרים, אז יש הכול - מסכות, כפפות, אלכוג'ל וכמובן שומרים גם על מרחק של שני מטר".

 

משבר הקורונה - עדכונים אחרונים:

משרד האוצר נגד משרד הבריאות: "הגבלות החג יוסרו בבוקר כמתוכנן"

ראש ממשלת בריטניה שחלה בקורונה יצא מטיפול נמרץ

זינוק במספר החולים בראשל"צ ובאלעד, בלימה ברוב המקומות

15 אלף מתו בארה"ב, בניו יורק מתו ביממה 799 חולים

פרסום ראשון: מטוס חיל האוויר הביא מהודו תרופה ניסיונית לקורונה

מגן שנהב, מנהל המטעים של קיבוץ דפנה ()
מטעים האבוקדו של קיבוץ דפנה

מטעי קיבוץ דפנה (צילום: מגן שנהב)
מטעי קיבוץ דפנה(צילום: מגן שנהב)

מגן שנהב, מנהל המטעים של קיבוץ דפנה (צילום: שחר בורנשטיין ואוהד קוניאל)
"ולא חשבו על הכול עד הסוף". מגן שנהב(צילום: שחר בורנשטיין ואוהד קוניאל)

רוני קונה, רפתן ברפת קיבוץ עמיר (צילום: אביהו שפירא)
הרפת בקיבוץ עמיר ממשיכה לספק חלב גם בימי קורונה(צילום: אביהו שפירא)
 

תוך כדי תקופת הקורונה, היה צורך להחליף גם את התזונה של הפרות מטעמי כשרות לפסח. כמה ימים לפני החג עוברות הפרות לתזונה כשרה לחג, מתחמיץ חיטה לתחמיץ תירס. "כרגע המכסות פתוחות ואנחנו יכולים לייצר בעצם כמה שאנחנו רוצים, אבל כמובן שזה גם תלוי בכמה פרות יש לנו וכמה חלב הן נותנות", הוא הוסיף. "בכל מקרה זו תחושה טובה לדעת שאתה עובד חיוני, שמספק את המזון במדינה. אני מקווה שגם הממשלה תבין את זה ותעריך את החקלאים והחקלאות הישראלית. לא עצרנו לשנייה, גם בימים של הסגר עבדנו כרגיל. אי אפשר לעצור - צריך לחלוב, ויש המלטות. רק בחג היו לנו שלוש המלטות".

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

מגן שנהב, מנהל המטעים בקיבוץ דפנה, סיפר כי בימים אלו עדיין מתנהל קטיף האבוקדו, ועונת ההדרים מסתיימת בקטיף האשכולית האדומה. "אנחנו ממשיכים לעבוד, אבל נתקלנו בבעיה שלא צפינו", הוא הסביר. "יש לי קבוצה של 30-40 עובדים מהיישוב בית ג'אן. זו נסיעה של קרוב ל-45 דקות. הם עובדים חיוניים, אבל הבעיה היא שעקב התקנות אסור שיהיו יותר משני בני אדם בכלי רכב.

ירון בלחסן, בעל מטעים ומנכ
"יש מצוקה גדולה מאוד". ירון בלחסן(צילום: ארגון מגדלי הפירות)
 

"פנינו למשטרה והם אומרים שהם עוסקים רק באכיפה", המשחף שנהב. "פנינו למשרד הבריאות וגם משם לא קיבלנו תשובות. נגיד שנביא אותם בכמה אוטובוסים, שבהם יכולים לנסוע עד עשרה אנשים, אבל במהלך היום הם צריכים לעבור בין החלקות וזה לא אפשרי. אמרו לי לחפש פתרונות יצירתיים. זה תפס את כולנו עם המכנסיים למטה, ולא חשבו על הכול עד הסוף", אמר.

 

ירון בלחסן מרמות נפתלי שבגליל העליון, חקלאי המגדל אגסים ומשמש מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, אמר כי הגליל והגולן הם אסם הפירות של המדינה. הוא ציין כי התפוחים והאגסים שאנחנו רואים בשווקים הם עדיין מקטיף 2019, אולם קטיף 2020 עומד מעבר לפינה ויחל בעוד כחודש. "התחילו כבר באפרסקים המוקדמים, אבל זה עוד בשוליים. כרגע אנחנו עדיין מסתדרים, למעט בהדרים - שם זה סוף העונה", אמר.

 

לדבריו, יש מצוקה במקומות שבהם נסמכים על כוח אדם פלסטיני. "בירקות יש מצוקה מאוד גדולה, הן בגלל המסעדות ובתי המלון שכרגע לא עובדים, והן בגלל היבוא הפרוע מטורקיה ומארצות אחרות. ממשיכים לייבא בזמן שיש ירקות ותוצרת זמינה של חקלאים ישראלים. זו נקודת התורפה, יש מגדלים שמשמידים ירקות. אני רוצה להציף את הנושא של היבוא. המדינה צריכה לעשות חישוב מחדש לכל הנושא, ולייבא רק במצבים שיש חוסר ודאי של ירקות או פירות. זה הזמן לחזק את החקלאות הישראלית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החקלאים ממשיכים לספק מזון לישראל
מומלצים