שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

הגבלות החג הוסרו הבוקר, סגר מרוכך על בני ברק

האיסור לנסוע בין יישובים הוסר החל מהשעה 06:00, אך כל יתר ההגבלות לפי צו בריאות העם נותרות בתוקף. התחבורה הציבורית תתחדש רק ביום ראשון. הממשלה החליטה להאריך בחמישה ימים את הסגר על בני ברק, אך קבעה הקלות: מותר לתושבי העיר לצאת לעבודה. החלטה לגבי ירושלים תתקבל באופן ממוקד בהמשך

 

 

הסגר שהוטל ברחבי הארץ – ושבמסגרתו נאסר לעבור מיישוב ליישוב כדי למנוע את התפשטות נגיף הקורונה – הסתיים הבוקר (שישי) ומהשעה 06:00 נשארו בתוקף כל יתר ההגבלות הרגילות. פעילות התחבורה הציבורית, למעט מוניות, הופסקה לחלוטין בשלישי בערב – ותתחדש ביום ראשון בבוקר. רכבות הנוסעים הושבתו עוד לפני כן ופעילותן לא תחודש. האכיפה המוגברת של המשטרה תימשך.

 

משבר הקורונה – עדכונים אחרונים:

עלה ל-9,968 מספר חולי הקורונה שאובחנו בישראל, 86 נפטרו

ראש ממשלת בריטניה שחלה בקורונה יצא מטיפול נמרץ

זינוק במספר החולים בראשל"צ ובאלעד, בלימה ברוב המקומות

15 אלף מתו בארה"ב, בניו יורק מתו ביממה 799 חולים

פרסום ראשון: מטוס חיל האוויר הביא מהודו תרופה ניסיונית לקורונה

 

בתום ישיבת הממשלה הלילית, הוחלט על הקלות בסגר על העיר בני ברק. במסגרת ההקלות יתאפשר לתושבים לצאת מן העיר לשם יציאה לעבודה, טיפול רפואי חיוני, הלוויה של בן משפחה מדרגה ראשונה, העברת קטין בין הורים גרושים או צורך חיוני אחר באישור מראש. עוד הוחלט כי ההגבלה על בני ברק והגדרתה כאזור מוגבל תוארך בחמישה ימים, עד ל-15 באפריל. החלטה לגבי ירושלים תתקבל באופן ממוקד בהמשך.

 

על ישראל, נזכיר, הוטל סגר כולל ביום שלישי בערב כדי למנוע התאספויות משפחתיות בחג, ולקראת ליל הסדר ההגבלות הוחרפו לכדי עוצר, שתוקפו הסתיים אתמול בבוקר. הבוקר חזרו לתוקף ההגבלות המצומצמות יותר שאושרו בתקנות שעת חירום: יציאה לזמן קצר תתאפשר עד מרחק של 100 מטר, שירותי התחבורה הציבורית פועלים באופן מצומצם מאוד (וכאמור ישובו לפעול רק בראשון) ורק לצרכים שאליהם הותרה היציאה מהבית, וכל מעסיק שירצה (לא רק חיוניים) יוכל להסדיר לעצמו הסעים. יציאה מהבית לצורך הצטיידות במזון ותרופות מותרת במסגרת ההגבלות הרגילות.

  (צילום: AP)
משחק ברחוב שומם ברמת גן(צילום: AP)

ממבט הרחפן: רחובות תל אביב ריקים בזמן חג הפסח בעקבות הסגר בצל נגיף הקורונה (צילום: אור אדר)
ממבט מרחפן. רחובות תל אביב ריקים בזמן הסגר(צילום: אור אדר)

ממבט הרחפן: רחובות תל אביב ריקים בזמן חג הפסח בעקבות הסגר בצל נגיף הקורונה (צילום: אור אדר)
(צילום: אור אדר)

כבישים ריקים בתל אביב בצל הקורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)

רחובות תל אביב ריקים בצל הקורונה (צילום: שאול גולן)
אכיפה בטיילת בתל אביב(צילום: שאול גולן)

רחובות תל אביב ריקים בצל הקורונה (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

רחובות תל אביב ריקים בצל הקורונה (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

 סגר בכבישים בנתיבות (צילום: רועי עידן)
מחסום בכניסה לנתיבות(צילום: רועי עידן)

בין ההגבלות הנוספות שאושרו בסוף מרץ ואשר ימשיכו להיות בתוקף: איסור התקהלות של יותר משני בני אדם ואיסור על תפילה משותפת גם במרחב הציבורי; חתונות יכולות להיערך רק ללא אורחים – חופה וקידושין מותרים אך ורק בחיק המשפחה הגרעינית; השתתפות בהלוויות מוגבלת לעד 20 איש במקום פתוח בלבד, בברית מילה מותרת השתתפות של עד 10 בני אדם, במקום פתוח בלבד, תוך שמירת מרחק של שני מטרים.

 

במקומות העבודה לא ישהו בו זמנית יותר מעשרה עובדים או 15% ממצבת העובדים, לפי הגבוה מביניהם. מעסיק יהיה רשאי להחזיר את מספר העובדים לשהייה בו-זמנית ל-30%, ובלבד שהעלאה חיונית לפעילות השוטפת של מקום העבודה. לא תהיה מגבלה על המשך העבודה בענף הבנייה ובתחום התשתיות. לפי התקנות, טרם הגעת העובד למקום העבודה, העובד ימדוד חום וימלא הצהרה על מדידת חום והיעדר תסמינים (חום גוף מעל 38 מעלות צלזיוס, שיעול, קושי בנשימה). העובד יגיע למקום העבודה עם הטופס המלא לאותו יום, ועל המעביד לאסוף ולשמור את הטפסים כאמור. לעניין עובד שאינו מועסק במסגרת עסק או משלח יד של המעסיק – הצהרה יכולה להיעשות בעל פה.

 

בעל דוכן בשוק קמעונאי רשאי לפתוח חנות מקוונת, שממנה יוכל לספק מוצרים בשירות משלוחים בלבד - בתנאי שהשוק והדוכן עצמו סגורים לקהל. מעבדות לתיקון מוצרי תקשורת ומחשבים מוחרגים מהאיסור על פתיחת חנויות ומעבדות לציבור. הן מורשות לקבל לקוחות בבית העסק בהתאם להנחיות משרד הבריאות. שירותי משלוחים מותרים לכל סוגי המוצרים ובהתאם להנחיות משרד הבריאות. יוטל עונש מאסר של שישה חודשים או קנס כספי על מי שיפעיל חנות או מעבדה בדרך של פתיחה לציבור בניגוד לתקנות.

 

 

בנוסף להגבלות הללו, ביום ראשון בשעה 07:00 ייכנס לתוקף הצו שעליו חתם מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, ואשר מחייב עטיית מסכה ביציאה ממקום המגורים. המסכה, מודגש בצו, יכולה להיות גם ביתית, בהתאם להנחיות משרד הבריאות - כזו שמכסה את הפה והאף. "מסיכת פה-אף מקטינה מאוד את הסיכון להידבק ולהדביק. היא מונעת פליטת נתז טיפתי ומונעת מנתז טיפתי להגיע לפה ולאף", נכתב בצו.

 

לפי הצו, החובה על עטיית מסכה לא תחול על "קטין מתחת לגיל 6, אדם שמחמת מוגבלות נפשית, שכלית או רפואית מתקשה באופן משמעותי בשימוש במסכה; אדם השוהה בכלי רכב, במבנה או בחדר במבנה ללא אדם נוסף או אדם השוהה במקומות כאמור עם אנשים הגרים באותו מקום איתו, משתתף בשידור באמצעי תקשורת שנדרש לדבר בשידור ובלבד ששומר על מרחק של שני מטרים מאדם אחר, שני עובדים העובדים בקביעות בחדר אחד במקום העבודה ובלבד שיישמרו על המרחק הנדרש לפי ההנחיות.

 

בני ברק: תושבים יוכלו לצאת לעבודה

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו דן הלילה בשאלת הארכת ההכרזה על העיר בני ברק כ"אזור מוגבל", מעבר לששת הימים שנקבעו על ידי הממשלה והסתיימו הלילה. בתום ישיבת ממשלה טלפונית הוחלט על הקלות בסגר על העיר. במסגרת ההקלות יתאפשר לתושבי בני ברק לצאת מן העיר לשם יציאה לעבודה, טיפול רפואי חיוני, הלוויה של בן משפחה מדרגה ראשונה, העברת קטין בין הורים גרושים או צורך חיוני אחר באישור מראש. עוד הוחלט כי ההגבלה על בני ברק והגדרתה כאזור מוגבל תוארך בחמישה ימים, עד ל-15 באפריל. בבני ברק מספר הנדבקים הוא השני בגודלו מבין יישובי הארץ.

 

גם עיריית בני ברק הודיעה הלילה כי בתום ישיבת הממשלה הטלפונית המיוחדת שנמשכה שעתיים, הוחלט להיענות לבקשתו של ראש העירייה, אברהם רובינשטיין, ולהורות כאמור על הקלה בסגר על העיר. עוד נמסר כי במסגרת ההקלה תתאפשר יציאת תושבים מהעיר למקומות עבודה, ללא צורך באישורי מעבר.

 

אמש התגלעה מחלוקת בנושא הארכת הסגר בין משרד הבריאות למשרד האוצר. מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב המליץ להאריך את הסגר עד לסיום חול המועד – מחשש שמשפחות לא יעמדו בפיתוי וייצאו מהבית במהלך החג.

חרדי חוצה כביש ב בני ברק  (צילום: AP)
הסגר על בני ברק יימשך? תושב העיר חוצה כביש בעיר(צילום: AP)

50 ()

במשרד האוצר הבהירו אתמול בתוך זמן קצר כי הסגר יוסר הבוקר כמתוכנן, וכי "המצב יוחזר למגבלות שהיו קיימות ערב ליל הסדר". עוד אמרו במשרד האוצר כי "בנוגע לפרסומים על המשך הסגר הנוכחי – ראש המל"ל עדכן את מנכ"ל משרד האוצר כי בשלב זה החזרה היום תהיה למצב שהיה לפני ליל הסדר, כמתוכנן".

 

זינוק במספר הדו"חות במהלך החג

מנתונים שפרסמה משטרת ישראל עולה כי חרף המגבלות הנוקשות בחג – נרשמה עלייה במספר הדו"חות שנרשמו על יציאה של תושבים למרחבים הציבוריים, על קיום תפילות וגם על סירוב להתפזרות. לצד העלייה במספר הדו"חות, נתוני המשטרה מראים כי לא נפתחו בחג חקירות נגד מפרי בידוד וגם לא נגד אנשים שמפיצים חדשות כזב ("פייק ניוז").

 

לפי הנתונים של המשטרה, מיום שלישי ב-19:00 (אז נכנס לתוקף הסגר) ועד ליום חמישי בצהריים (14:00) חולקו 4,085 דו"חות במסגרת אכיפת ההגבלות, גידול של 24% במספר הדו"חות הכללי שחולקו עד אז מתחילת אכיפת צו בריאות העם (שעד ליום שלישי עמד על 16,854). בסך הכול, מתחילת אכיפת צו בריאות העם חולקו כמעט 21 אלף דו"חות.

 

 

 
 

 

העלייה הגדולה ביותר במספר הדו"חות היא באלו שנוגעים להפרת האיסור על יציאה למרחב הציבורי. 3,342 אזרחים קיבלו בין יום שלישי לחמישי דו"ח על כך שיצאו למרחב הציבורי בניגוד להנחיות – עלייה של 26%. 47 אזרחים קיבלו דו"ח על כך שסירבו להתפנות. 19 נקנסו על כך שהפרו בידוד. בסך הכל חולקו 180 דו"חות לאזרחים שהפרו בידוד עד כה.

 

76 אזרחים קיבלו דו"ח לאחר שקיימו תפילות עם אדם נוסף או יותר בחג הפסח, בניגוד להנחיות. בשכונת מקור ברוך בירושלים חולקו דו"חות ל-20 מתפללים שהתפללו בבית כנסת בחג. למרות החג, חולקו גם 57 דו"חות לאזרחים שתכננו להתחתן בניגוד להנחיות. שבעה בעלי עסק שבניגוד להנחיות פתחו את העסק נקנסו גם הם.


פורסם לראשונה 09/04/2020 23:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
משחק ברחוב שומם ברמת גן
צילום: AP
מומלצים